Un Român a Doborât Recordul European la Parașutism

Un Român a Doborât Recordul European la Parașutism

Un sportiv de origine română, pe numele său, Gabriel Dan Chiriac, a reușit să doboare recordul de lansare cu parașuta de pe Bătrânul Continent, executând un salt curajos de la altitudinea de 10.500 metri, conform Televiziunii Române.

Cum s-a desfășurat activitatea

Gabriel Dan Chiriac a sărit de la o înălțime cu 1 kilometru peste cea din recordul precedent, stabilită în 2013 de un sportiv finlandez. Parașutistul român a reușit să se lanseze dintr-un balon cu aer cald, condus de doi piloți români, recordmeni în zborul la astfel de altitudini foarte mari.

Chiriac a atins o viteză de 330 kilometri/oră în cădere liberă. La 4000 metri a deschis parașuta. A plutit circa 15 minute, aterizând, apoi, în siguranță, pe raza localității brașovene Hălchiu, la 15 kilometri de Sânpetru, locația de unde pornise inițial cu balonul.

Pilotarea unui balon cu aer cald la înălțimi de peste 10.000 metri presupune o pregătire cu totul și cu totul specială – atât psihică, cât și fizică. Gabriel Dan Chiriac nu este doar parașutist – el face scufundări, alpinism, ambele la nivel de performanță. Lucrează de 30 de ani la Aeroclubul României și are la activ peste 2000 de salturi. El a făcut antrenamente speiale pentru a fi capabil să doboare acest record.

Astfel, pentru saltul de la 10.000 de metri trebuie să îți antrenezi corpul să reziste la o temperatură de sub -60 grade Celsius. Recordul de ieri va fi omologat după ce aparatul de zbor de la bordul balonului cu aer cald va fi verificat de o echipă de experți. Recordul precedent, din luna aprilie a anului 2013, a fost de 9319 metri – finlandezul Timo Toivonen a fost cel care a reușit.

Parașutismul nu este popular în România

Una dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat parașutistul este lipsa finanțării propice din partea autorităților române. Un astfel de proiect este întotdeauna costisitor, iar bazele sportive din România, la fel ca și echipele olimpice (și, de altfel, multe alte sporturi), sunt sub-finanțate. Se pare că sportivul român a reușit, în ciuda tuturor piedicilor, să persevereze și să își vadă visul realizat. Este unul dintre puținii profesioniști într-un domeniu care nu este deloc la mare căutare în România.

Pariază online

Echipa noastră, de la Sportive-Pariuri.com, petrece extrem de mult timp să găsească știri de calitate din toate sporturile și domenile în care pariază cititorii și utilizatorii noștri. Poți începe să folosești platforma noastră pentru a compara cote de la case de pariuri legale din România, și poți beneficia de promoții și bonusuri atunci când te înregistrezi pentru prima dată la unul dintre partenerii noștri.

Descoperă sporturi precum curse de cai, hochei și multe altele care nu sunt atât de populare în România. Pariază pe fotbal, tenis, baschet, volei golf și multe altele. Află știri din presa internațională și primește cele mai bune detalii pentru succesul tău. Începe să pariezi online acum!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult