EURO 2016 îi aduce pe Mutu și Marica acasă

EURO 2016 îi aduce pe Mutu și Marica acasă

”Scopul meu este să ajung la EURO”, a spus Adrian Mutu. Atât atacantul român de 37 de ani, care a jucat în ultima vreme la Pune City, în India, cât și Ciprian Marica, se întorc amândoi în România într-un efort de a ajunge la Turneul Final de anul acesta.

Atacanții români Adrian Mutu și Cirpian Marica s-au mutat înapoi acasă pentru a încerca să obțină un loc la ceea ce ar putea fi ultima lor șansă de a juca la Campionatul European UEFA.

Mutu, în vârstă de 37 de ani, și Marica, în vârstă de 30 ani, au jucat amândoi în selecționata României din 2008 la EURO, și își doresc din nou să ajungă acolo.

Adrian Mutu – situație actuală

Unul dintre cei mai buni atacanți români – cu un record internațional de 35 goluri, alături de Gheorghe Hagi – Mutu a semnat un contract pe 6 luni cu Târgu Mureș într-o încercare de a se întoarce la echipa națională după o absență de 3 ani.

“Desigur, EURO este ținta mea și singura modalitate de a realiza acest lucru este de a fi în centrul atenției și de a convinge antrenorul naționalei [Anghel Iordănescu] că merit să fiu selectat”, a declarat Mutu, care a jucat la Juventus, Chelsea și Fiorentina. Cel mai recent a jucat în India, cu Pune City. “Aș fi putut semna un contract în Japonia sau Australia, unde am primit, de asemenea, oferte. Acum trebuie să mă pregătesc și să joc bine, și apoi vom vedea ce se întâmplă.”

Ciprian Marica – situație actuală

Marica nu a jucat nici un meci internațional senior în 2015. Asaltat de accidentări, fostul om al Șahtior Donețk, Stuttgart și Schalke a avut doar șapte apariții în liga turcească în timpul unui contract de 18 luni cu Konyaspor, și a ales să se întoarcă în România, după o absență de 12 ani, pentru a lupta pentru un loc la UEFA EURO 2016, semnând un contract de un an cu Steaua București.

“Am ales România pentru România”, a explicat Marica, care a marcat 25 de goluri pentru echipa sa națională. “Am ales, de asemenea, echipa care m-a vrut cel mai mult și voi pune toată energia mea în tot ceea ce fac.”

Întoarcerea a doi atacanți populari este va aduce scântei în Liga 1, care se va relua în luna februarie, iar Mutu este conștient că el ar putea fi în concurență directă cu Marica pentru mult mai mult decât puncte în ligă.

“Va fi un duel între mine și Marica, dar va fi pentru binele echipelor noastre, precum și pentru noi”, a explicat el. “Sper să ridicăm standardul diviziei noastre de top pentru a demonstra cât de mult experiența noastră în străinătate le poate fi benefică coechipierilor și tuturor celor implicați.”

Prăbușirea celor doi atacanți

În urmă cu 5 ani marcau împreună la nationala și costau o AVERE, azi cauta salvarea în Liga I pentru Euro! Cota lui Mutu a scăzut incredibil, de 100 de ori.

Acum 5 ani, Marica și Mutu formau cuplul suprem al naționalei României, ei reușind să marcheze atunci goluri de victorie, precum 3-0 în fața reprezentativei Bosniei. Marica a reușit atunci o dublă, iar Mutu a deschis scorul, în ultimul meci al lui Răzvan Lucescu la națională.

Mutu avea 32 ani și o cotă de piață imensă. Juca pentru Fiorentina, marca, având o cotă de 6 milioane de euro. Marica era la Stuttgart și avea o cotă de 5.5 milioane de euro. Era cel mai mare atacant al României în momentul acela.

Ieri a apărut știrea oficială conform cărora cei doi se întorc în România, pentru un ultim restart de carieră. Sau pentru a da un ultim tun înainte de retragere. Dacă Marica încă mai spera la un transfer în Europa în timp, chiar și la Euro 2016, Mutu are de muncit mult pentru CE 2016. Va fi finalul unei cariere spectaculoase doar dacă va depune efort pentru a atinge potențial ridicat.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult