România la EURO 2016 (Radiografia Echipei)

România la EURO 2016 (Radiografia Echipei)

România s-a calificat la turneul final european după o absență de 8 ani, iar reprezentativa noastră va deschide ”balul” de la EURO 2016, într-un meci cu Franța, țara care găzduiește competiția din acest an. Meciul va avea loc vineri de la ora 22:00 și tricolorii noștri și-au propus să fie o adevărată surpriză plăcută a turneului.

Se pare că punctul forte al formației pregătite de Anghel Iordănescu este defensiva (în preliminarii România a primit doar 2 goluri). Euro 2016 va avea loc între 10 iunie și 10 iulie, meciurile urmând a fi găzduite pe zece stadioane, unele noi, altele renovate recent pentru turneu. România joacă în grupa A cu Franța, Albania și Elveția.

ECHIPA

Numele extrem de populare din Europa, spre exemplu pentru iubitorii jocului englez sunt Costel Pantilimon, care joacă pentru Watford, și fostul apărător al Tottenheam Hotspur, Vlad Chiricheș.

Antrenorul Iordănescu l-a inclus pe jucătorul de 23 ani de la Steaua București în echipă – jucătorul care a marcat împotriva Ucrainei, în primul lor joc de încălzire. Stanciu a făcut debutul pentru România în urmă cu trei luni și este inclus ca fiind jucător full-time al VFB Stuttgart, iar talismanul din România, Alexandru Maxim, joacă și el. Abilul playpmaker nu a reușit să își facă un loc regulat în liga germană Bundesliga în acest sezon și a plătit pentru asta, fiind lăsat în afara Euro 2016. Căpitanul echipei și stânga-spate Razvan Raț a ajuns la echipă în ciuda jocului puțin sau deloc pentru Rayo Vallecano. Chiricheș joacă la Napoli în Serie A și este căpitanul echipei românești atunci când Rat este absent.

Echipa în întregime

Portari: Costel Pantilimon (Watford), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Cristian Sapunaru (Pandurii Tg. Jiu), Vlad Chiriches (SSC Napoli), Dragos Grigore (Al Sailiya), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Steliano Filip (Dinamo), Cosmin Moti (Ludogorets), Raț (Rayo Vallecano),

Mijlocași: Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Mihai Pintilii (FC Steaua Bucuresti), Adrian Popa (FC Steaua Bucuresti), Andrew Quail (Ludogorets), Gabriel Torje (Osmanlispor), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucuresti), Chipciu Alexander (FC Steaua Bucuresti), Lucian Sânmartean (Al Ittihad)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keserü (Ludogorets), Denis Alibec (Astra), Florin Andone (Cordoba)

Cum a ajuns România până aici

România a terminat pe locul al doilea în grupa F, cu un punct în spatele grupului câștigătorilor surpriză din Irlanda de Nord și calificându-se doar cu o victorie cu 3-0 cu Insulele Feroe în ultima zi de calificare.

Jucători cheie

Nicolae Stanciu: Cu patru goluri în ultimele sale cinci aparitii pentru România, mijlocașul ofensiv de 23 ani este acum jucatorul cheie în echipa naționalei. Purtând faimosul număr 10, tricoul lui Gheorghe Hagi, lumina reflectoarelor va fi pe el și presiunea va fi forțată pe umerii lui Stanciu și, cu Maxim nefiind inclus în echipă, Iordănescu va fi în căutare de a acționa atât ca playmaker, cât și marcator.

Unde vom juca

România va deschide jocul cu gazdele turneului – Franța – pe Stade de France pe 10 iunie. Românii vor rămâne în Paris pentru a prelua Elveția cinci zile mai târziu, la Parc des Princes, pe 15 iunie. Jocul final al grupului o va avea în prim plan pe România la Lyon pentru lovitura finală seara târziu împotriva Albaniei la Parc Olympique Lyonnais.

Elemente interesante

Acesta este al treilea stagiu al lui Anghel Iordănescu ca antrenor național la România. Românii s-au calificat pentru Euro 2016 cu cinci victorii, cinci egaluri și zero înfrângeri. Euro 2008 a fost ultima apariție a României la un turneu major. În 2012 reprezentativa noastră nu a reușit să iasă din “grupa morții” a turneului, care a inclus Italia, Olanda și Franța.

Forma recentă

Românii au avut trei jocuri de încălzire împotriva Congo DR, Ucraina și Georgia.

Un neconvingător 1-1 egal acasă cu Congo a fost urmat de un thriller de șapte goluri cu Ucraina, de asemenea, la București. Românii erau conduși cu 4-1 după o oră. Cu toate acestea, românii au marcat trei goluri în 25 de minute pentru a opri scorul final la 3-4 într-un spectacol care a fost neglijent pentru standardele lor. Românii au pierdut doar de 2 ori în campania lor de calificare și a plecat neînvinsă, chiar dacă împotriva unor echipe mult mai sărace.

Acest rezultat împotriva Ucrainei a încheiat un record de 18 meciuri în care România nu a fost învinsă, cu toate acestea, șapte din ultimele zece partide s-au încheiat în remize. Jocul lor final împotriva Georgiei pe 3 iunie a fost o demolare cu 5-1 a unei echipe clasate în eșaloanele inferioare ale fotbalului european. Iordanescu nu a învățat practic nimic din ultimul joc amical.

 

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • 185x142
    Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • 185x142
    Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • 185x142
    Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult