Cele Mai Importante Evenimente Sportive din Lume

Cele Mai Importante Evenimente Sportive din Lume

Descoperă mai multe informații despre cele mai importante evenimente sportive din lume, de la Jocurile Olimpice, până la Turul Franței!

• Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment internațional major, fiind unul dintre cele mai mari evenimente sportive – având sporturi de vară și de iarnă în care mii de atleți participă într-o mare varietate de competiții. Jocurile Olimpice sunt considerate a fi cea mai importantă competiție între națiuni – peste 200 de țări participă la eveniment. În acest moment, Jocurile Olimpice au loc la fiecare doi ani, cu cele de iarnă și de vară alternând , asta însemând că fiecare are loc la 4 ani.

Peste 13.000 de sportivi concurează la Jocurile Olimpice de Vară și Iarnă în 33 sporturi diferite și aproape 400 de evenimente. Fiecare din primii trei clasați la orice competiție primesc medalii olimpice: aur, argint, respectiv bronz. În ultimii 50 ani, Jocurile Olimpice cele mai costisitoare au fost Londra 2012 (14.8 miliarde de dolari), Barcelona 1992 (11.4 miliarde de dolari), și Montreal 1976 (6 miliarde de dolari). În primul week-end, NBC a avut o medie un rating de 19,2 și 35,8 milioane de telespectatori. Acestea sunt cele mai mari cifre înregistrate în media de când există Jocurile Olimpice în televiziune – 1960, atunci când evenimentul a avut loc la Roma. În timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, 30,6 milioane de oameni au asistat la evenimentele din primele două zile.

• Cupa Mondială FIFA

Al doilea cel mai mare eveniment sportiv din lista noastră este Cupa Mondială FIFA, de multe ori pur și simplu Cupa Mondială, o competiție internațională de fotbal la care participă echipele naționale de bărbați seniori, membre ale Federației Internaționale a Asociației de Fotbal (FIFA), organism global de conducere a acestui sport. Campionatul a avut loc la fiecare patru ani de la turneul inaugural din 1930, cu excepția anului 1942 și 1946, când nu a avut loc din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Ultimii campioni sunt jucătorii reprezentativei Germaniei, care a câștigat turneul în 2014. Formatul actual al turneului presupune 32 de echipe concurente pentru titlu. Aproape jumătate de planetă a vizionat Cupa Mondială FIFA 2010 din Brazilia.

• UEFA Champions League

UEFA Champions League, inițial cunoscută sub numele de European Champion Clubs’ Cup or European Cup, este o competiție anuală de fotbal ce are loc în Europa, fiind organizată de Union of European Football Associations (UEFA) din 1995 încoace. Este una dintre cele mai prestigioase turnee din lume și cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi în fotbalul european.

Cel mai popular sport din lume este fotbalul. Cele mai bune ligi de fotbal din lume se află în Europa și o dată pe an cele mai bune două cluburi din fiecare clasament din Europa intră în cel mai mare competiție inter-cluburi. Așa cum este Super Bowl-ul pentru americani, această competiție pune în prim plan cele mai bune echipe de pe continent, poate de pe întreaga planetă, nu doar dintr-o anumită țară.

• Cupa Mondială de Cricket

Cupa Mondială de Cricket ICC este campionatul internațional de cricket de o zi pentru bărbați – One Day International (ODI) cricket și T 20 Cricket. Evenimentul este organizat de Consiliul Internațional de Cricket (CPI), cu runde de Cricket care au dus la un turneu final care are loc la fiecare patru ani (ODI) și la fiecare doi ani – T 20. Acest turneu este al patrulea cel mai mare și cel mai vizualizat eveniment sportiv. Primul concurs de Cricket World Cup (ODI) a fost organizat în Anglia în 1975, și T 20 în Africa de Sud în 2007.

• Super Bowl

Super Bowl este campionatul anual al Ligii Naționale de Fotbal (NFL), fotbalul american jucat la cel mai înalt nivel în Statele Unite, culminând cu un sezon care începe în vara târzie a anului calendaristic precedent.

American Football Superbowl este de departe evenimentul sportiv cel mai mare și cel mai vizualizat din Statele Unite ale Americii. Anul trecut, Super Bowl a atras 111 milioane de telespectatori. Prin urmare, Super Bowl este privit, în esență, de toată lumea în America. Odată cu seria International NFL, popularitatea fotbalului american este în creștere în întreaga lume, în special în Anglia, Canada și Mexic.

• Turneul de tenis Wimbledon

Al 6-lea cel mai mare eveniment sportiv din lista noastră este Wimbledon. De asemenea, este cel mai vechi turneu de tenis din lume, devenind, astfel, și cel mai prestigios. Primul eveniment a avut loc la All England Club din Wimbledon, Londra în 1877. Este unul dintre cele patru turnee de tenis de Grand Slam, celelalte trei fiind Australian Open, French Open și US Open. Wimbledon este singurul Grand Slam încă jucat pe iarbă, suprafața originală a jocului, care a dat și numele original al sportului – “tenis de câmp”. Wimbledon are, probabil, cel mai mare prestigiu dintre toate evenimentele, fiind îmbibat cu istorie și tradiție.

• Turul Franței

Turul Franței este o cursă anuală de biciclete ce are loc pe etape, având prima dată loc în Franța, trecând și prin țări învecinate. Cursa a fost organizată pentru prima dată în 1903 pentru a crește vânzările de hârtie pentru revista “L’Auto”, în prezent fiind administrată de Organizația Sport Amaury. Turul a mers inițial în jurul perimetrului Franței. Ciclismul era un sport de anduranță, iar organizatorii au realizat vânzările pe care le-ar obține dacă ar crea supraoameni din concurenții lor. Turul Franței actual are 21 de etape (una în fiecare zi) și nu mai mult de 3500 km. Cele mai scurte și mai lungi Tours au fost 2428 și 5745 km în 1904 și 1926, respectiv.

• Cupa Mondială de Rugby

Cupa Mondială de Rugby este un concurs internațional de rugby organizat de International Rugby Board și a avut loc o dată la patru ani din 1987 încoace. Modelul actual de turneu are douăzeci de națiuni concurente pentru o lună în țara gazdă. Există două etape, un grup și un knock-out. Câștigătorii primesc William Webb Ellis Cup. Noua Zeelandă sunt titularii actuali, după ce ei au câștigat Cupa Mondială de Rugby din Noua Zeelandă din 2011. Gazdele pentru anul 2015 și 2019 vor fi Anglia și Japonia, respectiv.

• Cursele de Formula 1

Formula One este un sport cu adevărat global, cu multe piste de curse în întreaga lume, de la Monaco la Singapore. O cursă de Formula 1 sau Grand Prix este un eveniment sportiv care are loc pe parcursul a trei zile (de obicei, de vineri până duminică), cu o serie de sesiuni de test și de calificar anterioare cursei de duminică. Marele Premiu al Braziliei este unul dintre evenimentele cele mai memorabile din istorie.

• Asociația Națională de Baschet (NBA)

Asociația Națională de Baschet (NBA) este considerată a fi cea mai mare ligaăde baschet profesionist din lume. Aceasta este un membru activ al USA Basketball (USAB), care este recunoscută de către FIBA ca organul național de baschet în Statele Unite. NBA este unul dintre cele 4 mari ligi sportive profesioniste din America de Nord. Jucatorii NBA sunt sportivii cei mai bine plătiți din lume, în funcție de salariul mediu anual per jucător. Liga a fost fondată în New York City pe 6 iunie 1946 drept Asociația de Baschet a Americii (BAA).

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult