ANALIZĂ: Trofee în Tenisul Românesc în 2017

Trofee în Tenisul Românesc în 2017

Tenisul românesc a acumulat câteva trofee în 2017. Irina Begu a reușit să câștige proba de dublu de la Tianjin, împreună cu coechipira sa, italianca Sara Errani, mărind numărul de titluri în tenis adjudecate în acest an.

Begu a câștigat la dublu la Tianjin Open

România a mai trecut un trofeu în palmaresul său, chiar dacă nu a fost unul la simplu, ci la dublu. Irina Begu a triumfat din nou împreună cu italianca Sara Errani, obținând o victorie în finala de la dublu din turneul de la Tianjin, dotat cu premii totale de peste 500.000 dolari. Cele două jucătoare s-au impus în finală, obținând scorul de 6-4, 6-3, în fața echipei formate din Nina Stojanovici și Dalila Jakupovici (Serbia/Slovenia), Pentru acest succes, jucătoarele au primit un premiu de aproape 18.000 dolari și 280 puncte în WTA, iar finalistele puțin peste 9.000 dolari și 180 puncte WTA. Begu a jucat astfel a doua finală din acest an, după finala câștigată la turneul din București, unde a făcut echipă cu Raluca Olaru. În plus, Irina a jucat excelent la dublu în cam toate meciurile din 2017. Ea a fost prezentă la Madrid Open, dar și în sferturi la alte turnee WTA precum: St. Petersburg, Brisbane, Cincinnati, Seul și Roland Garros.

Performanțele reușite de Begu sunt remarcabile, având în vedere că ea a schimbat partenera de fiecare dată. A jucat cu Olaru cel mai mult – în două competiții – la Cincinnati și București, dar în rest a făcut pereche cu Halep (la Madrid) și Kasatkina (la Brisbane), apoi Niculescu (la St. Petersberg), Saisai Zhang (la Roland Garros), Pliskova (la Seul). Până la Tianjin, Begu avea în palmares 5 titluri de dublu (la Hobart în 2012, Hertogenbosh în 2013, Rio de Janeiro în 2014, Seul în 2014 și București în 2017). De asemenea, ea are 5 finale jucate.

Tecău are performanțe excelente la dublu

Tecău este cel care domină jocurile la dublu. Titlul câștigat de el la Tianjin Open este al 9-lea trofeu românesc câștigat în tenis anul acesta. Doar două dintre trofee aparțin probei simple, unul al lui Halep (Madrid) și unul al lui Begu (București). Restul de șapte au fost obținute la dublu. Cel mai angrenat în victorii este, categoric, Horia Tecău, care reprezintă o mare valoare în jocurile de dublu. El și Julien Rojer au câștigat în 2017 turneul US Open, al doilea Grand Slam din cariera românului, dar și alte trei turnee mai mici. Până la vârsta de 32 ani, Horia a disputat 51 finale și a obținut victorii în 33 dintre acestea, având un impresionant palmares. Horia Tecău a fost pe locul 2 la nivel mondial în decembrie 2015, cea mai înaltă poziție a sa în ATP.

Următorul turneu este cel de la Singapore și începe pe data de 22 octombrie. Va dura 7 zile și tot în această săptămână se vor disputa și turneele de la Luxembourg și Moscova. În Europa vor juca Niculescu, Cârstea și Buzărnescu, iar la Moscova, jucătoarea Irina Begu. Tecău și Halep vor fi la incredibilul Turneu al Campioanelor.

Pariază acum cu Sportive-Pariuri.com! Utilizează platforma noastră pentru a compara cele mai bune cote de la diverse case de pariuri legale din România și începe să câștigi consistent!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult