(CICLISM) Sir Bradley Wiggins, la Debutul Dubai Tour 2016

(CICLISM) Sir Bradley Wiggins, la Debutul Dubai Tour 2016

Medaliatul olimpic cu aur și câștigătorul Turului Franței, Sir Bradley Wiggins, va fi prezent la cel de-al treilea act al Dubai Tour, care va avea o etapă ce va opri în Fujairah pentru prima dată.

Wiggins, care are 35 de ani, își va face debutul competitiv în Emirate, pentru echipa sa, Team Wiggins. Ediția din 2016 a Dubai Tour va avea loc între 3 și 6 februarie între 16 echipe, urmând să existe 4 etape însumând 671 km. Va fi cea mai lungă distanță a Dubai Tour de până acum.

”Sunt foarte fericit că voi concura cu echipa mea la Dubai Tour 2016”, se arată într-un comunicat emis de Wiggins duminică, la o conferință de presă la Jumeirah Mina A’Salam, pentru a dezvălui ruta de anul viitor.”

”Este un eveniment incredibil și abia aștept să concurăm cu câteva dintre cele mai bune echipe din lume.”

Alți cicliști de top la Dubai Tour 2016

Organizatorii au dezvăluit, de asemenea, că Dubai Tour 2016, o cursă întinsă pe 4 zile, îi va avea în prim plan și pe câștigătorul din 2014, Taylor Phinney, dar și pe câștigătorul din 2015, Mark Cavendish. Perechea ar putea fi parte dintr-un peloton din care mai fac parte cicliști invitați de organizatorii RCS Sports și CEO-ul Events JLT. Se pare ca invitații au fost trimise mai multor sprinteri de elită, inclusiv câștigătorului UCI Road World Championships, Peter Sagan.

El a spus: ”Oficial, știm că toți sprinterii de top își doresc să vină aici. Sagan (Fabian) Cancellara, mulți, foarte mulți își doresc să vină. Nu putem spune oficial. Să spunem că i-am invitat pe toți și că avem o relație bună cu ei și echipele lor. Cicliștii adoră Dubai și se bucură de modul în care îi tratăm ca și invitați speciali, în termeni de servicii și cazare. Sunt foarte fericiți cu această cursă.”

Cum se va desfășura cursa

Ediția din 2016 este gata de start cu o porțiune de 179km, care începe la Dubai Marine International Club (DIMC) și se termină în Fujairah. Ruta va trece prin Dubai, Sharjah, Ras Al Khamiah și Fujairah, trecând prin Oaza Silicon și prin dealurile și munții Hajar.

Urmează apoi o porțiune de 188km care va avea loc între DIMC și faimosul Palm Jumeirah, în timp ce etapa The Westin va avea 172km și se va termina cu o urcare foarte grea la Hatta Dam.

Ultimii 132km, etapa Burj, va pune în evidență câteva dintre cele mai importante atracții turistice din Dubai, începând în direcția cursei Meydan și terminând cu un sprint spre faimosul Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume.

Turul este parte a procesului de promovare a orașului

Secretarul general al Consiliului de Sport din Dubai, Saeed Harab, a spus că turul de ciclism joacă un rol esențial în promovarea orașului la nivel mondial. El a mai menționat: ”Nu ne interesează evenimente de sine stătătoare, ci întâlniri anuale, iar Dubai Tour este parte a acelei viziuni. Mulțumită cicliștilor, vom arăta frumoasa noastră țară tuturor.”

Ca și în trecut, costumul albastru de ciclist denotă clasificarea generală a câștigătorului, iar roșu arată cine este cel mai rapid sprinter care primește punctele de clasificare.

Costumul cu steagul EAU îl vor primi cicliștii care vor acumula cele mai multe puncte intermediare la sprinturi, iar alb va merge la cel mai bun ciclist tânăr.

Un număr de 10 echipe din WorldTour, trei Professional Continental, două Continental și o echipă națională vor lua parte la cursa de 4 zile numită Dubai Tour între 3 și 6 februarie. Echipele ce vor lua parte la eveniment: Astana, CCC, BMC Racing, Sprandi Polkowice, Etixx-QuickStep, Dimension Data, Giant-Alpecin Lampre-Merida, Novo Nordisk, Movistar, One Pro Cycling, Team Sky, Team Wiggins, Skydive Dubai, Trek Factory Racing, Tinkoff, UAE National Selection.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult