Aur la Campionatul European de tenis de masă pentru România

Aur la Campionatul European de tenis de masă pentru România

Echipa națională de tenis de masă (feminin) a reușit să câștige medalia de aur la Campionatul European. După o finală extrem de dramatică, au reușit să învingă Germania, o echipă unde au evoluat inclusiv doua chinezoaice naturalizate. Daniela Dodean Monteiro, Eliza Samara, Bernadette Szocs au fost jucătoarele din România, iar ele au învins cu 3-2.

Evenimentul a avut loc în Luxemburg, iar turneul a fost exclusiv pentru echipe, fetele noastre dovendind încă o dată că joacă excelent, precum și în alte competiții de la nivel continental. Daniela, Eliza și Bernadette au depășit Cehia (3-1), Luxemburg (3-1) și Olanda (3-0) în faza de grupe, apoi au învins cu 3-0 Portugalia în sferturi, au învins rusoaicele cu 3-0 în semi-finale, având parte de un meci complet epic în ultimul act al competiției, împotriva Germaniei, scor final 3-2.

Cum s-a desfășurat meciul

Reprezentativa noastră a condus cu 1-0 după victoria jucătoarei Eliza Samasara, pentru ca apoi scorul să fie 3-2 cu Ying Han. Daniela Monteiro a fost depășită cu 3-0 la seturi. Însă Bernadette Szocs a învins cu 3-1 în fața Ninei Mittelham, chiar dacă Eliza Samara a pierdut în fața Xiaona Shan cu 1-3. La 2-2, totul s-a decis după confruntarea Han Ying și Daniela Monteiro. Sportiva noastră, născută la Arad, a dominat jocul și a găsit traiectorii excelente prin care să trimite mingea pe celuloid, câștigând 3-1 la seturi.

În al patrulea set, Ying a condus cu 10-8, însă Daniela a câștigat 4 puncte la rând și a adus trofeul României. După doisprezece ani, echipă românească de tenis de masă a reușit să câștige din nou Campionatul European. Irina Ciobanu și Adina Diaconu au făcut și ele parte din lot, iar echipa e pregătită de antrenorul Viorel Filimon. România a mai luat aurul pe echipe la feminim în alte trei ocazii (Stuttgart 1992, în Zagreb în 2002 și Aarhus în 2005). Naționala noastră a mai disputat finala în alte 4 ocazii (Ostrava în 2010, Gdansk în 2011, Schwechat în 2013 și Ekaterinburg în 2015). În palmaresul formației feminine mai apare și un bronz la Campionatul European de la Sankt Petersburg în 2008.

Pariază acum

La Sportive-Pariuri.com, scopul nostru este să te ajutăm să câștigi consistent. Vrem să îți crești soldul contului în fiecare zi, chiar dacă nu întotdeauna cu sume imense. Folosește-te de platforma noastră pentru a compara cotele de la cele mai bune case de pariuri online din România și pariază pe fotbal, handbal, baschet, golf, tenis, practic orice sport care există astăzi. Începe acum!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult