Aur pentru Cătălina Ponor la Campionatele Europene de la Cluj

Aur pentru Cătălina Ponor la Campionatele Europene

Gimnasta Cătălina Polonar a reușit să câștiga, duminică, mult-râvnita medalie de aur, iar Larisa Iordache a câștigat bronzul în finala de la bârnă la Campionatele Europene Individuale care au avut loc la Cluj-Napoca. Inclusiv Marian Drăgulescu a câștigat o medalie!

Larisa Iordache a intrat a 3-a în finala de la bârnă și a primit 13.966, Cătălina Ponor intrând a 6-a, fiind notată cu cea mai mare notă din concurs, anume 14.566. La vârsta de aproape 30 ani, Ponor a cucerit aurul, cea mai înaltă distincție din lumea gimnasticii, în timp ce Larisa Iordache (în vârstă de doar 20 ani), a cucerit bronzul.

Argintul i-a revenit sportivei din Olanda, Eythora Thorsdottir (notată cu 14.066). Ponor s-a calificat inițial chiar și la sol, însă a ratat ultimul act la scurt tump după declasarea notei, ratând un element obligatoriu în exercițiu.

Cum a câștigat Cătălina Ponor aurul

Gimnasta Ponor a declarat într-o conferință de presă că nici poate să vorbească din pricina emoțiilor, iar Larisa Iordache a spus că este ”puțin dezamăgită” de modul în care a evoluat. A fost excelent, cu emoții, însă am trecut peste. Emoțiile au avut un rol constructiv și acest lucru mi-a adus medalia azi, chiar nu pot vorbi. Îmi tremură mâinile, am muncit enorm, am vrut medalia asta din tot sufletul, mereu mi-am dorit să mai cânte imnul încă o dată pentru noi, românii. Mă bucur tare mult că am izbutit, medalia din ziua aceasta intră la acelea speciale pe panoul meu, între cele câștigate la Atena. Dedic această medalie românilor, mai ales părinților mei, care m-au susținut enorm. Voi merge mai departe, cu siguranță.

Nu am nimic de spus despre Tokyo momentan, trebuie luat totul pas cu pas. Când mă voi retrage, o voi spune. Ne întoarcem la muncă.

Gimnasta a primit medalia chiar de la celebra Nadia Comăneci, adunând 8 astfel de medalii la Campionatele Europene, 5 la bârnă (în 2004 și 2005, în 2006, în 2012 și 2017), 2 cu echipa (2004 și 2012), și una la sol (la Atena, în 2004).

Larisa Iordache a ajuns în finala la bârnă

Larisa Iordache a revenit într-o competiție de mare anvergură după mai multe accidentări, spunând că este fericită pentru urcarea pe podium, însă și oarecum „dezamăgită” de greșeala pe care a comis-o atunci când a coborât de la bârnă.

”Doar medalia de bronz, astăzi. Sunt extrem de fericită că am ajuns pe podium la Europene, date cele ce s-au întâmplat în ultimele 2 luni, cu doar 1 lună de antrenament, dar trebuie să îmi iert greșeala acum. Oamenii din sală au ajutat enorm de mult. Au fost extraordinar de deschiși, chiar dacă eu am trăit o astfel de experiență pentru prima dată în viață. E un început bun pentru bine, spun eu. Mulțumesc antrenorilor mei, soții din familia Moldovan, care au fost alături de mine. Vreau să ajung într-o formă și mai bună la Mondiale. Ea a câștigat a 12-a medalie în gimnastica europeană din carieră, având 5 medalii de aur până acum: în 2012 și 2014 cu echipa și la sol, dar și la bârnă (în 2013).

Concluzie

În cadrul ultimei ediții a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaștii români au câștigat două medalii. Marius Berbecar a luat argintul la paralele, iar Andreea Munteau a câștigat aurul la bârnă. Următoarele CE, din 2018, vor avea și o probă pe echipe, urmând a se desfășura la Glasgow.

Intră în lumea pariurilor online! Pregătește-te să pariezi online chiar acum, folosind programul nostru GRATUIT de comparare a cotelor de la diverse case de pariuri legate in România. Începe acum! Acoperim orice sport.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult