BASCHET: Wolves și Nets discută transferul lui Kevin Garnett

wolves

MINNEAPOLIS – The Timberwolves și Brooklyn Nets urmăresc un acord prin care Kevin Garnett ar putea ajunge înapoi la Minnesora, locul în care a început cariera sa de succes și franciza pe care el a pus-o pe hartă.

Povestea lui Kevin Garnett în NBA

Cele două echipe au avut ceva discuții despre transfer miercurea trecută, cu o zi înainte de ultima zi transferuri din NBA, după cum a anunțat o persoană ”cunoscătoare” a discuțiilor prin cei de la The Associated Press. Acea persoană a solicitat anonimitate pentru că nu s-a ajuns momentan la nici un acord.

Garnett și-a petrecut primii 12 ani la Minnesota și a fost antrenat pentru foarte mult timp de Filip Saunders, care s-a întors în Minnesota înainte de ultimul sezon și acum este președintele operațiunilor din baschet și antrenează reconstruirea echipei. Garnett a fost vândut către Boston în 2007, a câștigat un campionat și a avut două apariții în finale NPA cu Celtics.

Și-a petrecut ultimii 2 ani ani într-o poziție nu foarte importantă la Nets, fiind una dintre cele mai mari dezamăgiri ale ligii.

Un contract profitabil

Garnett este în ultimul an de contract, un contract care îi plătește 12 milioane de dolari pe sezon și care are o clauză întreagă no-trade, ceea ce îi oferă lui avantajul maximal în această situație. El este foarte rezistent la schimbare, în special în mijlocul unui sezon, și rămâne neclar dacă s-ar rupe de familia sa pentru a juca pentru echipa care a avut cel mai prost record (11-42) în Conferința de Vest.

Însă Garnett rămâne foarte iubit în Orașele Gemene, primind ovații de fiecare dată când se întoarce la Target Center. Iar posibilitatea de a-și finaliza cariera purtând acel familiar Nr. 21 pe spate, jucând pentru fanii pe care întotdeauna i-a ținut aproape de inimă i-ar surâde foarte tare.

Situația actuală a celor de la Nets

Cu un punctaj de 21-29 în dreptul său în clasament, Nets încă se zbate în Conferința de Est. Iar posibilitatea de a juca în playoff este foarte scăzută, iar dacă Garnett se mută, el probabil va căuta o echipă care este gata să participe activ în campionat.

Saunders, care deține, de asemenea, o porțiune din echipă, continuă să vorbească de bine de Garnett, chiar dacă el a plecat de mult de acolo. Saunders îl oferă des ca exemplu pe Garnett, spunând despre el că a avut o dezvoltare fabuloasă imediat după terminarea liceului, fiind o alegere foarte bună a echipei în 1995, transformându-se într-unul dintre cei mai versatili și cei mai puternici atacanți pe care liga i-a văzut. Saunders vorbește astfel despre el și atunci când discută despre planul de a-i aduce pe tinerii Andrew Wiggins, Zach LaVine, Gorgui Dieng și Shabazz Muhammad.

Situația celor de la Wolves în NBA

Însă Wolves probabil că vor renunța la Thaddeus Yound în acordul prin care se vrea mărirea salariilor, iar oficialii echipei încă se întreabă dacă ar trebui să mute jucătorul de 26 de ani în prima echipă, pentru 30 de meciuri ale lui Garnett. După un început slab de sezon care l-a forțat pe Young să îndure moartea subită a mamei sale, acesta a început să joace mult mai bine de când Ricky Rubio, Nikola Pekovic și Kevin Martin s-au întors din absențele lungi cauzate de accidentări. El este, de asemenea, un veteran de încredere și o voce valoroasă în vestiar.

În final

Printre plusurile celor de la Wolves se numără și faptul că au cei mai muncitori jucători din NBA, prin prisma faptului că Garnett a dat tonul în rândul tinerilor și probabil a pavat o nouă generație de jucători pentru atunci când se va retrage. Mutarea lui Young ar crea ceva spațiu pentru următorul sezon, dat fiind faptul că el are o opțiune de 10 milioane de dolari pe care probabil nu o va rata.

ESPN au fost primii care au raportat discuțiile.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult