BASCHET: Jamal Crawford îi duce pe Clippers la victorie

crawford

Jamal Crawford nu se joacă niciodată cu statisticile. Ca marcator prolific, el știe că este în general la doar o aruncare distanță de o ofensivă explozivă. Așadar, a fost foarte ușor pentru el să ducă aruncările la un alt nivel în ultimele 5 meciuri, înscriind până la 62 de puncte. Crawford a înscris 21 din cele 23 de puncte în sfertul al 4-lea, iar Los Angeles Clippers i-au ținut în frâu pe Denver Nuggets, obținând luni seară, pe 26 ianuarie, a cincea victorie consecutivă.

”Am vrut să fiu agresiv și să deschid lucrurile”, a spus Jamal Crawford, care a fost ”Al 6-lea Om Al Anului” în sezonul trecut. Crawford a înscris ultimele 5 puncte ale lui Los Angeles și a avut o salvare cheie care a dus la victorie în ultimele secunde, după ce Clippers au avut cea mai mare revenire a lor din acest sezon, întorcând scorul atunci când se aflau cu 16 puncte în spatele adversarului.

Crawford le-a spus coechipierilor că vor câștiga

În timpul timeout-urilor, Crawford le tot spunea coechipierilor că urmau să câștige. ”Ne garanta acest lucru”, a spus antrenorul Doc Rivers. Crawford, care în general nu vorbește mult, a spus: ”Întotdeauna am încredere.”

Cine a marcat punctele

Ty Lawson i-a condus pe cei de la Nuggets, marcând 19 puncte și având 11 intervenții puternice de asistență. Arron Afflalo a marcat 18 puncte, Wilson Chandler a marcat 18, și 10 întoarceri, iar Jusuf Nurkic a reușit 10 întoarceri în a 7-a înfrângere consecutivă a lui Denver.

Matt Barnes a adăugat 18 puncte pentru Los Angeles, iar Blake Griffin a avut 14 puncte, 9 întoarceri și a ajutat la marcarea altor 10 puncte. Chris Paul a înscris 15 puncte Griffin și Paul au oferit creditele lui Crawford și restul băncii lui Clippers pentru faptul că i-au adus înapoi ”pe traseu”.

Cum s-a desfășurat meciul

”A fost magnific”, a spus Griffin despre Crawford. ”Punctele marcate de el au fost incredibile și au venit într-o clipă. Asta face el pentru noi.”

Clippers se aflau cu 10 puncte în spate în sfertul al 4-lea, înainte ca Crawford să își intre în mână. A marcat un coș incredibil de 3 puncte și apoi au urmat altele care au făcut 94-92, cu 2 minute și 30 de secunde rămase de joc.

Glen Davis a strigat la mulțime, strigând ”Haideți” fanilor și ridicându-și mâinile.

”Energia lui poate ridica o clădire întreagă”, a spus Crawford. ”Energia lui e contagioasă. Acest lucru se poate transforma într-o victorie pentru noi.”

Afflalo a egalat din nou, înainte de coșul lui Barnes. Pasa lui Paul se ducea direct afară, înainte ca Crawford să o salveze și să o paseze lui Barnes, atunci când Crawford se duce înainte. Barnes a schimbat scorul în 96-94.

”Știam că dacă salvez mingea, el va fi chiar acolo, sub coș”, a afirmat Crawford.

Sfertul 4 al meciului

Crawford a transformat trei aruncări în scorul 99-94.

Ofensiva lui Chander și 2 aruncări libere ale lui Darrel Arthur au dus scorul la 99-98, repunând Nuggets pe linia de plutire.

Crawford a mers de două ori până la linie în ultimele 5 secunde, marcând 3 din 4 pentru a asigura victoria.

”În sfertul al 4-lea, am crezut că vom adormi de câteva ori atunci când el nu avea mingea, reușind să obțină avantaj din nimic”, a spus antrenorul lui Nuggets, Brian Shaw. ”Ne-am rotat de câteva ori în jurul celor care marchează mai puțin, iar Matt Barnes a reușit să trimită mingea de câteva ori spre Crawford.

Denver conducea cu scorul 77-69 în momentul intrării în sfertul 4, pavându-și conducerea meciului cu 11-0 în sfertul 3.

”Efortul este acolo, dar trebuie să ne dezvoltăm un instinct puternic”, a spus Shaw.

Defensiva lui Clippers a început să primească opriri de meci cu 5 minute rămase în sfertul al doilea, activând jocul lor de tranziție. Ei au reușit să îi depășească pe Nuggets cu scorul de 22-6 și să obțină un 50-47 la pauză. Griffin a reușit un layup dintr-o pasă alley-oop pe care l-a transformat DeAndre Jordan.

Nuggets au atacat puternic în începutul meciului, marcând 59% și construind un avantaj de 1 puncte în primul sfert al meciului. Chandler a marcat câteva coșuri de 3 puncte în timp ce au reușit să înscrie primele 10 puncte, înainte ca Kenneth Faried și Affalo să se alieze pentru un 12-0.

Alte informații

Nuggets: au pierdut al trilea meci consecutiv, având în dreptul loc 6-15

Clippers: Barnes are o problemă cu un mușchi abdominal, care s-a re-agravat în sfertul al 4-lea. Cel mai mare deficit peste care Los Angeles trecuse în acest sezon (revenire în timpul meciului) a fost de 14 puncte împotriva celor de la Portland pe 8 noiembrie. Clippers au obținut o mare victorie.

Progresul lui Nurkic: Începătorul a avut al 10-lea start în 33 meciuri. A terminat meciul cu 6 puncte, iar cele 10 reboound-uri ale sale au fost în defensivă, cu 3 blocaje de aruncări. Însă ”Bestia Bosniană” de 2 metri a comis 4 faulturi.

”El a intrat în problema faulturilor pentru că decizia se ia în marea majoritate a timpului împotriva începătorului”, a afirmat Shaw. ”El joacă un meci fizic și nu are frică. Evoluția lui e in zigzag, dar are momentele lui”.

Pariul lui Jordan: Jordan are 7 puncte, 12 reveniri și 4 blocaje de aruncări în prima jumătate. Jucătorul central al lui Clippers trebuie să aștepte până joi pentru a vedea dacă va fi rezervă pentru meciul All-Star.

”Aceea a fost o carte poștală pentru toți antrenorii”, a spus Rivers despre blocajele lui Jordan.

Rivers a spus că și-a sunat toți prietenii din NBA într-un efort de a-l duce pe Jordan în New York, împreună cu Griffin, pentru All-Star-ul din week-end.

”Ne rugăm de ei”, a glumit Rivers. ”Le ofer mâncare, băuturi.”

Ce se întâmplă mai departe: Nuggets are meci la New Orleans astăzi. Clippers are meci la Utah în a 8-a confruntare din Grammy.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult