FOTBAL: Final urât pentru lunga carieră a lui Gerrard la Liverpool

steven gerrard

LONDRA – Pentru Steven Gerrard, zborul către o nouă viață în California nu poate veni destul de repede. El este, într-adevăr, o legendă în Liverpool, orașul său natal, așa cum au fost și Beatles, dar are nevoie de un teren/mediu nou.

În acest moment vârsta, dar și furia, îl consumă total.

El este aproape de vârsta de 35 de ani, iar campionatul Premier League din Anglia se mișcă prea repede pentru un om care încă mai vrea să fie miezul, liderul desăvârșit al echipei cu carea crescut. Duminică, apariția cu numărul 703 în tricoul lui Liverpool a durat exact 38 secunde.

Cum a fost Steven Gerrard eliminat

În acel interval de timp, el s-a grăbit într-un dribbling în care a pierdut mingea și aproape l-a accidentat pe Juan Mata de la Manchester United. A fost un dribbling puternic, care a fost la câțiva centimetri de ”ilegalitate”. Câteva secunde mai târziu, când Ander Herrera de la Manchester United a făcut o fandare către Gerrard, încercând să prindă mingea, căpitanul lui Liverpool a călcat pe piciorul întins al lui Herrera.

Gerrard a primit imediat cartonaș roșu. Chiar el admite că nu există nici un loc în acest sport pentru o astfel mișcare, ce ar putea duce chiar la ruperea piciorului, prin forța puternică aplicată. Arbitrul a fost complet cinstit, arătându-i un cartonaș roșu pe loc.

Al doilea gol al pardiei – un gol perfect

Liverpool a pierdut meciul după două goluri frumoase ale lui Mata. Primul, înainte ca Gerrard să intre pe teren ca substitut la pauză, a fost o evoluție fantastică de mișcari precise în care mingea a trecut de la Marouane Fellaini, la Herrera și apoi la Mata. Al doilea, după ce Gerrard a fost scos din joc, a fost o splendoare, atunci când Ángel Di María a retrimis mingea către Mata, care a sărit și, cu corpul perfect orizontală în raport cu pământul, a trimis mingea din foarfecă spre colțul lung al porții lui Liverpool.

Acesta a fost un gol perfect pe care să îl arăți omului supranumit regele fotbalului. Pelé, la incredibila vârstă de 74 de ani, a fost prezent pe stadionul Anfield și a văzut foarfeca lui Mata, și, deși a marcat de o mie de ori în Brazilia și în Statele Unite ale Americii, nici măcar el nu ar fi putut îmbunătățit perfecțiunea celui de-al doilea gol

Liverpool, înfrântă de acea foarfecă și cu un om în minus, s-a chinuit să înscrie o dată. Dar jocul, unul dintre cele mai importante pentru echipele care se luptă pentru un loc în Liga Campionilor în sezonul viitor, fusese deja câștigat de Mata și pierdut prin nechibzuință de Gerrard.

Până în momentul fluierului final, Gerrard deja își făcuse duș și era îmbrăcat, cerând posibilitatea de a-și cere scuze la televizor. “Decizia a fost corectă”, a spus el despre eliminarea sa. “Mi-am abandonat colegii, managerul și suporteri astăzi. A fost o reacție la provocarea inițială. Îmi asum întreaga responsabilitate. “

”Mea culpa”

Reacția lui ”mea culpa” a fost bărbătească, dar nu ar fi putut schimba rezultatul. Gerrard se confruntă cu o interdicție pentru trei meci, ceea ce înseamnă că el are, în cel mai bun caz, 6 jocuri rămase în calitate de jucător la Liverpool, înainte de a zbura spre SUA pentru a se alătura echipei Los Angeles Galaxy, din Major League Soccer.

El merge acolo cu soția sa și fiicele, și fiind persoana care este, Gerrard va da fiecare parte din el – responsabilitate, cunoștințe și dorință – până când el nu va mai fi capabil să joace.

Acolo se află esența problemelor sale de la domiciliu.

Gerrard neagă faptul că a îmbătrânit

El încearcă să nege moarte ”luminii” sale. În inima lui, el este în continuare același jucător al lui Liverpool care la Istanbul, în 2005, a condus echipa roșie și a revenit de la trei goluri la pauză în finala Ligii Campionilor, pentru a egala pe AC Milan, 3-3, pentru ca apoi să câștige loviturile de departajare după prelungiri

Gerrard a marcat primul gol cu capul în acel joc, a fost accidentat și a primit un penalty care a dus la alt gol și a marcat primul penalty la loviturile de departajare. În peste 40 de ani de observare a meciurilor de fotbal pe stadioane din întreaga lume, acela a fost exemplul perfect de lider într-o echipă.

Însă timpul trece. Cu un an în urmă, Gerrard a făcut o alunecare care a permis Chelsea să înscrie pe stadionul Anfield Road, încheind efectiv cea mai bună șansă a echipei Liverpool de a câștiga titlul Premier League în timpul lui Gerrard Apoi, la Cupa Mondială, o săritură la cap întârziată a dus la scorul care a scos Anglia din ecuație la Cupa Mondială.

Noroc și ghinion pentru Gerrard

Cât de crudă este soarta? Gerrard a dat tot ce a putut pentru clubul și țara sa de-a lungul carierei sale, dar o alunecare, o lovitură cu capul eșuată și o intrare periculoasă au fost catalizatori pentru înfrângeri – anulând tot ceea ce el se chinuia să creeze.

Gerrard, liderul Liverpool pentru mai mult de un deceniu și capitanul echipei naționale a Angliei la ultima Cupă Mondială, ar putea părea a fi fără noroc – sau doar o datorie a cauzelor pentru care el se străduiește.

Criticii, ca întotdeauna, au teoriile lor. Jamie Carragher este unul dintre cei mai buni și mai onești dintre foștii jucători ai lui Liverpool, care acum este analist TV. El a fost prieten apropiat cu Gerrard la Liverpool și înlocuitorul său direct înainte de retragerea din 2013, dar Carragher a trebuit să vorbească despre ce a văzut în timpul jocului de duminică. “Steven Gerrard este un jucator emoțional, iar el a dus Liverpool către înălțimi de necrezut”, a declarat Carragher pe Sky Sports. “Acesta a fost un moment de nebunie.”

Opinia lui Carragher a fost că Gerrard a fost frustrat de lăsarea sa pe banca de rezerve după jocuri lipsă din cauza sentimentului pe care îl are jucătorul ce îmbătrânește. El a privit echipa sa cum era supusă, abia reușind un dribbling, și permițând Manchester United – cel mai mare rival al Liverpool – să creeze spectacol pe Anfield Road în meciul de duminică. “Anterior, Steven a fost întotdeauna omul principal”, a continuat Carragher. “Ori de câte ori Steven se întorcea după o accidentare, el intra direct pe poziția sa. Cred că el doar și-a jucat partea – a fost un moment de nebunie”.

Gerrard, un jucător care conduce cu inima

Carragher a vorbit din experiență. Întreaga sa carieră la Liverpool, ca și a lui Gerrard, a fost împânzită de expulzări pentru intrări puternice, în competiții extrem de încărcate. În urma jocului de duminică, există o nedumerire cu privire la Gerrard, atunci când fostul antrenor al echipei naționale a Angliei, Fabio Capello, a părut reticent să aibă încredere în el când i-a oferit banderola de căpitan.

Capello nu i-a spus direct de ce, dar italianul a suspectat că Gerrard conduce cu inima. El a apreciat întotdeauna personalitatea puternică a lui Steven Gerrard, dar a dorit un lider mai cerebral.

Puterea Gerrard, spiritul său nestins, ar putea fi slăbiciunile lui în momente tensionate. Un căpitan este ultimul om care trebuie ținut pe margine prin indiscreție.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult