”E o insultă!” Toro Rosso vrea un pilot de 17 de ani în FORMULA 1

formula 1

Scandal de proporții în lumea Formula 1. Fostul campion mondial, cel numit Jacques Villeneuve, condamnă decizia celor de la Red Bull prin care aceștia au anunțat că în sezonul care urmează îl vor folosi pe Max Verstappen în Formula 1, deși acesta nu are nici 18 ani.

Verstappen s-a născut la data de 30 septembrie 1997 și la doar 12 luni după încheierea evoluțiilor din competițiile de karting a semnat un contract cu echipa Red Bull, Toro Rosso, el urmând a deveni pilot în toată regula, titular, din sezonul de anul următor.

În momentul startului primei etape a Campionatului Mondial de Formula 1, Verstappen nu va avea nici 17 ani jumătate. Competiția internațională va avea loc în Melbourne, Australia.

Jacques Villeneuve blamează debutul precoce al lui Verstappen și spune că nu vede cu ochi buni această mișcare. “Vreți adevărul din partea mea? Eu consider că Max este o insultă. Nu spun că nu este rapid, spun doar că nu are nici un fel de experiență. Eu, personal, am intrat în circuitul profesionist de Formula 1 la vârsta de 25 de ani, după ce am câștigat în IndyCar. Înainte de a intra în lupta cu viețile celorlalți, trebuie să înveți, dar Formula 1 nu are acest rol”, a spus Villeneuve publicației italiene Omnicorse.

De notat faptul că FIA impune o vârstă de cel puțin 18 ani pentru Formula 1. Jacques Villeneuve este de părere că această limită nu este destul de ridicată. “Eu cred că 21 de ani ar trebui să fie vârsta minimă. Cei care ajung în Formula 1 ar trebuie să fie campioni și să aibă o largă experiență sub centură. Circuitul profesionist de Formula 1 nu este un loc în care să vii și să te dezvolți ca pilot. Debutul precoce la o vârstă așa de tânără este un mesaj negativ pentru toată industria. Red Bull nu va primi impactul pe care își dorește să îl aibă”, a declarat fostul campion canadian.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult