MOTO: Românul Emanuel Gyenes – clasare bună în Raliul Dakar

gyenes

Pilotul român Emanuel Gyenes (KTM) a reușit să se clasifice pe poziția 19 în etapa cu numărul 4 a Raliului raid Dakar 2015, la secțiunea moto, care s-a desfășurat miercuri, 7 ianuarie, între Chilecito (Argentina) şi Copiapo (Chile). Competiția a fost câștigată de Joan Barreda Bort (Honda), pilot spaniol.

Pilotul spaniol a reușit să scoată un timp de 3 ore, 27 minute și 28 secunde pe cei 314km de probă specială – etapa a avut o lungime totală de aproximativ 910 kilometri. El i-a devansat pe Marc Coma (KTM, tot spaniol), cu 1 minut și 59 secunde, dar și pe Pablo Quintanilla (KTM, din Chile), cu 2 minute și 49 secunde.

Trebuie notată și evoluția pilotului Laia Sanz Pla-Giribert (Honda, Spania), care la vârsta de 29 de ani a reușit să încheie etapa pe locul 8, la 13 minute și 48 secunde de Barreda Bort, câștigătorul competiției Dakar.

Performanțele românilor

Românul Gyenes a ajuns la Finish pe poziția 19, cu un timp total de 3 ore, 48 minute și 54 secunde, la 21 minute și 26 secunde distanță față de câștigătorul competiției. Al doilea român care a fost prezent la cursă, Marcel Butuza (KTM), a finalizat competiția pe poziția 61, la 56 minute și 40 secunde de cel clasat pe primul loc.

La categoria generală, Joan Barreda Bort încă este lider, cu un timp total de 13 ore, 10 minute și 34 secunde. Pe locul al doilea s-a clasat, la general, Marc Coma, cu un timp mai slab cu 12 minute și 50 secunde. De asemenea, portughezii Paulo Goncalves (Honda) și Ruben Faria (KTM) s-au clasat la 20 minute, 29 secunde și 23 minute, 5 secunde distanță, respectiv.

La general, Emanuel Gyenes a urcat până pe poziția 40, aflându-se la 2 ore și 38 secunde de liderul clasamentului, în timp ce Butuza se află pe poziția 63, la 4 ore, 23 minute și 50 secunde de ocupantul primului loc – Joan Barreda Bort.

Joi urmează etapa cu numărul 5 a competiției din Dakar, care se desfășoară între localitățile din Chile – Copiapo și Antofagasta. Este vorba de o cursă specială de 458 kilometri, căreia i se adaugă rute de 174km și 54km.

Informațiile au fost preluate de la Agerpres.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult