5 Lucruri Despre Echipa Națională de Fotbal Feminin

5 Lucruri Despre Echipa Națională de Fotbal Feminin

Echipa națională de fotbal a României își va încheia programul pe 2016 cu o serie de partide împotriva Statelor Unite, în California, începând de pe 10 noiembrie, la Avaya Stadium din San Jose difuzat pe (ora 2 dimineata pe ESPN2). Meciul va fi al doilea dintre ultimele în programul pe anul acesta. De menționat este faptul că româncele merg în SUA la invitația americancelor.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre România, așa cum le văd americanii:

1. Echipa cu numărul 51

Cele două amicale vor marca primele meciuri dintre SUA și România la fotbal feminin. România este a 51-a țară diferită cu care echipa de fotbal feminin a SUA a jucat în istoria lor.

2. Formă puternică

România, în prezentpe locul 36 în clasamentul FIFA, a terminat a doua în spatele Franței în Grupul 3 de calificare pentru UEFA Euro 2017 Femei, depășind Ucraina, Grecia și Albania în grupa sa. România a avut un rezultat puternic în runda de calificare. Ea a pierdut împotriva campioanei mondiale, Franța, doar cu 3-0, în primul meci din runda de calificare, dar a revenit frumos pentru a face un egal cu Ucraina, 2-2, și pentru a învinge Albania, 3-0 și Grecia, 3-1. În al doilea meci al seriei, România a început mult mai încrezătoare și a pierdut în Franța, doar cu 1-0. Toate ca toate, ea a învins adversarii săi de grup, având un golaveraj de 17-8 pe tot parcursul turneului de calificare. A terminat pe locul al doilea în grupă și națiunea balcanică a câștigat un loc în playoff împotriva Portugaliei, deoarece acestea două au fost cele doua echipe de pe locul al doilea cu cele mai slabe golaveraje, turneul final al celor 16 națiuni urmând să fie ținut în Țările de Jos.

3. Abia s-a calificat

În playoff, Portugalia și România au făcut 0-0 în prima manșă din Portugalia, dar o remiză 1-1 în România a dat ocazia Portugaliei să meargă la turneul final de vara viitoare, la EURO, chiar dacă a fost egalitate la goluri.

4. Laura Rus

Cu echipele la egalitate 0-0, după a doua etapă a playoff-ului împotriva Portugaliei, jocul a continuat în timpul suplimentar, și a fost Portugalia cea care a marcat prima, chiar în minutele de prelungiri ale primei reprize. La scorul de 1-0, substituta Laura Rus, introdusă în a doua jumătate a meciului, în minutul 85, a dat României o șansă de a se califica atunci când ea a egalat meciul în minutul al 111-lea joc. România nu a putut găsi cel de-al doilea gol care le-ar fi calificat pe fete la euro, pentru prima dată în istoria jocului feminin în țară, dar meciul a demonstrat o îmbunătățire promițătoare pentru tânara echipă.

5. Marcatori

Mijlocașul Ștefaniei Vătafu a fost golgheter pentru România în timpul calificării la Euro, marcând patru goluri în opt meciuri, în timp ce Alexandra Lunca, Laura Rus, Adina Giurgiu și Andreea Voicu au câte două fiecare. Aceste cinci jucătoare combinate au marcat 12 din 18 goluri ale României în cadrul turneului de calificare și playoff-urilor, iar acestea sunt toate pregătite să se confrunte cu SUA pe data de 10 noiembrie, dar și pe 14 noiembrie, în California.

Cine ne va reprezenta în SUA

Mirel Albon, selecționerul României pentru echipa de fotbal feminin, a convocat 19 jucătoare pentru meciurile din SUA.

Portari: Linda Kajtar (Vasas Femina), Roxana Oprea (Olimpia Cluj)

Atacanți: Mara Bâtea (Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (Olimpia Cluj), Alexandra Lunca (Olimpia Cluj), Laura Rus, Loredana Popa (Olimpia Cluj),

Mijlocași: Ștefania Vătafu (Olimpia Cluj), Ioana Bortan (Olimpia Cluj), Andreea Voicu (Olimpia Cluj), Raluca Sârghe (Konak Beledyespor), Beatrice Tărășilă (Olimpia Cluj), Cristina Carp (Olimpia Cluj)

Fundași: Lidia Havriștiuc (Olimpia Cluj), Andreea Corduneanu (Olimpia Cluj), Teodora Meluță (Olimpia Cluj), Ana Maria Gorea (ASA Tg. Mureș), Adina Giurgiu (Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Medyk Konin)

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult