Birech Cosmas Jairus din Kenya a câștigt OMV Petrom Bucharest Half Marathon în 01:02:30

Birech Cosmas Jairus din Kenya a câștigt OMV Petrom Bucharest Half Marathon în 01:02:30

Mai mult de 14.000 de persoane din peste 60 de țări au participat, duminică, în a cincea ediție a OMV Petrom Bucuresti Semimaraton, un eveniment organizat de Bucharest Running Club (BRC).

Câștigătorii curselor

Kenyanul Birech Cosmas Jairus Kipchoge a câștigat semimaratonul cu un timp de 1:02:30, urmat de Makau Nicholas Mulinge (1:02:52) și Kemoi Daniel (1:03:06).

Arissi Dire Tune din Etiopia a câștigat cursa internațională a femeilor în 1:13:24. Cursa Volkswagen Individual (10,5 km) a fost câștigată de românul George Preda (00:33:50) în proba masculină și Denisa Dragomir din România (0:39:41) în proba feminină.

Cursa Vodafone Relay a fost câștigată de către echipa românesască Sporter Run și Team 1. Echipa 1 a constat din Alexandru Corneschi, Ionuț Zaizan și Marius Ionescu. Acesta din urmă va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio.

Florin Anghel și Florentina Buga au câștigat Mega Image Cursa Populară. Semimaratonul București a oferit și prima cursă pentru adolescenți, câștigată de Filip Tutu (la proba masculină) și Gabriela Caraiani (la proba feminină).

Pe lângă alergători amatori și profesioniști, personalități sociale și sportive din România și din străinătate au luat parte la eveniment, inclusiv campioana olimpică la gimnastică, Andreea Răducan. Partea cea mai interesantă a acestei ediții a fost prezența unei echipe 8+1 de campioni (Viorica Susanu, Doina Ignat, Veronica Cochela, Camelia Macoviciuc, Laura Oprea, Georgea Andrunache, Elena Georgescu, Camelia Lupașcu și Mădălina Bereș). Acestea au luat parte la cursa de 10 kilometri. Participarea lor la acest eveniment este unică în istoria maratonului.

Impactul sportului în România

Cursele de alergare au luat amploare în România în ultimii ani. Zeci de curse au apărut peste noapte, atât în orașe cât și montane, iar alergarea a devenit un adevărat fenomen. Au apărut primele reviste dedicate alergării (a se vedea Running Mag) și au apărut mici comunități de alergători în marile orașe.

Dovada acestui lucru o reprezintă cei 14.000 de alergători prezenți la eveniment pe 15 mai, demonstrând că Semimaratonul București, la fel ca și Maratonul București (ce are loc în fiecare an la început de octombrie) au devenit adevărate motive de antrenament pentru mulți oameni care abia încep să se ridice de pe canapea. Mentalitatea oamenilor se schimbă încet, iar tot mai mulți aleg să strângă fonduri pentru diverse cauze atunci când aleargă.

Evenimentul atrage, de asemenea, foarte mulți oameni care sosesc din alte țări, majoritar din Europa. La ediția din 2016 au fost prezenți alergători chiar și din Japonia, Australia, Africa de Sud, Marea Britanie sau Statele Unite. Multitudinea țărilor de origine începe să pună pe hartă evenimentul care ia amploare an de an.

Chiar dacă nu există pariuri sportive și nici ponturi pentru cursele de alergare (sau daca există, sunt mult mai rare), vă așteptăm în continuare pe platforma noastră, unde puteți vedea ofertele live ale celor mai mari case de pariuri din România (licențiate, bineînțeles).

Spor la pariuri!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • 185x142
    Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • 185x142
    Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • 185x142
    Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult