Cine a Câștigat Turneul Campionilor

Cine a Câștigat Turneul Campionilor

Grigor Dimitrov, jucătorul de tenis bulgar, aflat pe locul 6 în ATP, a câștigat duminică Turneul Campionilor, desfășurat la Londra, după ce l-a învins în finală pe David Goffin, aflat pe locul 8 în ATP, cu scorul 7-5, 4-6, 6-3.

El a reușit să creeze istorie, devenind prima persoană în 19 ani ce a putut câștiga titlul la prima sa apariție. Bulgarul a intrat în eveniment ca cel de-al șaselea favorit, dar a reușit să câștige cel mai mare trofeu al carierei sale. Finala Campionatului ATP (cunoscut drept Turneul Campionilor) din Marea Britanie a avut loc la Arena O2 din Londra.

Victorie incredibilă pentru Grigor Dimitrov

Dimitrov a reușit să câștige un premiu de 1,9 milioane de lire sterline, dar el va fi mai mult mulțumit de saltul reputației adus de acest titlu. Jucătorul de 26 de ani a reușit să rămână neînvins în toate cele cinci meciuri. Ca rezultat, Dimitrov va incheia anul 2017 ca al treilea cel mai bun jucator, în timp ce finalistul Goffin este acum capabil sa ajungă pe locul 7 în clasament.

Ultima persoană care a câștigat finala ATP World Tour la debut a fost Alex Corretja, care a reusit acest lucru in 1998, împotriva tuturor cotelor din lumea tenisului. Dimitrov a fost, fără îndoială, stimulat de absența lui Novak Djokovic și a lui Andy Murray. În timp ce aceștia sunt doi dintre cei mai buni jucători de tenis din lume, nu au putut să apară la eveniment din cauza accidentărilor. Rafael Nadal a intrat în acest eveniment cu o mulțime de îndoieli cu privire la accidentarea sa și a fost nevoit să renunțe la eveniment după etapa de deschidere. Ultimul mare nume lăsat în afara competiției, Roger Federer, a fost eliminat de Goffin în semifinale.

În orice caz, Dimitrov trebuie să continue evoluția înainte de a fi considerat printre elitele din lumea tenisului. Jucătorul de 26 de ani poate tocmai a câștigat acest eveniment, dar nu a reușit să obțină nici un succes în niciun titlu de Grand Slam. El nu a reușit să depășească semifinala unui Grand Slam în cariera sa. De asemenea, un lucru este clar: nici o predicție de tenis nu a reușit să prezică victoria lui înainte de începerea evenimentului!

Gândurile finale

Bulgarul a reușit să se impună după un meci destul de strâns, care a durat două ore și jumătate. În debutul partidei, Dimitrov a pierdut serviciul de 2 ori, dar a mai reușit apoi trei break-uri și a reușit să își adjudece primul set. Astfel, următoarele două seturi au fost decise de câte un break.

În prezent, bulgarul este pe locul 3 după cea mai mare victorie din cariera sa, împotriva tuturor așteptărilor. Cei doi finaliști care au jucat pentru prima dată într-o astfel de finală au oferit un meci remarcabil.

A fost o mulțime de sprijin pentru Goffin pentru a deveni câștigătorul ATP World Tour Finals. La urma urmei, el a reușit să-i depășească pe cei ca Nadal și Federer, ajungând până la finală. În ultimii ani, evenimentul a fost dominat de Novak Djokovic, care la câștigat în patru din ultimele șase evenimente. Andy Murray a reușit, de asemenea, să susțină o victorie în această perioadă. Victoria lui Dimitrov marchează prima victorie pentru un bulgar la acest eveniment. Roger Federer, totuși, se situează în topul clasamentului cu șase titluri single. Djokovic, Pete Sampras și Ivan Lendl au câștigat cinci finale.

Amintiți-vă că puteți găsi cele mai recente cote de pariuri pentru evenimentele de tenis și un puternic instrument de comparare a cotelor de la case de pariuri top, doar la Sportive-Pariuri.com!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult