Există discriminare între stranieri și fotbaliștii români?

Există discriminare între stranieri și fotbaliștii români?

Există o mare discriminare în fotbalul românesc, iar cel mai des sunt discriminați fotbaliștii români. Străinii sunt, adesea, cei care vin aici doar pentru că nu mai au loc în campionatele mai puternice. Spre exemplu, la Dinamo, în teren sunt mereu mai mulți străini ca români.

Disciminarea apare, în special, la bani. Străinii sunt plătiți, adesea, mult mai bine ca românii, chiar dacă nu valorează neapărat mai mult. S-a ajuns într-un stadiu în care este normal ca un jucător străin slab să fie mai bine plătit ca un jucător slab român.

Problema

Un străin poate să pară o soluție excelentă la o anumită echipă, dar pe termen scurt, pentru că fotbalul românesc are o calitate din ce în ce mai scăzută. Pe termen lung, puțini fotbaliști au un randament convigător. Dacă stăm să analizăm cifrele, observăm rapid că media timpului petrecut în România în ultimii 10 ani, în teren, a fotbaliștilor străini dovedește clasa de la periferia performanței lor.

Statistica, chiar dacă probează anumite adevăruri, reprezintă doar un adevăr, nu o discriminare. În diverse țări cu campionate puternice, jucătorii se naturalizează pentru a evolua la reprezentativa țării respective, jucători de peste tot, dar nu pentru că sunt de peste tot, ci pentru că dovedesc pe termen lung că joacă la un nivel înalt, nu după doar 4-5 „goluri geniale”. În România, nici un străin nu a fost naturalizat pentru reprezentativa României, nici chiar cei mai lăudați. Răspunsul ar putea fi simplu: pe termen lung, aceștia nu au convins că pot reprezinta o soluție pentru națională, chiar dacă pe termen scurt au fost buni.

Dacă încercăm să creăm o imagine cu selecționata celor mai buni stranieri din campionatul actual, am realiza că deși sunt peste 150, nu pot crea o structură pentru a se bate pentru podium. Și-ar proba imediat slăbiciunile, post cu post.

Un lucru și mai ciudat este că echipe aflate de mulți ani aproape de faliment angajează în continuare straniei. Una dintre explicații ar fi că unii dintre autohtoni cunosc situația, și o evită. Explicația a doua ar putea fi găsită în biografile acestora, care schimbă echipele prea des. Un străin neplătit de multe luni nu are cum să dovedească motivație. Faptul că fuge dintr-o parte în alta și faptul că nu pricepe mare lucru din lucrurile ce i se întâmplă sunt doar dovezi are vulnerabilității sale.

Consecințe și Puncte Slabe ale Fotbalului Românesc

Normalul în business-ul numit fotbal este să exporți cât mai mulți români pe sume uriașe și să aduci puțini străini, însă cu potențial de revânzare, un fel de investiții, dar nu pentru „calitate”. Problema majorității patronilor nu este că nu au legătură prea mare cu fotbalul, ci cu modul în care gândesc oamenii. Nu se pricep la oameni!

Cei mai mulți străini din echipele lor sunt doar de vanitate, ca o mașină de fițe și celularul cu diamante. Am mai putea și un alt motiv aici: acești patroni iau fotbaliști de care nu știu cum să mai scape pentru că nu au un sens al banilor obținuți din muncă. Aruncă banii pentru că acest lucru îi face să se simtă mari. Becali, spre exemplu, nu face discriminări când limitează puternic numărul de străini din echipă. El exprimă un adevăr, iar echipa lui a dovedit, pe termen lung, profit.

Pariază acum

Iubești pariurile sportive și cauți să câștigi cât mai mult? Poți începe chiar acum să pariezi pe multiple sporturi la Sportive-Pariuri.com! Ai nevoie doar de un smartphone ori tabletă sau de un calculator sau laptop. Suntem aici pentru a ajuta să începi să câștigi enorm, dar nu o singură dată! Misiunea noastră este să te ajutăm să câștigi zilnic. Începe să compari cotele acum cu platforma noastră!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 21-09_Romania_185x142
  Aur la Campionatul European de tenis de
  Echipa națională de tenis de masă (feminin) a reușit să câștige medalia de aur la Campionatul European. După o finală extrem de dramatică, au reușit să învingă Germania, o echipă unde au evoluat inclusiv doua chinezoaice naturalizate. Daniela Dod... citeste mai mult
 • catalina-ponor-si-marian-dragulescu-patru-medalii-306800_185x142
  Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, pat
  Gimnaștii români s-au întors de la Cupa Mondială ce a avut loc în Szombathely, Ungaria, cu 4 medalii. Acestea au fost cucerite de veterani ai lotului, mai exact Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor. Ponor a reușit să se impună la bârnă, încheind p... citeste mai mult
 • 3_daum-nu-ne-strica-si-euro-de-ce-rezultatul-cu-muntenegru-e-vital-si-pentru-euro-2020-liga-natiunilor-si-noul-sistem-de-calificare-introdus-din-2018-de-uefa-explicate-in-detaliu-520017_185x142
  România la Liga Națiunilor
  Noul sistem de calificare pentru Euro 2020 introdus de UEFA este foarte diferit de ceea ce a fost până acum, de aceea vom explica în detaliu de ce este vital să învingem reprezentativa lui Muntenegru. Naționala României a avut rezultate slabe î... citeste mai mult