Australian Open: Efortul lui Nishikori în fața lui Wawrinka

australian open

MELBOURNE, Australia – După ce cea mai mică rază de speranță a devenit mare și strălucitoare, campania lui Kei Nishikori de la Australian Open a decăzut deodată cu o minge ratată. Nishikori l-a urmărit pe Stan Wawrinka cu 2 seturi și se afla în spatele acestuia cu 6-1 în al treilea set de tie break înainte de a salva 5 puncte consecutive pentru a egala scorul la 6-6, trimițând mulțimea resemnată într-o euforie incredibilă.

Însă cu Wawrinka blocat în spatele liniei de bază la următorul punct, mingea lui Nishikori de miercuri a ajuns în partea de jos a plasei și a ieșit în afara terenului de joc, făcându-l pe antrenorul său, Michael Chang, să se răsucească în scaunul său.

Eroarea i-a oferit lui Wawrinka, jucător de tenis din Elveția, avantajul de 7-6, pe care l-a convertit cu o victorie 6-3, 6-4, 7-6 (6) și un loc în semifinale.

Duelul Wawrinka – Nishikori de la Australian Open

”Încă am emoții”, a spus Wawrinka, campionul care își apără titlul de la Melbourne, într-un interviu pe teren după ce abia scăpase din meciul cu Nishikori, primul om din Asia care să ajungă în top 5 ATP la single.

”Eram foarte fericit pentru că nu aș fi putut ajunge la acea minge”, a spus Wawrinka despre mingea aceea eșuată la conferința de presă. ”Da, am avut vântul de partea mea, deci nu a fost ușor de făcut acel drop shot, în special în acel moment. Nu, a fost un tiebreak nebun, dar unul bun. E bine că am terminat în 3 seturi.”

După ce a ajuns în finală la United States Open anul trecut, care a inclus o victorie cu 5 seturi împotriva lui Wawrinka în sferturile de finală, mulți au crezut că Nishikori poate merge mai departe în acest turneu. Totuși, el a spus că a ajunge în ultimi 8 la acest turneu este un rezultat puternic.

”Nu este ușor să joci în sferturile de finală la Grand Slam-uri”, a spus el. ”Trebuie să tot fac asta. Vreau să spun că poate fi mai bune. Însă, știți, cred că am nevoie de experiență, să joc dur tot timpul, să joc multe meciuri. În special Grand Slam, este foarte multă presiune acolo. Nu știu, primești mai multă experiență la Grand Slam-uri, cred.”

Foarte mulți fani ai lui Nishikori, din Japonia, mulți dintre ei cu fețele pictate și în kimono-uri, au mers pe Rod Laver Arena pentru a-l privit la turneul care este acum numit ”Grand Slam-ul Asia Pacific”.

Cum a câștigat Wawrinka

Însă a fost Wawrinka cel care privea spre o victorie încă de la început, luând pauze dese în seturile 2 și 3 și fiind constant peste Nishikori, în special cu servele sale. Wawrinka a câștigat 86% din punctele din meci la prima sa servă și a reușit 20 de ași, față de cei 6 ai lui Nishikori.

Per total, a avut de două ori mai multe puncte decât Nishikori, 46 la 23. Wawrinka, cel care încearcă să își protejeze titlul de Grand Slam pentru prima dată în cariera sa, a spus că el consideră că meciul a fost chiar mai bun decât cel de anul trecut, atunci când i-a învins pe Novak Djokovic și Rafael Nadal în ruta spre primul mare titlu din viața lui.

”Eu cred că joc mai bine, dar consider că toți ne îmbunătățim, an de an,” a spus Wawrinka. ”Sunt mult mai agresiv. Sunt mult mai încrezător în jocul meu atunci când ajung la plasă. Din nou, este un Grand Slam. Joci la fiecare două zile. Astăzi a fost un nivel incredibil, a fost un meci mare. Acum vreau să mă relaxez puțin, să văd cine va câștiga diseară și să mă pregătesc pentru semifinală.”

Wawrinka și Djokovic în semifinale?

În semifinala sa de vineri după-amiază, Wawrinka va juca cu învingătorul de astăzi dintre Djokovic și Milos Raonic.

Wawrinka și Djokovic au jucat mereu câte 5 seturi covârșitoare în celelalte două ediții, din ultimii doi ani de la Melbourne. Djokovic a reușit un 12-10 în al cincilea set din runda a 4-a în 2013, iar Wawrinka a răzbunat acea înfrângere cu scorul 9-7 în al 5-lea set din sferturile de finală de anul trecut.

”Încă nu sunt destul de concentrat pentru a putea juca cu el”. a spus Wawrinka. ”Trebuie să văd ce se va întâmpla diseară. Dacă trebuie să joc cu el, când joci cu Novak, știți, în special în semifinala unui Grand Slam, trebuie să joci cel mai bun joc al tău. Trenuie să joci cel mai bun tenis al tău dacă vrei să îl întreci. Până acum, joc grozav. Sunt încrezător în jocul meu. Sunt fericit că am câștigat în 3 seturi astăzi. Vom vedea.”


Comentarii

 • Stefan Udrea  
  February 2, 2015

  Incredibil?

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult