Dilema meciului cu Ungaria: cine îl va înlocui pe Marica?

633506-marica

România a început promițător preliminariile pentru Euro 2016, înfrângând echipa Greciei cu 1-0, însă victoria a fost umbrită de eliminarea lui Ciprian Marica, care a primit cartonașul roșu în cadrul aceluiași meci. Ciprian Marica, unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei naționale, nu va putea juca în meciul cu Ungaria, iar Victor Pițurcă se află în impas, neștiind cine îl va înlocui pe acesta ca atacant.

Adrian Mutu și Alex Chipciu – un „nu, categoric” din partea selecționerului

Adrian Mutu este cerut cu insistență de suporteri, și nu numai, nume importante din lumea fotbalului manifestându-și dorința de a-l vedea pe Mutu jucând pentru România în meciul cu Ungaria. Cu toate acestea, aceste cereri au rămas fără ecou, Adrian Mutu izbindu-se de un „nu, categoric” în privința întoarcerii sale în fotbalul românesc.

Pițurcă este hotărât să nu improvizeze în acest meci și, drept urmare, nici măcar nu ia în considerare posibilitatea de a-l folosi pe Alex Chipciu drept atacant. ”Nici nu iau în calcul această variantă. Cum să joace atacant?”, a declarat Pițurcă.

Dacă nu ei, atunci cine?

Dacă este să analizăm ultimele meciuri ale echipei României, observăm că echipa noastră a reușit să câștige doar două partide din cinci, atunci când Ciprian Marica nu a fost titular. Jucătorul cu cele mai multe șanse să îi ia locul lui Marica pentru meciul cu Ungaria este Bogdan Stancu, care l-a mai înlocuit deja de trei ori și a reușit să înscrie de două ori.

În celelalte două meciuri jucate fără Marica, atacant a fost Claudiu Keșeru, care a marcat un gol în meciul din Andorra, ce s-a finalizat cu 4-0, și Marius Alexe, care a prestat în meciul amical jucat cu Polonia, însă nu a reușit să se remarce, România pierzând în fața acestei echipe cu 1-4.

Dacă ar fi să ne orientăm după clasamentul golgheterilor din Liga 1, 5 români au reușit performanța de a fi menționați Top 10, dintre aceștia doar doi jucând pe post de atacant: Claudiu Keșeru, care are 7 reușite în 6 runde, și Costin Curelea, atacant al ultimei clasate.

Cel mai probabil, Stancu va fi cel ales

Ideal ar fi fost Kehinde Patai, jucător al Astrei, acestea uimind printr-o formă extraordinară, însă regulamentul FIFA se împotrivește evoluției în echipa României, pentru că acesta a jucat și la juniori și tineret pentru Nigeria, înainte de a deveni cetățean român.

În ceea ce privește alți atacanți, fiecare își are hibe. Cu Raul Rusescu revenind în Ghencea după ce s-a antrenat separat la Sevilla, Marius Alexe abia reîntors la Dinamo și Marius Niculae fără echipă, Bogdan Stanciu pare a fi cea mai bună alternativă.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult