10 pași pentru o analiză corectă a unui meci de fotbal

Dacă ești un simplu spectator în tribuna unui meci de fotbal, nu ai nevoie de prea multe cunoștințe pentru a evalua meciul. Însă, dacă vrei să pariezi pe meciuri de fotbal și să devii un jucător de pariuri sportive de succes, este evident că va trebui să deprinzi cunoștințe despre analiza corectă a unui meci de fotbal.

Iată cei 10 pași ce îți vor garanta o imagine clară asupra unui meci de fotbal și îți vor ghida pașii spre un pariu câștigător:

1. Compară oferta agențiilor de pariuri

Este evident că fiecare agenție de pariuri oferă anumite cote, astfel că este indicat să compari cotele și să alegi să colaborezi cu cele care au ofertele cel mai bune.

2. Cântărește ofertele dintr-o privire

Înainte de a intra în detalii și a analiza în amănunt ofertele caselor de pariuri, aruncă doar o privire asupra lor și vezi care evenimente îți inspiră încredere, fără a lua în calcul cotele lor. Deseori, o ocazie bună se simte.

3. Ajută-te de statistică

Cu toate că nu recomandăm bazarea pariurilor sportive exclusiv pe statistică, câteodată aceasta poate înclina balanța spre un pariu câștigător și poate oferi o bază instinctului. Te poți ajuta de clasamentul la zi, ultimele meciuri jucate de echipe și chiar rezultatele directe ale acestora în ultimii 5-10 ani.

4. Ține cont de accidentări

Deși poate echipa pe care vrei să pariezi ar fi câștigat cu siguranță dacă toți jucătorii jucau la potențial maxim, este posibil ca unele accidentări să răstoarne scorurile. Ține cont de jucătorii accidentați, mai ales dacă sunt jucători importanți pentru echipă.

5. Plasează pariul în funcție de tipul meciului

Ar trebui să faci diferența între un meci de cupă, unul de campionat sau unul amical, și să îți orientezi pariurile în funcție de importanța lor. În unele meciuri este posibil ca jucătorii importanți să fie lăsați să se odihnească și să intre rezervele pe teren.

6. Nu uita să ai în vedere tipul campionatului

Meciurile depind deseori în funcție de campionat. De exemplu, în Italia, meciurile dintre marile echipe se finalizează cu scoruri egale, în timp ce în Anglia, meciurile sunt însoțite deseori de surprize. Campionatul din Germania este mai mereu imprevizibil, iar cel din Franța înregistrează un procentaj ridicat de victorii acasă.

7. Perioada în care se joacă meciul face diferența

Jocul multor fotbaliști diferă în funcție de perioada în care au loc meciurile. În multe campionate europene, sezonul începe în august și se termină în mai, aducând rezultate imprevizibile și înfrângeri ale echipelor mari de către cele mici în primul sfert de sezon, și oferind o oportunitate pentru a paria pe echipe mici cu cote mari. Lucrurile revin la normal în perioada noiembrie-martie, cu scoruri previzibile și o rată mai mare de pariuri câștigătoare. Ultimul sfert de campionat aduce însă iar rezultate imprevizibile.

8. Verifică clasamentele

Aceasta este o idee bună, însă doar dacă nu include și clasamentele începutului de sezon care nu ajută mai deloc. Este recomandabil să te folosești de clasamentele ce apar după primul sfert de sezon, însă nu îți pune bazele exclusiv în ele.

9. Analizează forma în care se află echipele

Casele de pariuri stabilesc deseori cotele în funcție de forma echipelor la momentul respectiv. Astfel, o echipă care a câștigat ultimele 4 meciuri consecutive se va bucura întotdeauna de o cotă bună. Profită de acest lucru înainte ca agenția să scadă cota pentru acea echipă.

10. Află mai multe despre circumstanțele meciului

Așa numitele circumstanțe speciale pot avea un rol hotărâtor în scorul unui meci, acestea apărând mai ales în ultimele etape. Deseori se poate ajunge la meciuri strategice, ce implică „mica înțelegere”, cum este cazul multor meciuri din campionatul italian. Sunt situații în care un egal mulțumește ambele echipe și va trebui să știi dacă acesta este cazul și în momentul plasării pariului tău.