ANALIZA: Simona Halep la Turneul Campioanelor

ANALIZA: Simona Halep la Turneul Campioanelor

Simona Halep și-a continuat evolușia în turneul WTA cu un început perfect, duminică, când numărul patru mondial în tenis la feminin a dominat-o pe Madison Keys pentru o victorie 6-2 6-4, în meciul de deschidere al turneului.

Meciul cu Madison Keys

Simona Halep avea să joace cu cea care avea să învingă în meciul Angelique Kerber (favorita turneului) și slovaca Dominika Cibulkova în a doua întâlnire Red Group, mai târziu, în aceeași zi duminică. S-a dovedit că Halep avea să fie un adversar formidabil în evenimentul de eiltă al celor 8 femei la Singapore Indoor Stadium.

“Este întotdeauna același lucru cu Madison… ea e foarte puternică și lovește mingea tare, astfel că este greu să ții pasul uneori”, a spus Halep. “Așa că trebuie să ma adaptez, să fiu puternică, pe picioarele mele și să profit din plin de șansele mele.”

Ambele jucătoare au avut un start solid.

A fost românca noastră cea care a reușit primul game, cu toate acestea, transformând al patrulea punct de break atunci când Keys a trimis o minge direct în plasă.

Cu un avânt timpuriu, Halep a jucat în forță următoarele 11 puncte în drum spre 5-1, în timp ce jocul lui Keys a devenit plin de erori neforțate și a încheiat primul set în doar 27 minute.

Keys a amestecat câteva acțiuni bune cu erori în al doilea set, până când norocul ei a fugit în al cincilea joc, atunci când o altă minge a ajuns în plasă Aparent de nicăieri, Keys a fost capabilă să valorifice lapsusul adversarei sale, ducând scorul la 4-4, dar Halep a revenit în forță înainte de a servi pentru victorie.

Meciul cu Angelique Kerber

Simona Halep a pierdut pentru prima dată în Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor din Singapore. Numărul 4 mondial a făcut erori incredibile în disputa cu Angelique Kerber, numărul 1 mondial în acest moment. Halep a comis circa 35 greșeli neforțate! Adversara ei a comis doar 16!

Simona, ce-i drept, a avut ceva mai multe mingi direct câștigătoare (scorul este 24-11 pentru ea), dar acest lucru nu a fost deloc suficient. Meciul s-a rupt, efectiv, în game-ul cu numărul 8, atunci când Halep a revenit de la 1-3 la 4-3 și a avut o minge de 5-3. Kerber a reușit să egaleze însă la 4-4 și a reușit să se impună cu 6-4. Halep s-a destabilizat, iar Kerber a câștigat categoric setul numărul 2, cu 6-2.

Situația în Grupa Roșie

Halep este acum pe locul 2 în Grupa Roșie. A câștigat duminică prima confruntare, cea cu americanca Madison Keys (6-2, 6-4), iar acum are nevoie de o victorie cu Dominika Cibulkova, joi, pentru a-și asigura calificarea în semifinale.

Ce spune Simona Halep despre meciul cu Kerber

“Cred că aveam șanse mari să câștig primul set, am revenit bine în joc, însă nu am reușit să concretizez punctele decisive. Da, am ratat foarte multe șanse astăzi, însă ea a jucat bestial. Este extrem de puternică, se mișcă excelent. A meritat să obțină victoria, dar eu trebuie să trec acum peste și să merg mai departe. Am ratat mult, asta a fost cheia meciului.”

Scenarii pentru calificarea Simonei Halep în semifinale

 • - Se va califica ușor dacă o învinge pe Dominika Cibulkova în două seturi
 • - Se poate califica de pe locul al doilea dacă o învinge pe Cibulkova în 3 seturi (Kerber trebuie să o învingă pe Keys și nu contează scorul)
 • - Se poate califica dacă învinge în meciul cu Cibulkova, iar Keys o învinge pe Kerber 2-1
 • - Se poate califica dacă va pierde cu 1-2 cu Cibulkova (Kerber o poate învinge pe Keys cu orice scor).

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult