Campioni Olimpici De Care Probabil Nu Ai Auzit

Campioni Olimpici De Care Probabil Nu Ai Auzit

…dar pe care trebuie să îi vezi la Jocurile Olimpice Rio 2016.

Îți prezentăm în acest articol eroi olimpici de care probabil nu ai auzit, de la Usain Bolt al gimnasticii la trambulină, până la Michael Phelps al BMX și Yelena Isinbaevas a handbalului. Vei vedea superstaruri ale sporturilor lor, adorate de fani. Însă sunt șanse mari să nu fi auzit de acești oameni dacă nu ești fan al acelui sport. Îți prezentăm opt campioni olimpici pe care ai trebui să îi privești Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

#1 Ciclism BMX – Maris Strombergs (Letonia)

Poreclit “Mașina”, Strombergs a fost votat al doilea cel mai sexy bărbat al Letoniei în 2011, dar succesul său real a venit la Jocurile Olimpice. El pedaled, a derapat și a forțat în drumul său spre medalia de aur la debutul său olimpic în BMX, la Beijing 2008, apoi din nou la Londra 2012. Singurul leton care a câștigat doua titluri olimpice, Strombergs a câștigat, de asemenea, două titluri mondiale.

#2 Handbal – Nikola Karabatic (Franța)

Handbalul are o lungă istorie în familia Karabatic. Nikola, sau Neo, cum este el cunoscut, este fiul fostului portar al echipei iugoslav; iar fratele său mai mic, Luka, este și el în sportul profesionist. Votat de Federația Internațională de Handbal ca cel mai bun jucător al anului în 2007 și 2014, Karabatic va încerca să adauge încă o medalie de aur în palmaresul său, pe lângă cele obținute pentru Franța la Beijing 2008 și Londra în 2012.

#3 Gimnastică la trambulină – Rosie MacLennan (Canada)

Cea mai tânără dintre patru frați care fac gimnastică la trambulină într-o familie de obsedată de gimnastică, MacLennan și-a croit drum spre titlul individual la femei la Londra 2012, obținând singura medalie de aur pentru Canada la acele Jocuri. Ea a câștigat, de asemenea, titlul individual în 2013 la Campionatele Mondiale, luând argint în anul următor, având un total de 12 medalii obținute la Campionate Mondiale în întreaga sa activitate individuală, în echipă și la evenimente sincronizate.

#4 Trasul cu arma – Rajmond Debevec (Slovenia)

Poate că arată mai mult ca un profesor de științe afabil într-o zi de școală, dar Debevec este unul dintre mai buni trăgători din lume la evenimentele de 50m. Slovenul este, de asemenea, unul dintre veteranii adevărați ai sportului – primele sale Jocuri Olimpice au fost în Los Angeles în 1984, și a câștigat trei medalii (aur la Sydney 2000 și bronz la Beijing 2008 și Londra 2012). La Barcelona 1992 a stabilit un record mondial care a durat 20 de ani, și el speră să concureze pentru a 9-a oară la Jocurile Olimpice, la Rio 2016.

#5 Tenis de masa – Zhang Jike (China)

Cu cele două victorii la Londra în 2012, atât la probele single și pe echipe masculin, Jike a deschis drumuri noi în istoria tenisului de masă – devenind primul campion en-titre la Olimpiadă, Campionatul Mondial și Cupa Mondială simultan. Jike vrea să facă senzație în Brazilia – tatăl său i-a dat numele după unul dintre cei mai mari sportivi din America de Sud, fotbalistul Zico.

#6 Canotaj Slalom – Daniele Molmenti (Italia)

Campion olimpic la Londra 2012, Molmenti început canotajul la vârsta de 11 ani, devenind profesionist în 2007. De-a lungul carierei sale, el a câștigat șase medalii la Campionatul Mondial (două de aur, două de argint și două bronzuri) fiind, în prezent, campion european.

#7 Ridicări de greutăți (haltere) – Zhou Lulu (China)

Campion mondial în 2011, Lulu a luat aurul olimpic la Londra 2012, la categoria femei peste 75 kg, ridicând 333 kg de ridicare, doborând și un record mondial în acest proces. Lulu a anunțat deja că intenționează să se pensioneze după Rio 2016, acolo unde și-a propus să își doboare recordul încă o dată.

#8 Lupte greco-romane – Mijaín López (Cuba)

Cunoscut ironic ca “Kid”, din cauza înălțimii sale considerabile de 6ft 5in, López este actualul campion olimpic la categoria 120 kg, și a câștigat al cincilea titlu mondial în 2014. Luptătorul din Cuba a câștigat atât la Beijing 2008, cât și la Londra în 2012, López urmărind al treilea aur olimpic la Rio 2016.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • 185x142
    Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • 185x142
    Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • 185x142
    Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult