Mai poți paria LEGAL în România?

Mai poți paria LEGAL în România?

2015 a fost un an în care industria de pariuri online din România a trecut prin reglementări masive, într-un final mult așteptat. Multe nume importante au dispărut din scena online, au apărut alte companii, dar cel puțin la prima vedere nu se compară cu cele care s-au retras. Să vedem care este situația actuală în acest moment, mai precis unde se poate paria legal pe Internet.

Punctul culminant al procesului de licențiere a caselor de pariuri online a fost reprezentat de lupta dintre Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc și Bet365, despre care am discutat și noi în toamnă.

Problema licențelor – explicată

Finalul anului ne-a pus în fața unei alte incertitudini, dat fiind faptulcă ONJN nu modificase data de expirare a licențelor temporare pentru site-urile de pariuri sportive și jocuri de noroc online, care era valabilă – în cazul tuturor – până la data de 31.12.2015. Mulți se întrebau atunci ce se va întâmpla din ianuarie 2016, dat fiind faptul că s-au aplicat multe amenzi în toamnă.

Am încercat atunci să contactăm atunci ONJN, dar și principalele case de pariuri online. Directorul general al ONJN, Simota Tudor, a spus atunci că Prelungirea pentru fiecare casă de pariuri online va fi acordată până când se va împlini 1 an de la data de la care s-a primit dreptul de operare.

Principalii operatori au spus atunci că un răspuns clar va putea fi dat pe 1 ianuarie 2016, oferind răspunsuri pe ocolite. Jucătorii nu erau siguri dacă puteau juca, sau nu, în noul an.

Așadar…

Se poate paria LEGAL în România în 2016?

Casele de pariuri care au primit licență de operare în România au dreptul de a opera până la următoarele date limită:

 • winmasters.com: 30 iunie 2016
 • netbet.ro: 30 iunie 2016
 • casapariurilor.ro: 31 iulie 2016
 • stanleybet.ro: 30 iunie 2016
 • mozzartbet.ro: 31 august 2016
 • betfair.com: 31 august 2016
 • fortuna.ro: 31 august 2016
 • 888sport.com: 31 august 2016
 • unibet.ro: 31 august 2016
 • sportingbet.ro: 31 august 2016
 • pokerstars.com: 31 august 2016

Pe 28 decembrie ONJN a publicat un anunț pe site-ul oficial, datele la care dreptul temporar de operare expiră fiind modificate. Tudora Simota, directorul general al ONJN, a explicat faptul că informarea oficială mai greoaie s-a datorat în mare parte procedurilor birocratice complicate.

În acest moment se poate paria legal pe toate casele de pariuri online care SE AFLĂ ÎN LISTA ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc). Orice alte site-uri web și companii sunt declarate ilegale, iar pariorii pot avea de-a face cu amenzi mari.

Există chiar notificări speciale pe site-urile care nu au licență în România, iar dacă întâmpinați un astfel de mesaj înseamnă că trebuie să jucați în altă parte.

Echipa Sportive-Pariuri.com vă invită să jucați la unibet.ro, 888sport.com șisportingbet.ro, cele mai serioase site-uri de pariuri sportive online din România.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult