BASCHET: Clasamentele playoff-urilor NBA și posibili învingători

playoff

Cu o noapte rămasă în până la sfârșitul sezonului N.B.A., situația playoff-urilor este încă incertă, în special pentru West. Să nu uităm faptul că în josul clasamentului lucrurile sunt la fel de interesante, unde cele mai slabe echipe se luptă pentru cea mai bună șansă la tragerea bilețelelor.

Alegerile din Est

Câștigătorii divizei, Atlanta și Cleveland, vor fi premiate cu locul I și II. Chicago poate ajunge pe locul al 3-lea daca o va înfrânge pe Atlanta. În cazul în care va pierde, Toronto, cealalaltă câștigătoare a diviziei, va primi acel loc datorită meciului câștigat împotriva celor de la Charlotte.

Washington, Milwaukee și Boston sunt pe pozițiile 5, 6 și 7.

Indiana îți controlează propriul destin și va câștiga ultimul loc în playoff dacă va obține o victorie în ultimul meci la Memphis

Cei de la Nets trebuie să câștige ultimul lor joc împotriva celor de la Orlando și speră ca Indiana va pierde.

Alegerile din Vest

Golden State a ajuns în top datorită playoff-urilor. Lucrurile sunt pe cale să devină mult mai complicate. The Clippers au terminat sezonul cu 56 de victorii, iar San Antonio și Houston sunt chiar în spatele lor în clasement, cu 55 de victorii și un meci rămas de jucat. The Spurs sunt în New Orleans, iar Houston este în drum spre Utah, unde va juca miercuri. Ambele echipe ar trebui să câștige, San Antonio ar trebui să o înfrângă pe Southwest Division fără probleme. Oricare echipă câștigă se va afla la egalitate cu cei de la Clippers.

Portland, câștigătoarea Northwest Division, se află pe locul patru în clasament. Locurile 5 și 6 vor fi ocupate de Memphis și una dintre echipele care va pierde în meciul următor. Dallas se va afla pe locul șapte.

New Orleans va ocupa poziția a 8-a în clasament care, de altfel, va fi și cea finală în cazul în care va câștiga împotriva celor del a San Antonio. Oklahoma City va putea prinde și ea acel loc dacă o va învinge la Minnesota, iar New Orleans va pierde.

Draft-urile NBA

Oricare echipă care va avea rezultate incredibil de proaste are cele mai bune șanse de a fi alese la draft-urile NBA. Până luni seara ar fi părut ca cei la Knicks sunt aleșii în acest sens, însă cei de la Langston Galloway au încris 26 de puncte în Atlanta pentru a îi ameți pe cei de la Hawks, mai mult pentru disprețul unor dintre fanii lui Knicks.

Până acum, cei de la Timberwolves au 16 meciuri câștigate și cei de la Knicks 17, fiecare mai are câte un joc rămas. Presupunând că Minnesota va pierde împotriva celor de la Oklahoma City, aceasta va avea cel mai dezastros punctaj din ligă cu 25% șansă să fie aleasă nr. 1. Este posibil ca cei de la The Wolves să nu pice mai jos de locul 4 la draft.

Cei de la Knicks ar trebui să termine pe locul doi în ceea ce priveste cele mai slabe punctaje, șansa lor de a fi aleși primii este de 20%. În cazul în care cei de la Knicks vor pierde la Detroit, ar semna că ambele echipe vor avea o șansă de 22.5% să fie aleși primii.

Lakers se află într-o situație neobișnuită. Aceștia au, cu siguranță, al 4-lea cel mai slab punctaj, având o șansă de 12% de a fi aleși. Însă mai există o șansă de 17% ca aceștia să pice pe locul 6 sau 7.

Când cei de la Lakers l-au avut pe Steve Nash în 2012, și-au vândut șansele de a fi aleși în 2015, acesta se află acum la 76ers. În orice caz, aceștia au șansa de a rămâne în top 5. Dar în cazul în care vor ajung pe locurile 7 sau 8, o sa aibă șansa la două alegeri la top 7.


Comentarii

 • Mike  
  April 19, 2015

  Frumos articol, destul de complet

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult