Călin Ciortan, victorie la a doua etapă din Campionatul Național de Drift

Călin Ciortan

Călin Ciortan a câștigat a doua etapă a Campionatului Național de Drift. El este cel mai bine cotat pilot român de drift a obținut o victorie pe circuitul din Prejmer, Brașov, într-o competiție în care au existat piloi din Bulgaria și România. Anunțul a fost făcut de Romanian Drift Community.

Cum s-a desfășurat evenimentul

Ciortan este dublu campion național în anii 2012 și 2013, campion continental (în competiția King of Europe). El este la prima victorie pe plan intern în ultimii 3 ani. Finala de la Prejmer l-a prins învingându-l pe Traian Bușe, campion național în anul 2010.

„Acesta e un sentiment foarte plăcut, având în vedere că vin după câteva curse slabe în Ungaria. Mi s-a demonstrat, din nou, că driftul este incredibil și oferă extrem de multe răsturnări de situație. Scopul meu rămâne să câștig al treilea titlu”, a spus Ciortan.

La Prejmer, podiumul a fost completat de Sorin Ene, un veteran al acestui sport, cel care a cucerit finala mică împotriva unui exponent al noii generații, Vlad Stănescu. O mare surpriză a etapei a fost Ionuț Nițu, debutant, având în vedere că a eliminat doi foști campioni în battle-uri – pe Olteanu Cătălin (Top 16) și pe Szabo Istvan (Top 32). El a fost eliminat de Ciortan, în cele din urmă.

Lupta a fost destul de mare și este clar că driftul începe să prindă din ce în ce mai mult teren în România.

Ministrul Tineretului și Sportului – prezent la eveniment

Peste 5.000 de spectatori au fost prezenți la competiție în cele 2 zile, iar acolo a fost inclusiv Marius Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului. El a luat parte și la Drift Experience din dreapta lui Călin Ciortan, câștigătorul.

„Atmosfera e incredibilă aici, la competiția de drift, iar eu trebuie să spun că am avut mari emoții, în special când am pus mâna pe volan. E o senzație de nedescris”, a încheiat ministrul.

A treia etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc pe 15 și 16 iulie pe masivul Rarău. Până atunci, driftul va reveni la finalul acestei săptămâni (10 și 11 iunie) cu ediția nr. 2 a conceptului Drift Games în cardul evenimentului Auto Total Business Show. Acesta va avea loc la Romexpo în București. 8 dintre cei mai buni piloți din campionat se vor întrece într-un show incredibil.

Evenimentul din 15-16 iulie rămâne cel mai important în viitorul apropiat, iar cei mai mulți pariori așteaptă să afle mai multe despre forma participanților.

Pariază Online cu Sportive-Pariuri.com

Echipa de la Sportive-Pariuri.com vă aduce știri sportive în fiecare săptămână. Site-ul noastră îți permite să pariezi online folosind case pariuri online 100% legale în România, iar tu poți alege din mai multe sporturi, precum curse de cai, înot, atletism, fotbal, baschet, tenis, golf, volei.

Începe aventura chiar acum și beneficiază de promoțiile incredibile oferite de multiple case de pariuri din România special pentru Sportive-Pariuri.com!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  ANALIZĂ: Trofee în Tenisul Românesc în 2
  Tenisul românesc a acumulat câteva trofee în 2017. Irina Begu a reușit să câștige proba de dublu de la Tianjin, împreună cu coechipira sa, italianca Sara Errani, mărind numărul de titluri în tenis adjudecate în acest an. Begu a câștigat la dubl... citeste mai mult
 • 12.10_romania_185x142
  România a învins Kazahstan cu 3-1 în dru
  Naționala României a câștigat joia trecută meciul împotriva Kazahstanului, învingând cu scorul de 3-1 (2-0) în etapa a noua din cadrul etapelor preliminarii pentru Campionatul Mondial 2018, găzduit de Rusia. Cum s-a desfășurat meciul Primul go... citeste mai mult
 • 05.10_romania_185x142
  Aur la Campionatele Mondiale pentru Cano
  Barca echipei naționale de canotaj a României, cea de 8 plus 1, a adus aur la Campionatele Mondiale care s-au încheiat dumincă, la Sarasota, Statele Unite. Echipa noastră a primit două distincții, ambele de aur. Echipa națională este alcătuită ... citeste mai mult