(RUGBY) România – Canada: 21-16

(RUGBY) România - Canada: 21-16

Echipa națională de rugby a României a învins, sâmbătă seara, reprezentativa Canadei cu uimitorul scor de 21-16 (18-6). A fost un meci-test ce s-a desfășurat pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf” din București.

Așa cum s-a întâmplat și în meciul cu SUA de săptămâna trecută, românii au dominat clar în prima jumătate, chiar dacă adversarii au pornit în forță. Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată, jucătorii ”frunzei de arțar” având destul de multe momente bune la cârma meciului.

Cum s-a desfășurat meciul

Oaspeții cu deschis scorul, Gordon McRorie fiind responsabil de acest lucru – printr-o lovitură de penalitate în minutul 2. Tricolorii au restabilit rapid egalitatea, Vlaicu fiind eroul zilei, el transformând o lovitură de pedeapsă într-o cifră în plus pe tabela de marcaj.

”Stejarii” au pus o presiune mare pe defensiva canadienilor, iar după ce Dumitru Ionuț nu a reușit să culce balonul pe terenul de țintă în minutul 8, fiind blocat chiar în ultima clipă, Vlaicu a înscris primul eseu al partidei în minutul 11.

Canadienii au început să recupereze puțin din diferență printr-o pedeapsă (lovitură de penalitate) transformată de McRorie în minutul 14, dar eseul lui Dumitru, din minutul 22, neconcretizat de Vlaicu, a mai adus 5 puncte în contul României.

Repriza secundă

Scorul la pauză a fost un uimitor 18-6 pentru elevii lui Howells, Vlaicu marcând 3 puncte dintr-o lovitură de penalitate. În mitanul secund, primele 10 minute au fost dominate de canadieni, care au presat enorm de mult, dar defensiva tricolorilor a rezistat incredibil de bine. În minutul 55, Vlaicu a pus primele puncte din repriza secundă pe tabela de marcaj printr-o lovitură de pedeapsă, stabilind o altă diferență majoră la scor: 21-6.

Canadienii au revenit în joc, McRorie concretizând, tot printr-o lovitură de penalitate, o ocazie uriașă în minutul 61 al partidei. Scorul era 21-9 pentru ”stejari”, iar atacurile canadienilor au tot continuat. Românii s-au apărat bine, ținând mingea departe de buturi.

Chiar și așa, Philip Mack a reușit singurul eseu al Canadei în minutul 74, stabilind rezultatul final al partidei: 21-16 pentru România. Tricolorii au obținut, astfel, al 5-lea succes la rând în fața naționalei Canadei. Meciul de duminică a fost un succes răsunător, dar sâmbătă, 26 noiembrie, în ultima partidă-test a anului, ”stejarii” vor înfrunta Uruguay pe aceași stadion.

Echipele au fost:

Romania: 14 Fonovai Tangimana, 15 Catalin Fercu, 13 Jack Umaga, 12 Vladut Popa, 10 Florin Vlaicu, 11 Ionu Dumitru, 9 Florin Surugiu, 8 Andrei Gorcioaia, 6 Viorel Lucaci, 5 Marius Antonescu, 7 Stelian Burcea (capitan), 3 Alexandru Tarus, 4 Johannes van Heerden, 2 Eugen Capatana, 1 Mihaita Lazar.

Rezerve: 17 Ionel Badiu, 16 Andrei Radoi, 18 Alexandru Gordas, 20 Cristian Chirica, 19 Valentin Poparlan, 21 Valentin Calafeteanu, 23 Stephen Shennan, 22 Nicolas Onutu.

Canada: 14 DTH van der Merwe, 15 Matt Evans, 13 Conor Trainor, 12 Ben Lesage, 10 Connor Braid, 11 Taylor Paris, 9 Gordon McRorie, 8 Admir Cejvanovic, 6 Kyle Baillie, 7 Matt Heaton, 5 Evan Olmstead, 4 Brett Beukeboom, 2 Ray Barkwill, 3 Jake Ilnicki, 1 Djustice Sears-Duru.

Rezerve: 17 Rob Brouwer, 16 Eric Howard, 18 Ryan Kotlewski, 20 Clay Panga, 19 Conor Keys, 21 Phil Mack, 22 Pat Parfrey, 23 Ciaran Hearn.

Arbitru: Shuhei Kubo (Japonia)

Arbitri secundari : Luke Pearce (Anglia), Gary Conway (Irlanda)

Revino săptămânal pe Sportive-Pariuri.com pentru mai multe informații despre evenimente sportive și oportunități de pariuri sportive! Echipa noastră editorială îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru succes!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult