Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, patru medalii

Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor

Gimnaștii români s-au întors de la Cupa Mondială ce a avut loc în Szombathely, Ungaria, cu 4 medalii. Acestea au fost cucerite de veterani ai lotului, mai exact Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor. Ponor a reușit să se impună la bârnă, încheind pe locul al doilea sol, în timp ce Drăgulescu a luat aurul la sărituri și a obținut argint la sol.

Cum s-a descurcat Cătălina Ponor

La bârnă, Cătălina Ponor a primit doar nota 13.933, cu o dificultate de 5.6. În mod normal, gimnasta are o bârnă mai grea, de 6.5 sau chiar 6.7, dar acolo arbitrii nu i-au oferit toate legările. Chiar dacă a câștigat aurul în Ungaria, Ponor nu prea s-a bucurat când a văzut nota. Pentru Mondiale, este nevoie de mult mai mult pentru o șansă în lupta pentru medalii. În aceeași situația s-a aflat chiar și la exercițiile de la sol, acolo unde Cătălian a primit 13.566 cu o dificultate de 5.4 (execuția a fost 8.165).

Cea care a devansat-o pe Cătălina Ponor a fost Brooklyn Moors din Canada, ce a obținut aceeași notă, însă având o dificultate mai mare.

Notele obținute de Marian Drăgulescu

Drăgulescu a început lupta pentru medalii sâmbătă, atunci când a ocupat poziția a doua la sol. Gimnastul de la Steaua a primit o notă de 14.2, la o dificultate de 6.50 și o execuție de 7.70, prima poziție mergând la japonezul Fuya Maeno, cu nota de 14.2, dar cu o dificultate de 5.80 și o execuție de 8.40.

Pentru ca Marian Drăgulescu să aibă un exercițiu de finală mondială, el trebuie să își îmbunătățească acuratețea execuției. Duminica, în a doua zi a finalelor, Drăgulescu a reușit să se impună la sărituri, având o medie surprinzătoare de 14.78. La prima săritură a fost notat cu 15.00 (cu o dificultate de 5.6 și o execuție de 9.4), la a doua primind nota 14.56 (cu o dificultate de 5.4 și o execuție de 9.16).

Tot în ziua de duminică, Vlad Cotuna a reușit să se claseze pe poziția a 4-a la paralele, cu 14.4, exact ca și Maria Holbură la bârnă, cu 12.26.

Această Cupă Mondială din Ungaria a fost una dintre cele câteva competiții care au mai rămas pentru verificare înainte de Campionatele Mondiale ce vor avea loc la Montreal între 2 și 8 octombrie. Pe aceeași notă, Larisa Iordache va participa săptămâna ce urmează la Cupa Mondială din Paris.

Echipa de gimnastică a României a avut rezultate foarte bune în ultimii ani, iar acum este de așteptat să câștigăm cel puțin câteva medalii la Campionatele Mondiale.

Pariază acum

Folosește sistemul nostru de comparare a cotelor la Sportive-Pariuri.com și pariază acum. Pe lângă asta, îți oferim mai multe bonusuri unice din partea unor case de pariuri legale din România. Începe chiar acum și folosește-te de sfaturi și noutăți pe care le postăm pentru a obține avantaj!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult