Dan Petrescu, Noul Antrenor al Al Nasr – Jovanovic Demis

Dan Petrescu, Noul Antrenor al Al Nasr - Jovanovic Demis

Fostul fundaș al Chelsea, Dan Petrescu, este noul antrenor al Al Nasr, o echipă de fotbal din Dubai, după ce Ivan Jovanovic a fost demis.

Fostul fundaș dreapta-spate al Chelsea, Dan Petrescu, a sosit în Dubai luni să preia echipa Al Nasr după demiterea lui Ivan Jovanovic. În acest moment, formația se chinuie în Arabian Gulf League. Fostul fotbalist internațional român, Petrescu, are 48 de ani și a fost un favorit pentru rolul acesta de când sârbul Jovanovic a preluat conducerea la Al Maktoum Stadium în iunie 2013, după clauza de eliberare de 12 milioane € din contractul său de la Dinamo Moscova.

Echipa din Dubai anunțat ieri că Jovanovici a fost demis și că a fost semnat un contract pentru ca antrenorul Dan Petrescu, fost antrenor Jiangsu Suning și Al Arabi să-l înlocuiască pe sârb în acest început de sezon destul de greu pentru Al Nasr.

Performanțe slabe pentru Al Nasr

Coșmarul a început după o primă manșă câștigată cu 3-0 împotriva El Jaish (Qatar) în AFC Champions League. S-a dovedit atunci că Wanderley a fost primit la echipă cu un pașaport indoneziană “fals sau falsificat” și victoria a fost anulată.

De atunci echipa pierdut de șase ori în următoarele 10 meciuri în toate competițiile, inclusiv patru la rând în AGL. Vinerea trecută, Al Nasr a pierdut împotriva Al Wahda cu scorul de 5-1. Antrenorul sârb, Jovanovici, a fost demis la începutul săptămânii.

“Dan Petrescu va sosi în Dubai astăzi și va lua echipa în primire”, a declarat ofițerul de presă al Nasr, Mohamed Mubarak, pentru Sport360, adăugând că noul antrenor va fi oficial prezentat în cadrul unei conferințe de presă marți.

“Consiliul a luat decizia de a-l demite pe Ivan Jovanovic, ca urmare a unei mulțimi de întâlniri pentru a discuta forma slabă a clubului în ligă în ultimele săptămâni. Pe parcursul acestor reuniuni, consiliul a luat decizie prin care Ivan Jovanovic nu a putut continua să-și atingă obiectivele în acest sezon.

Demiterea lui Jovanovic

“O altă întâlnire a avut loc cu antrenorul după înfrângerea Al Wahda, în care situația a fost discutată cu antrenorul, iar o decizie a fost luată astăzi, după rezultatul de aseară.” Este un sfârșit trist pentru ceea ce a fost în mare măsură o evoluție frumoasă pentru fostul internațional sârb, Jovanovici.

El a reușit să aducă un trofeu în curtea Al Nasr după 25 de ani de stagnare, stadionul Al Maktoum fiind gazda unei victorii colosale pentru echipă în mai 2014, când sârbul i-a condus pe jucători către o victorie 4-2 în finala GCC Club Cup împotriva Saham Oman.

A urmat apoi Arabian Gulf Cup și Cupa Președintelui, un an mai târziu – Nasr învingând pe Sharjah cu 4-1 și pe Al Ahli cu 3-0 la penalty, respectiv.

Jovanovic este un candidat la înlocuirea șefului UAE, Mahdi Ali, în cazul în care echipa va avea un rezultat slab în calificările pentru Cupa Mondială 2018 împotriva Irakului, luna viitoare.

Dan Petrescu, prezentat la Al Nasr

Antrenorul român a participat marți, 1 noiembrie, la o conferință de presă și s-a fotografiat alături de oficiali ai clubului. El a declarat: ”Obiectivul principal este să aduc echipa, din nou, pe o pantă de evoluție. Este un club puternic, iar problemele care sunt acum pot fi rezolvate. Începutul a fost slab, dar finalul poate fi unul puternic. Este o mare presiune pusă pe mine și nu va fi ușor, însă presiune am avut peste tot. Cel mai important pentru mine va fi primul meci. Să vedem.”, a declarat Petrescu.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult