RUGBY: John Sutton nu mai este căpitan la Rabbitohs

rugby sutton

John Sutton a devenit primul skipper câștigător din prima ligă ce a fost dat afară din poziția de căpitan a defensivei în istoria de 107 ani a Ligii de Rugby, după ce Luke Keary a suferit o accidentare dramatică din cauza lui – a fost o zi dramatică la Redfern.

Ce spune un istoric despre incident

South Sydney l-a numit pe Greg Inglis noul lor căpitan marți, la doar câteva luni după ce Sutton a adus clubul la o victorie în premieră. Conform istoricului specializat în Liga de Rugby, David Middleton, de la League Information Services, Steve Edge este singurul căpitan de care își aduce aminte că a fost dat afară după ce condusese echipa la victorie. În orice caz, acest lucru s-a întâmplat în 1978, după ce, din poziția de skipper, îi dusese pe Dragons la titlul din sezonul precedent.

Lui Sutton i-a fost luată banderola de căpitan

Fostul skipper al lui Rabbitohs, Bob McCarthy, a descris decizia de a-i lua banderola lui Sutton, ca fiind ”neobișnuită”, dar a apărat modul de a gândi al antrenorului Michael Maguire.

Cu toate acestea, agentul lui Sutton, Steve Gillis, a fost intrigat cu privire la motivul pentru care juniorul local va fi abandonat atât de curând, după ce i-a condus pe Souths la glorie.

“Nu știam nimic despre asta”, a spus Gillis. “Intenționez să vorbesc cu John cât de repede pot, pentru a discuta gândurile sale privind acest lucru care nu are nici un sens pentru mine. El a condus clubul la o premieră, după un decalaj de 43 de ani. Cu siguranță nu are nici un sens înlăturarea sa de la îndatoririle de căpitan al echipei.

“În același timp, antrenorul face apelurile, nu eu sau John. Va trebui să respecte decizia arbitrului”, a mai declarat agentul lui Sutton.

Sutton ar putea fi nevoit să intre într-o altă schimbare de rol. Jucătorul cel mai discutat din istoria clubului a făcut trecerea pe rolul de Five-Eighth (Stand-off Half), dar o accidentare la picior a lui Keary l-ar putea forța înapoi în rolul central. Este de înțeles că Luke Keary a suferit o accidentare la picior în sezonul trecut, care era monitorizată îndeaproape de către oficialii clubului. Se pare că el s-ar putea confrunta cu un lay-off, dacă va necesita intervenție chirurgicală, deși se speră că poate fi capabil să trateze accidentarea fără a apela la cuțit.

Ce decizii s-au mai luat în club

Keary, care a participat recent la o tabără pentru jucătorii identificați ca potențiali reprezentativi ai NSW State of Origin, va fi liber de contract la finalul sezonului, împreună cu colegul său de pe poziția half, Adam Reynolds.

Maguire a numit inițial cinci co-căpitani la sosirea sa la South Sydney, dar a optat doar pentru unul pentru sezonul 2015.

“E un pic ciudat, nu-i așa?”, a spus McCarthy. “[Sutton] ne-a scos din anonimat și ne-a dus în top, deci este puțin o situație șoc. Evident, antrenorul are motivele lui, dar nu știu ce sunt în această etapă.

“Dacă este ok cu el pe margini și Johnny primește bine decizia, vom merge mai departe așa. Poate că antrenorul poate vedea unele aptitudini de lider în Greg, și dacă el ne poate duce într-o altă victorie de top, atunci cu toții vom aplauda.”

Într-un comunicat de presă, Maguire a declarat că numirea lui Inglis ar împrospăta lotul pentru apărarea titlului.

“John este confortabil cu decizia clubului și sprijină schimbarea, și el știe că rolul său în cadrul echipei nu se va schimba mult, mai ales din punct de vedere a ceea ce se așteaptă de la el ca la un jucător senior și un lider în rândul echipei”, a spus Maguire.

“A jucat mai multe jocuri de primă clasă pentru acest club decât oricine în istoria lui și el este încă în faza de învățare în tranziția spre mai bine.

“Avem un mare segment de lideri în cadrul grupului și suntem toți lucrăm împreună pentru a ne asigura că împingem limtele către obiectivele noastre în acest sezon.”

Inglis spune că așteaptă cu nerăbdare sezonul 2015, în calitate de căpitan.

“2015 este un an foarte special pentru noi, ca un club, și a fi numit în calitate de căpitan este o onoare și un privilegiu”, a spus el.

Concluzie

“Avem foarte multă treabă în fața noastră ca o echipă, iar jucătorii seniori au responsabilitatea de a ne asigura că obținem maximul din noi înșine, ca o echipă unită, în fiecare săptămână.

“Cum am spus anul trecut, rolul meu în cadrul echipei nu se va schimba atât de mult ca și căpitan, dar este o onoare să fiu căpitanul acestui club, este un privilegiu să conduc echipa în fața membrilor Rabbitohs, și este o responsabilitatea pe care nu o cred ușoară. “Abia aștept ca meciul să înceapă și să folosim tricourile roșii și verzi din nou în 2015.”

McCarthy l-a îndemnat pe Inglis să se ocupe de noul rol.

“El a jucat 30-odd Test, 20-odd Origins și a înscris un milion de tries. Este o legendă acestui joc [și] va deveni probabil un Nemuritor, după modul în care el își tratează recordul”, a spus McCarthy. “El va fi acolo sus cu ceilalți Nemuritori, cu toate realizările sale, simt asta.”

“În cazul în care antrenorul vede calități de căpitan în el, să-i dăm bătaie. Îl vor avea întotdeauna pe Johnny pentru a-l pune înapoi, în cazul în care presiunea e prea mare pentru Greg.”

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult