BASEBALL: Un jucător tânăr îi poate salva pe Mets

BASEBALL

Prima dată când când John Flaherty se ghemuia în spatele plăcii într-un meci mare de ligă majoră, Rich Garcia, arbitrul, l-a întrebat cum se simte.

”Sunt îngrozit”, a spus Flaherty.

”Ascultă, puștiule”, a spus Garcia, punând o mână pe umărul lui Flaherty. ”Vom trece prin asta împreună”. Sunt șanse ca noul catcher al Mets, Kevin Plawecki, să simtă același tip de energie nervoasă când își va face debutul săptămâna aceasta la Citi Field. Fiecare jucător dintr-o ligă majoră de baseball știe care sunt emoțiile care vin odată cu împlinirea unui vis, dar catcher-ii care au ajuns la acel nivel mai au și responsabilitatea de a alerga – fără să fi alergat vreodată într-o ligă majoră.

Plawecki îl înlocuiește pe Travis d’Arnaud

Apoi Mets și-a pierdut starter-ul, Travis d’Arnaud, după ce și-a rupt mâna dreaptă duminică. După acest incident, managerul Terry Collins a spus că dacă echipă îl va promova pe Plawecki, el va deveni catcher-ul. Mutarea a devenit oficială luni seară, apoi un examen medical a arătat că d’Arnaud avea o fractură la degetul mic. El va lua repaus timp de o saptămână și se va reîntoarce la activitățile de baseball dacă se va reface până atunci.

Mets, care au jucat cu Atlanta Braves marți, în liga majoră de baseball american, a spus că reliever-ul Jerry Blevins, care și-a rupt un os la mâna stângă duminică, va fi și el pe tușă pentru 6 săptămâni.

Un alt catcher, Hansel Robles, îi va lua locul lui Blevins, dar Plawecki va primi mult mai multă atenție. Hansel va trebui sa mai aștepte. Tim McCarver, veteranul catcher și broadcaster, și-a rupt index-ul de la mână într-o aruncare din 1970, pierzând 4 luni de ligă și având probleme cu prinderea mingii timp de 2 ani.

”Asta e mai bine”, a spus McCarver când a declarat că d’Arnaud și-a rupt degetul mic, nu index-ul (arătătorul). ”Dar este, totuși, o accidentare cu probleme pentru noi toți, în special pentru un jucător care se bazează pe aruncarea mingii cât mai repede. Este greu pentru el să știe că poate avea probleme.

Adaptarea unui jucător tânăr într-o ligă majoră de baseball

În timp ce d’Arnaud se recuperează, Plawecki va beneficia de un staff care știe ce face. Mets conduc cu 10-3, având 8 meciuri consecutive câștgate, iar starter-ii lor au o medie de 2.84 per alergare – medie.

Plawecki îl va avea pe experimentatul backup Anthony Recker și un staff care a mai lucrat cu un catcher tânăr.

D’Arnaud are 26 de ani, fiind cu doar 2 ani mai bătrân decât Plawecki.

”Este mai mult, cred eu, o problemă a staff-ului care trebuie să îl gestionze, nu el pe staff”, a spus McCarver. ”Acei pitecheri s-au descurcat destul de bine și au fost destul de puternici. Nu compar acest staf cu Tom Seaver, Jerry Koosman, Nolan Ryan și Gary Gentry, dar, dacă Jerry Grote ar pleca, staff-ul responsabil de pitching va fi capabil, în mod sigur, să gestioneze orice alt catcher ar fi adus.”

Comparația cu alți veterani care au fost în aceeași situație

Mets au drum lung înainte, desigur, să fie la nivelul staff-ului pe care Grote l-a ghidat în campionatul din 1969. Dar Mets au 3 starteri experimentați – Bartolo Colon, Jon Niese și Dillon Gee. Alții, Matt Harvey și Jacob deGrom, au mai puțin timp în serviciu, dar mai mult succes precoce.

Skill-ul staff-ului lui Mets, a spus Ben Davis, un fost catcher pentru trei echipe din liga majoră, îl va ajuta pe Plawecki să se adapteze.

”În cea mai mare parte a timpului încearcă să îl pună într-o lumină bună, indiferent dacă pitcher-ul îl forțează puțin mai mult, pentru că staff-ul, colectiv, trebuie să fie prezent acolo în momente critice”, a spus Davis, care acum este broadcaster pentru Philadelphia Phillies. ”Catcher-ul poate învăța din asta.”

Davis, exact ca și Plawecki, a jucat un meci ca backup pentru San Diego în 1998, înainte de promovarea sa în luna iunie următare ca starter pentru Padres. Tranziția sa a fost ușoară, afirmase el, pentru că veteranii îl trataseră cu respect și lucraseră cu el în antrenamentul de primăvară. Plawecki a jucat 11 jocuri cu Mets în această primăvară plină de baseball, și 5 în 2013.

Baseball-ul e un joc dur

McCarver a jucat o serie de jocuri atunci când a fost chemat înapoi la St. Louis Cardinals în 1961, după ce starter-ul Hal Smith suferise un infarct miocardic acut. Totul a ieșit bine până la urmă – Smith a trăit o viață lungă, McCarver a avut o carieră lungă – dar McCarver s-a întors în ligile minore după 6 săptămâni și a stat acolo pentru mai mult de un an.

”Cel mai sfat pe care l-am primit despre întâlniri de pitcheri și catcheri a venit de la Del Rice”, a spus el, referindu-se la un fost coleg de echipă și catcher. ”El a spus, ”Doar amintește-ți să dai din cap în sens că ”da” la întâlniri și apoi mergi pe teren și fă ceea ce crezi că trebuie făcut.”

Atunci când Flaherty s-a pregătit pentru primul joc, cu Boston Red Sox în 1991, el și pitcher-ul Matt Yound au avut un plan clar pentru Kenny Lofton, leadoff-ul lui Cleveland: atacă bine și fă-l să muncească pentru a obține ceva. Nu a funcționat.

”L-am plimbat până la 4 consecutive”, a spus Flaherty. ”Iar Matt nu putea arunca la prima bază, de asemenea. El trece prin ceea ce John Lester este acum – el ar fi putut să se dea la o parte și să îl privească, dar nu putea arunca. Așa că Kenny a furat o dată, de două ori, și a marcat un ground ball.”

Atunci când realizezi că e tot baseball

Flaherty a spus că după primul inning, și prima dată la bâtă, și-a dat seama că e tot baseball, jocul pe care îl jucase toată viața. Strategia lui era să aruncă o minge foarte rapid, sau un slider, având încredere că Indians nu vor lovi.

Flaherty a avut dreptate, dar cu un mare asterisk: Indians, într-adevăr, nu au avut lovituri în acea zi, dar ei au marcat de două ori în 8 inning-uri și i-au bătut pe Red Sox, 2-1. Young a mers pe jos de 7 ori, permițând două groundouts.

”Întregul joc, îl pierdeam, așa că nu exista această anticipare de no-hitter”, a spus Flaherty. ”Nu a fost ceva ce am celebrat. A fost ca și cum, ”Nu îmi vine să cred că am pierdut acest joc.”

O înfrângere de orice fel ar putea fi ciudată pentru Mets, care s-au dezvoltat câștigând pe bandă rulantă în baseball și care acum au nevoie de ajutorul unui jucător tânăr, nou venit.”


Comentarii

 • Marcu  
  April 26, 2015

  Sigur ca pustiul va face fata, dar are nevoie de timp pentru asta.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult