BOX: Cristian Ciocan, într-un CHALLENGER cu Tyson Fury

box

Boxerul român Cristian Ciocan va boxa împotriva lui Tyson Fury într-un challenger pentru titlul mondial de la categoria grea de profesioniști, care în acest moment este deținut de Vladimir Kliciko. Meciul se va desfășura pe data de 28 februarie, pe terenul pugilistului din Marea Britanie, în capitala Londra, pe arena O2.

În ceea ce privește avantajul, Cristian Ciocan deține un avantaj moral în fața britanicului. Derulând istoria în trecut, vedem că atunci când cei doi boxeri erau la categoria de amatori, românul a câștigat titlul mondial, iar Tyson Fury nu a mers mai departe de semifinale.

Declarația lui Cristian Ciocan

“Despre Tyson Fury nu știam prea multe, dar în urmă cu ceva vreme aruncam o privire pe fotografii, eu în anul 2008 am devenit campion mondial la amatori. Am boxat atunci în Maroc. Eu am fost pe primul loc, iar el pe al treilea, după ce îl bătuse uzbecul pe care l-am învins eu în finală. Eu cred că pe Tyson Fury îl ajută enorm de mult alonja, el fiind mai înalt și ca Vladimir”, a declarat Ciocan, conform Digi24.

Ce se întâmplă cu cel care va câștiga?

Cel care va câștiga meciul din februarie 2015 va deveni imediat aspirant obligatoriu la centura WBO, deținută de regele categoriei grea – Vladimir Kliciko. Acesta din urmă mai deține încă trei centuri mondiale: WBA, IBF și IBO, fiind un adevărat nume actual în box.

Boxerul român, Cristian Ciocan, s-a stabilit în Germania în urmă cu 6 ani și are 17 victorii, dintre care 10 au fost obținute înainte de limită. El mai are și 3 înfrângeri și este poziționat în acest moment pe locul al 4-lea în ierarhia WBO la categoria grea.

Șansa românului de a ajunge să lupte pentru titlul mondial cu Vladimir Kliciko este foarte mare, el având o istorie recentă foarte bună și multe meciuri câștigate.


Comentarii

 • maeanu petre  
  February 15, 2016

  Este adevarat daca ai mai multe meciuri in picioare esti deja mai sus de cat adversarul tau dar conteaza si antrenamentul pe care il faci munca munca si iar munca asa este un antrenament de 4-6 ore pe zi. Eu nu mai boxez acum dar am tras mult mai mult la juniori si stiu ce inseamna boxul. locuiesc in Germania acum in orasul Darmstadt.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult