Au fost desemnați cei mai buni jucători de tenis în 2014

novak djokovic

Zilele trecute, Federația Internațională de Tenis a desemnat cei mai buni jucători din lume în 2014, pe baza rezultatelor obținute de jucătorii de elită în circuitele profesioniste și în turneele de Grand Slam. Este vorba de sârbul Novak Djokovic și americanca Serena Williams, cei care au avut cele mai bune rezultate în acest an în turneele ATP, respectiv WTA.

Novak Djokovic este campion în cadrul Wimbledon, câștigând acest premiu pentru a patra oară, după ce anul acesta a câștigat în total șapte titluri și a încheiat anul pe poziția 1 în ierarhia ATP, pentru a treia oară în 4 ani consecutivi.

La polul opus, Serena Williams este campioană la US Open și a câștigat și Turneul Campioanelor (a învins-o pe Halep), adjudecându-și premiul pentru a 5-a oară.

De asemenea, jucătorii de tenis americani Bob și mike Bryan au câștigat premiul pentru cel mai bun dublu mondial al anului 2014 – în timp ce la tenis feminin premiul a mers la italiencele Sara Errani și Roberta Vinci.

Mergând mai departe pe lista celor care au fost distinși cu premii anul acesta, o putem enumera și pe americanca Catherine “CiCi” Bellis, cea care a fost desemnată cea mai bună jucătoare la fete. La tenisul în scaune cu rotile, laureații sunt japonezii Shingo Kunieda și Yui Kamiji.

Tenisul mondial a văzut foarte multe răsturnări de situație anul acesta și se pare ca a fost unul extraordinar pentru foarte mulți jucători. Simona Halep este și ea una dintre acele jucătoare care au avut o evoluție fantastică în anul 2014.

Rămâne de văzut cum va fi anul 2015 – dar 2014 a fost unul fabulos pentru acest sport incredibil.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult