România blochează domeniile BWIN.PARTY în ciuda plății datoriilor de 8 milioane de euro

România blochează domeniile BWIN.PARTY în ciuda plății datoriilor de 8 milioane de euro

Operatorul de noroc online operator, BWIN.PARTY Digital Entertainment, a fost trecut pe lista neagră în România în ciuda faptului că a plătit recent 7.9 milioane de euro (taxe restante din trecut).

Autoritatea ce reglementează jocurile de noroc din România, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a actualizat recent lista operatorilor de jocuri de noroc neautorizați care nu au respectat cererile de acordare a licențelor. Lista, care a crescut de la 48 de nume inițial, a ajuns la peste 120, fiind blocate mai multe domenii, printre care bwin.party, Bwin.com, PartyPoker.com și PartyCasino.com.

O decizie surprinzătoare din partea ONJN

Includerea Bwin.party este surprinzătoare, dat fiind faptul că compania a anunțat în luna august ca a aderat la cerințele țării de a înapoia taxe în valoare de 20% din toate veniturile online, generate de pariori din Romania, din 2009 și până azi. Bwin.party nu a apărut încă pe lista ONJN a operatorilor online aprobați oficial, care include nume ca 888, Betfair, Fprtuna, PokerStars, Stanleybet, Unibet si altele.

Motivul excluderii din lista operatorilor cu licență

iGaming Business a raportat că ONJN a decis să interzică Bwin.party deoarece compania a ales să continue să funcționeze în țară în timp ce cererea sa de licență a era încă în desfășurare, în loc să înghețe temporar relațiile cu pariorii români până cand compania urma să primească oficial licența.

Bwin.party trebuie să convingă acum ONJN că decizia sa de a emite un permis provizoriu pentru societate nu a fost o greșeală.

În alte știri locale, operatorul de pariuri ceh, Fortuna Entertainment Group, a anunțat ca a semnat un acord de licențiere cu companiile de jocuri și pariuri sportive din Romania – Concept Active și Bet Zone. Cele două companii – o parte a investițiilor Grupului Penta, care deține un pachet majoritar în Fortuna – vor avea dreptul de a utiliza marca Fortuna în scopul de pariuri sportive și jocuri de noroc din România.

În cele din urmă, operatorul cu licență, NetBet, a obținut un parteneriat de marketing cu echipa românească de fotbal FC Steaua București. Șeful diviziei de marketing a NetBet, Alexandre Mangaud, a declarat recent că respectivul contract, care va fi valabil pentru acest sezon de Liga 1, a fost semnat. Steaua București va oferi pariorilor bonusuri exclusive, promoții și invitații la evenimente majore în numele NetBet. Steaua se alătură altor parteneriate de succes ale NetBet, care includ West Bromwich Albion (din Anglia Premier League), francezii de la Gezelec Ajaccio și Saint-Étienne, plus nemții de la VFL Gummersbach.

Alți operatori cu probleme

Compania BWIN nu este singura care are probleme cu Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România. După lupte tumultoase, Bet365 nu a reușit să își păstreze licența, fiind trecută pe lista neagră de ONJN pentru că nu și-a achitat datoriile din urmă.

Cadrul românesc al jocurilor de noroc este încă unul parțial favorabil și slab reglementat, iar problemele au început să apară când ONJN a emis lista cu ultimii operatori care obținuseră licență, la începutul lunii septembrie 2015. România a aprobat noile reglementări privind jocurile de noroc în această primăvară, alături de o solicitare ca toate companiile care aplică pentru licență să își plătească datoriile din urmă – 20% din profitul obținut de la pariorii români în ultimii 5 ani. În iulie, România a arătat că a vorbit serios, atunci când a emis o listă cu 48 de companii interzise jucătorilor români.

Rămâne încă de văzut cum vor evolua lucrurile în această direcție, pentru că discutăm de o agenție nou fondată și cu multe elemente ce trebuie fixate.


Comentarii

 • Mihai  
  November 2, 2015

  Pokerstars si fulltilt nu au facut acelasi lucru din cate vad eu licenta a fost obtinuta in august si pana in august au oferit serviciile la jucatorii din Romania , se pare ca sunt interese mari sa blochezi un operator ca bwin party. Rusine ONJN ca de obicei va bateti joc de populatie.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult