Tradiția lui 2-0! Ce s-a întâmplat ultima dată când România a câștigat trei meciuri la rând prin trei duble

Adrian Mutu

Ultima dată când România a marcat două goluri în trei meciuri consecutive s-a întâmplat în 2005, acum doar 9 ani. Mai exact, seria respectivă de goluri și meciuri i-a avut ca protagoniști pe Mutu (de două ori) și pe Gigel Bucur, care au marcat câte o dublă în 3 meciuri la rând.

Cele două goluri înscrise de Keșeru marți seară, pe 18 noiembrie, în meciul cu Danemarca, reprezintă un final de an formidabil pentru tricolori, dar nu doar atât. Ultimul meci a fost parte a unei serii de trei duble consecutive. Astfel, ultimele trei partide disputate de România au fost decise cu un 2-0, încheindu-se fără gol primit de selecționată în poarta lui Tătărușanu sau Pantilimon.

Meciul cu Finlanda

Trio-ul extraordinar a avut startul în Finlanda, acolo unde Sînmărtean a avut două pase geniale pentru “Motanul” Stancu, meciul finalizându-se cu scorul de 2-0 împotriva finlandezilor. Prima piesă din trio a fost asigurată.

Meciul cu Irlanda de Nord

Continuând seria de victorii, jucătorul Papp l-a executat de două ori pe veteranul Roy Carroll în partida cu Irlanda de Nord, asigurând astfel a doua piesă a “puzzle-ului”. Nimeni nu știa ca următorul meci avea să se termine tot cu scorul de 2-0.

Meciul cu Danemarca

Keșeru a fost eroul meciului disputat marți, 18 noiembrie, cu Danemarca. După un asist formidabil al lui Chipciu, urmat de un șut puternic de la 20 de metri, tabela de marcaj a arătat scorul de 2-0, marcând un eveniment masiv pentru selecționata României.

De la Mutu încoace

Așa cum am menționat mai sus, ultima “ispravă” de genul acesta nu e chiar atât de veche precum ne-am aștepta. A avut loc în 2005, în timpul preliminariilor pentru Cupa Mondială 2006. A fost vorba de trei meciuri consecutive finalizate tot cu scorul de 2-0.

 • Gigel Bucur a marcat de două ori în meciul Armenia (8 iunie 2005, finalizat 3-0), după ce Ovidiu Petre fusese cel care deschisese scorul
 • Adrian Mutu a marcat două goluri în meciul cu Andorra (17 august 2005, scor final 2-0)
 • Adrian Mutu a realizat încă o dublă în meciul cu Cehia (3 septembrie 2005, scor final 2-0)

Interesant este faptul că toate cele trei meciuri de atunci s-au disputat la Constanța!

Primele victorii, primele duble

Această tradiție nu e nouă! Datează încă de la primele meciuri ale “naționalei” României. Astfel, în anii 1925 și 1926, tot în 3 meciuri disputate consecutiv, au fost înscrise patru “duble”!

An: Meci – Marcator

1925: 4-2 cu Bulgaria – Gustav Semler, Rudy Wetzer

1926: 6-1 cu Bulgaria – Franz Kugelbauer

1926: 3-1 în Turcia – Gustav Semler

Puteau fi patru duble

In timpul meciului cu Ungaria de anul acesta, marcatorul unicului gol al României, Raul Rusescu, a mai punctat și în repriza a doua. Golul, deși corect, a fost anulat pentru offside. Există șanse foarte mari ca a patra “dublă” să vină anul viitor, în primăvară. Pe 29 martie 2015 va avea loc confruntarea cu următoarea echipă din preliminariile Euro 2016, Insulele Feroe.

3 asemănări între “dublele” de anul acesta

Toate au fost marcate în a doua repriză

Meciurile s-au terminat cu scorul identic de 2-0

Jucătorii sunt foști (Stancu) sau actuali componenți ai echipei Steaua București (Papp, Keșeru)

“Isi”, deschizător de drumuri

Primul jucător din toate timpurile care a marcat o dublă pentru echipa României a fost austriacul Isidor “Isi” Gansl (1896-1938). El a jucat un singur meci în formația națională de la acea vreme, acesta fiind finalizat 2-2, cu Turcia. Isidor Gansl a marcat ambele goluri. În 1923 s-a transferat de la Hakoah Viena la Maccabi Cernăuți, fiind selecționat pentru echipa națională. Fotbalistul a murit în 1938, la vârsta de doar 42 ani, în urma unei boli grave care i-a adus paralizia.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult