ANALIZĂ și DISCUȚIE meci CS Universitatea Craiova – Rapid București (24.11)

rapid craiova

In seara aceasta de luni, 24 noiembrie, incepând cu ora 20:30, are loc confruntarea dintre CS Universitatea Craiova și Rapid București în cadrul etapei a 15-a a Ligii 1 pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova. Să vedem împreună o analiză atentă și detaliată a celor două echipe, cu scopul de a plasa cel mai bun pariu înainte de meciul din această seară.

CS Universitatea Craiova – GAZDE

Antrenorul gazdelor, Emil Săndoi, a declarat recent că echipa sa nu are cum să piardă meciul cu Rapid București dacă evoluția din această seară va fi ca și până acum, la înălțime. “Considerăm acest meci drept o revanșă pentru noi, dat fiind jocul pierdut în Cupa Ligii, în Giulești. Meciul respectiv l-am văzut la televizor, ca un suporter. Normal că mi-as fi dorit să câștigăm meciul acela, pentru a aduce echipa Steaua aici. Nu a fost să fie, dar sunt sigur că vom aduce o echipă mare la Craiova în Cupa României, o competiție de altă anvergură. Referitor la meciul de astăzi, Rapid este o echipă care se găsește în acest moment într-o poziție inconfortabilă, dar țin să menționez că și clubul nostru a fost într-o situație asemănătoare în trecut și s-a ridicat. Nu se poate spune că există o favorită clară în ceea ce privește clasamentul, dar jucăm acasă, în fața oltenilor noștri, și de aceea credem că avem prima șansă în acest meci. Rapidul vine cu jucători experimentați, precum Pancu, Negru, Dică, dar dacă vom evolua în aceeași notă a meciurilor de până acum, e imposibil să pierdem acest meci.”, a declarat Emil Săndoi.

Jucători

CS Universitatea Craiova nu poate miza pe Bancu, având în vedere că acesta a suferit o fractură de tibie și peroneu. Kay a rămas în urmă cu pregătirea fizică în urma unei accidentări care l-a ținut pe tusă timp de 5 etape. Un alt jucător cu probleme este Izvoranu, care nu s-a refăcut 100% după pauza de 9 săptămâni, deși a fost prezent în meciul cu Pandurii II. Ferfelea a fost răcit în timpul săptămânii trecute, dar antrenamentele sale au decurs normal în ultimele zile, astfel că va putea juca împotriva celor din Giulești.

Moral

Moralul jucătorilor de la Craiova este excelent, având în vedere victoriile cu FC Brașov (3-2), FC Botoșani (2-1) și succesul din meciul cu CSMS Iași (3-1).

Motivație

“Alb-albaștrii” vor fi extrem de motivați în meciul cu Rapid, mai ales că vor o revanșă după eliminarea din Cupa Ligii. Pe lângă asta, vor să profite de cele două partide consecutive de acasă, cu Rapid și Ceahlăul, pentru a se apropia de primele 3 locuri.

Obiectiv

Obiectivul gazdelor este evident, să câștige toate cele 3 puncte puse în joc.

Printre jucătorii aflați la limita suspendării se află: Kay, Alexandru Băluță, Nuno Rocha (3 cartonașe galbene), Madson (6 cartonașe galbene).

Alte informații

Nu există rapidiști care au evoluat până acum la CS Universitatea Craiova.

CSUC a obținut 6 victorii în 14 etape.

Craiovenii au 3 meciuri câștigate consecutiv în Liga 1.

Echipa din Bănie a obținut 20 de puncte în ultimele 8 etape, o evoluție fantastică.

Dintre cele 7 meciuri susținute acasă, craiovenii au pierdut un singur meci!

Următorul meci al CS Universitatea Craiova va avea loc tot acasă, cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Echipa probabilă

BalgradeanS

Achim, Acka, Frasinescu, Vatajelu

Madson, Mateiu

Baluta, Bawab, Tarnacop

Nuno Rocha

Antrenori: Emil Sandoi & Sorin Cârțu

Rezerve: Brac, Avramia, Velcovici, Ferfelea, Varga, Curelea, A. Ivan

Rapid București – OASPEȚI

Antrenorul rapidiștilor, Marian Rada, a declarat recent că echipa sa nu se sperie de nimeni în mod normal, dar având în vedere situația actuală, în meciul cu CS Universitatea Craiova, formația olteană pornește ca favorită.

“Într-o situație normală, Rapid nu ar trebui să se sperie de nimeni, dar în situația de față trebuie să recunoaștem că ei pleacă drept favoriți. Menționez că ei plecau însă ca favoriți și în meciul din Cupa Ligii, acolo unde erau pe cai mari, voiau să câștige campionatul, dar prin dedicarea jucătorilor noștri am reușit să învingem. Legat de ce se va întâmpla concret, pe teren, rămâne să vedem. Chiar dacă meciul este la ei acasă, noi suntem totuși Rapid București și sunt sigur că orgoliul nu îi va lăsa pe jucători să facă un meci slab, pentru că nu asta este fața Rapidului, nu cea arătată până acum”, a spus Rada.

Jucători

În contrast cu meciul precedent, cu Ceahlăul, de data aceasta vor lipsi Doman și Boukaka, aceștia fiind în continuare accidentați. De asemenea, vor lipsi și Cojocnean, Dăruială și Milinceanu, cărora li s-au reziliat contractele. Vor reveni, însă, Mera, N. Vasile și E. Dica, care au stat pe bancă timp de o etapă, din cauza unei suspendări.

Moral

Moralul jucătorilor este extrem de scăzut, dat fiind faptul că aceștia au ratat victoria în prelungiri în confruntarea cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Motivație

“Alb-vișinii” vor fi motivați în meciul de la Craiova, în mare parte pentru că nu au mai câștigat un meci din 14 septembrie 2014, aflându-se în acest moment pe ultimul loc din clasament.

Obiectiv

Obiectivul oaspeților este să obțină cel puțin un punct în Bănie cu CSUC, meciul fiind unul destul de dificil.

Alte informații

Printre jucătorii aflați la limita suspendării se află: Ioan Mera, Nicolae Vasile, Emil Dică, Iulian Roșu, Laurențiu Bus, Mădălin Martin, Andrei Ciolacu (3 cartonase galbene).

Jucători craioveni care au evoluat la Rapid: Cătălin Straton și Dacian Varga

Rapid București a obținut 2 victorii în 14 meciuri disputate.

“Alb-vișinii” au marcat doar 7 goluri în 14 etape disputate. Alături de Oțelul, au cea mai slabă ofensivă din campionat.

Jucătorii din Giulești au o remiză și 3 înfrângeri în ultimele 4 etape.

Echipa lui Rada nu a reușit să marcheze în 7 meciuri din ultimele 8 disputate.

Rapidiștii nu au mai înscris un gol într-un meci din deplasare de 517 minute.

Următorul meci al Rapidului va fi disputat acasă cu CFR Cluj.

Echipa probabila

Bornescu

Savin, Mera, Al. Iacob, N. Vasile

E. Dica, Negru

M. Martin, Pancu, Al. Coman

Ciolacu

Antrenor: Marian Rada

Rezerve: Draghia, Tanc, D. Lung, Rui Miguel, Al. Dan, Bus, I. Roșu

CS Universitatea Craiova – Rapid Bucuresti este meci de 1.

Meci in premiera in Liga I


Comentarii

  • Fotbalistu01  
    November 24, 2014

    Bate craiova in seara asta mai mult ca sigur. Joaca la ei acasa si e imposibil sa nu ii ajute suporterii. Vorbim de fani infocati aici

Lăsați un comentariu