CURSE DE CAI: Poveștile de succes dinaintea Royal Ascot

CURSE DE CAI: Poveștile de succes dinaintea Royal Ascot

Duminica trecută a fost un moment de întâlnire pentru campioni în Franța, pentru Prix De Diane, la Chantilly, iar fanii britanici nu au lăsat dezamăgiți, dat fiind faptul că John Gosden, călărit de Frankie Dettori, a câștigat.

După succesul de la Epson Derby, pe l-au cunoscut împreună, Gosden și Dettori merg împreună și la French Classic, adesea numit ca ”French Oaks”.

A fost un act superb al lui John Gosden, deținut de Lady Bamford. Gosden a devenit primul cal britanic ce a câștigat Prix De Diane după victoria lui Sir Mark Prescott din 2006, cu Confidential Lady.


Sâmbătă au venit știri de pe contul de Twitter al lui Michael Owen, despre faptul că adversarul său din Cupa Ascot Gold, Brown Panther, a fost apoape de a rata cursa săptămâna aceasta. Owen a scris pe Twitter: ”Sunt absolut încântat să anunț că Brown Panther s-a accidentat gama în această săptămână și va ieși din Cupa Ascot Gold de joi.”

Brown Panther, care a câștigat peste 1 milion de lire sterline în premii de la începutul carierei, a fost luat de la unul dintre primii cai pe care i-a avut Owen. Recuperarea calului va fi acum supervizată de antrenorul Tom Dascombe înainte de a se decide dacă acesta se întoarce la curse.


Sâmbăta trecută, pe Channel 4 din Marea Britanie, a apărut pentru prima dată o emisiune numită – Antrenorul și Calul de Curse: Legenda lui Frankel. A fost despre povestea emoțională a extraordinarei legături dintre om și animal, dintre Sir Henry Cecil și Frankel. Emisiunea a vorbit despre evoluția, căderea și, din nou, evoluția, urmată de apusul carierei lui Sir Henry în cursele de cai, demonstrând geniul acestuia. Pe tot parcursul emisiunii s-a putut vedea imensa dorință de viață și determinarea acestuia de a trăi, și chiar dacă acesta a știut că va ceda, într-un final, cancerului terminal, el și-a canalizat toată energia rămasă și expertiza – în ultimii ani de viață, în acest cal unic, Frankel. În mod cert, acesta a murit fericit că a reușit un succes extraordinar.


Hunt Ball se întoarce înapoi în SUA pentru a intra în American Grand National mai târziu în acest an, așa cum s-a anunțat vineri seară.

American ”Grand National”, care este, de fapt, o cursă dificilă pe 2m 4½f, deținută de sindicatul american Atlantic Equine, unde este așteptat în mod special Hunt Ball. Steve Price, de la Atlantic, a spus că ”Proprietarii îl vor înapoi acolo, ceea ce este de înțeles, iar el va mege înapoi pentru cea mai mare cursă a lor în octombrie, American Grand National de la Far Hills. Hunt Ball va fi călărit de Elizabeth Voss”.


Comisia de Reglementare Starting Price, corpul responsabil pentru integritatea SP, și-a deschis porțile în această săptămână pentru cei care consideră că sistemul nu mai este viabil. Ei au invitat și alte părți interesate să propună alternative.

Mișscarea făcută de Comisia de Reglementare Starting Price a venit după un protest pentru un buget crescut cu 165% pentru Grand National care a adus, în schimb, acuzații de manipulare și comportament ilegal.


La doar doi ani după o cădere ce a fost aproape de a-l ucide, o cădere care i-a lăsat o severă accidentare la cap, Brian Toomey se va întoarce la cursele de cai după ce a fost declarat ca fiind apt de către medici.

Toomey a spus, într-o un moment de fericire maximp ”După ce am supraviețuit și am trecut peste tot ceea ce pățit, simt că am câștigat cea mai mare și cea mai importantă cursă din viața mea, restul fiind doar un bonus.”


La aproape o săptămână înainte de startul curselor de cai de la Royal Ascot, să vedem câteva sfaturi pentru fiecare zi:

Marți: 2.30 Sollow 3.05 Finnegan 3.40 Muthmir 4.20 Gleneagles 5.00 Clondaw Warrior 5.35 Harvard Man.

Miercuri: 2.30 Ivawood 3.05 Delizia 3.40 Integral 4.20 Free Eagle 5.00 Gm Hopkins 5.35 Kodiva.

Joi: 2.30 King Of Rooks 3.05 Bocca Baciata 3.40 Curvy 4.20 Trip To Paris 5.00 Bow And Arrow 5.35 Dutch Uncle.

Vineri: 2.30 Back At The Ranch 3.05 Aloft 3.40 Mattmu 4.20 Lucida 5.00 Watersmeet 5.35 Fabricate.

Sâmbătă: *Selecțiile pentru ultima zi a Royal Ascot vor fi postate în decursul săptămânii următoare

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult