PROFIL DE ALERGĂTOR: Maratonistul Geoffrey Kamworor

Geoffrey Kamworor este printre cei mai versatili alergători de distanță de pe planetă, câștigând medalii de aur la 2014 IAAF World Half Marathon Championships și la 2015 IAAF World Cross Country Championships, precum și medalie de argint pentru 10,000m la IAAF World Championships Beijing 2015 în această vară.

Kenianul și-a rupt din timpul lui de antrenament pentru a discuta despre unele dintre cele mai bune lucruri din viața lui.

Cea mai mare realizare

Sunt mândru de toate medaliile pe care le-am câștigat, dar eu sincer cred ca cele mai mari succese ale mele încă nu le-am realizat.

Sunt foarte nerăbdător să alerg 10,000m la Jocurile Olimpice de la Rio și apoi poate maratonul de la Tokyo Games, în 2020. Să câștig o medalie de aur olimpică ar fi un vis pentru mine.

Cel mai bun loc sau traseu

Dacă fac echipa Kenyei să concureze la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio va fi destul de special, însă din toate stadioanele pe care am alergat, favoritul meu este Bird’s Nest Stadium din Beijing. A fost imens, cu un numar incredibil de spectatori, iar atmosfera a fost minunată.

Cel mai bun prieten în atletism

Este Eliud Kipchoge (câștigătorul maratonului din 2015 de la Londra și Berlin). Ne cunoștem de zece ani și m-am antrenat cu Eliud timp de cinci ani, iar el este mereu acolo pentru mine. Vorbim despre o serie de subiecte. Este fericit să își împărtășească experiențele sale de alergător cu mine, și îmi oferă sfaturi în afara sferei atletice.

Cel mai bun sfat de antrenament

Este de la antrenorul meu, Patrick Sang, care spune “nimic nu este imposibil”. Acesta este foarte bun la planificarea antrenamentului meu pentru o anumită cursă și mereu îmi spune că viitorul este de partea mea, și că mai am mai multe victorii de realizat.

Cel mai mare rival

Nu am un anumit atlet. Toți sportivii sunt rivalii mei și îi văd pe toți ca pe o provocare, așa cum sunt sigur că și ei mă văd pe mine.

Cea mai mare dezamăgire

Am fost foarte norocos în această privință până acum, deoarece nu am avut nici o dezamăgiri mare în cariera mea de atlet. Niciodată nu am alerga o cursa foarte urâtă și n-am avut nici o formă accidentare. Întotdeauna am fost sănătos, m-am bucurat de alergare și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta.

Cel mai bun atlet văzut vreodată

Aș spune partenerul meu de formare Eliud Kipchoge. El a câștigat numeroase curse grozave, însă prima dată am observat cât de greu se antrenează și cât de determinat este. Victoria lui de la Berlin din acest an a fost foarte inspirațională. Îmi place să-l văd câștigând, l-am felicitat pentru victoria sa și i-am spus ce muncă extraordinară face.

Cea mai bună realizare în afara atletismului

Este puțin legată de atletism deoarece sunt cel mai mândru de cunoștințele mele în materie de alergat. Îmi place să citesc povești cu privire la modul de a câștiga, de a instrui și despre munca în echipă. Îmi place să-mi extind cunoștințele. Am citit despre legende, precum Haile Gebrselassie și Paul Tergat. Ei sunt foarte inspiraționali.

Cea mai mare indulgență

Este alergatul. Am făcut acest lucru pentru atât de mulți ani și mi-a oferit atât de multe în viață. M-a ajutat, de asemenea, să mă păstrez în formă și sănătos.

Despre Geoffrey Kamworor

Crescut într-un sat din Kenya, din provincia Rift Valley, Geoffrey a participat la o competiție în străinătate abia în 2010, atunci când a călătorit în Finlanda pentru a bate un nou record pentru cursa în care alerga. 3:48:15 pentru 1500 metri și 7:54:15 pentru 3000 metri. La o lună după, a câștigat Berlin Half Marathon cu 1:00:38.

A intrat la seniori în 2012 și cea mai bună performanță a sa este 2:06:26 la maratonul de la Berlin în 2013.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult