Drumul României la EURO s-a încheiat

Drumul României la EURO s-a încheiat

Duminică seara la Lyon, Albania a învins România și o isterie națională a început în țara lui Gheorghe Hagi. Toată lumea a început să dea vina pe toți. Ultima dată când tricolorii au pierdut în fața albanezilor a fost acum 70 de ani, iar fluierul final al meciului jucat pe Parc Olympique Lyonnais duminică poate fi una dintre cele mai slabe meciuri din istoria fotbalului românesc.

Fanii români știau echipa lor nu este formată din cei mai buni, știau că cei mai buni jucători ai lor provin de la Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Steaua București sau Ludogorets Razgrad, știau că antrenorul lor este depășit, dar ei încă mai sperau.

Radiografie a meciului cu Albania

Adevărul trist este că România nu s-a calificat pentru runda următoare și nu numai că a terminat pe ultimul loc în grupă, dar a jucat un fotbal urât, marcând de două ori doar din penalty și asta e mare rușine.

În acest turneu, cu Franța și Elveția, echipa lui Anghel Iordănescu a încercat să se apere și să contra-atace, stând în adâncime, dar nu prea adânc și încercând să preseze mijlocașii adverși de fiecare dată când venea această ocazie. Cu toate că adversarii au fost mai buni, planul de joc a fost mult mai bine aplicat cu Franța decât cu Elveția, unde și colegii lui Chiriches păreau epuizat după efortul depus în meciul de deschidere.

În ambele jocuri, atunci când aveau mingea, băieții lui Iordănescu nici măcar nu încercau să pună mingea jos și să construiască atacuri din adâncime. Singura lor focalizare a fost pe a nu face greșeli în centrul terenului și să joace mingi lungi spre laterale.

Oboseala acumulată după ce au fost forțati să urmărească mingea, pentru perioade mai lungi poate fi o scuză bună și echitabilă pentru Pintilii și colegii săi, dar adevărul este că, chiar și în perioadele moarte de timp, tricolorii păreau să refuze orice încercare de a juca un fotbal cu curgere liberă.

Tricolorii au jucat bine în ultimii ani pe contra-atac și nu au existat surprize că au luptat, de asemenea, cu Albania, când au trebuit să atace. România avea nevoie de 3 puncte, dar echipa lui Lorik Cana stătea adânc și, așa cum era de așteptat, românii nu au putut găsi lacune în apărarea opoziției, după o bună fază de constructie.Florin Andone, de la Cordoba, a lovit bara o dată în a doua jumătate, după singura șansă creată de România. În afară de aceasta, tricolorii au tras doar șuturi de la distanță, care nici măcar nu îl perturbau pe Etrit Berisha.

Problema sistemului românesc

Cu Albania, în comparație cu cele două meciuri anterioare, România a dublat numărul de pase în al treilea atac (106), dar cele mai multe dintre ele au fost într-o parte. Aceste treceri care nu au pătruns printr-o linie de mijloc perfect aliniată de Gianni De Biasi. Numărul 10 al Tricolorilor, Nicolae Stanciu, nu a reușit să răspundă așteptărilor și nu a putut să ducă povara numărului lui Hagi pe spate.

Echipa națională din România poate reflecta doar eșecul întregului sistem de fotbal pe care îl reprezintă. Tricolorii rareori se califică la turneele finale, dar atunci când reușesc să se califice, o dată în mai multe turnee, întreaga țară vede România și decalajul din fotbal.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult