Cupa Mondială de RUGBY: Care sunt cotele și cine are mai multe șanse

Cupa Mondială de RUGBY: Care sunt cotele și cine are mai multe șanse

Pool A are o cotă de 7/4 să ofere câștigătorii acestui Campionat Mondial de Rugby, dat fiind faptul că Sam Warburton, capitanul Țării Galilor, i-a ajutat pe englezi cu problemele pe care le-au avut. Suprinzător este faptul că Țara Galilor se va confrunta cu Anglia în așa-numita ”Grupă a Morții”, care include fosta câștigătoare – Australia, dar și Fiji și Uruguay.

Principalele candidate la câștigarea Cupei Mondiale de Rugby

Anglia are 11/10 șanse să câștige grupa, iar Australia are o cotă de 7/4, în timp ce Țara Galilor are o cotă de 11/4, însă gazdele au moralul scăzut din cauza pierderii lui Manu Tuilagi și a lui Dylan Hartley pe probleme disciplinare.

În ciuda acestor probleme, Anglia este a doua favorită la câștigarea Cupei Mondiale, primind o cotă de 2/1, Noua Zeelandă fiind scoasă din ecuație. Warburton sugerează că problemele Angliei din afara terenului nu o vor afecta atât de tare.

”Nu i-a afectat la Cele 6 Națiuni, au avut mai mulți jucători indisponibili, dar tot au reușind să ne învingă”, a spus Warburton. ”Merită un respect deosebit pentru acel lucru.

”L-am cunoscut pe Dylan Hartley, este un om excepțional și va fi o mare pierdere pentru echipă, pentru că este un mare căpitan și lider. Același lucru este valabil pentru Manu, pentru că am fost extrem de impresionat când am jucat cu el pentru Lions. Dar eu cred că Anglia are o mare putere și a dovedit acest lucru în Cardiff mai devreme în acest an. Vor fi ok.”

Anglia are o cotă de 5/1 să câștige grupa, cu Țara Galilor pe locul 2, în condițiile în care Australia ar ieși din ecuație, iar Țara Galilor ar avea șanse de 7/1 în fața Angliei. Warburton consideră că Cupa Mondială este acel moment din rugby când națiunile din sud și din nord competiționează puternic, deși el crede că echipele din Europa au un avantaj ceva mai mare.

”În mod evident, vom fi mai fresh”, a adăugat el. ”Ei vor fi jucat un turneu Super 15 și un Campionat de Rugby înainte de a intra în Cupa Mondială, dar eu cred că situația va fi cam echilibrată.” Cotele pentru ca o națiune din emisfera nordică să câștige Cupa Mondială de Rugby sunt de 47/20.

Informații despre Cupa Mondială de Rugby 2015

Cupa Mondială de Rugby din 2015 este a 8-a din istorie, urmând să aibă loc în Anglia între 18 septembrie și 31 octombrie 2015. Twickenham Stadium din Londra va găzdui finala. Anglia a fost aleasă să găzduiască această competiție în iulie 2009, după ce a câștigat în defavoarea Italiei, Japoniei și Africii de Sud. Organizatorii competiției, Rugby World Cup Limited, au recomandat Anglia la International Rugby Board.

Din cele 20 de echipe care vor juca la Cupa Mondială de Rugby 2015, 12 dintre acestea s-au calificat prin terminarea pe primele 3 locuri în pool-urile lor la Cupa Mondială din 2011. Celelalte 8 echipe s-au calificat prin competițiile regionale. Țările care vor juca în toamnă sunt practic aceleași ca în 2011 – cu o singură excepție – Uruguay înlocuiește pe Rusia.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult