FOTBAL: Ianis, fiul lui Gheorghe Hagi, a semnat cu Fiorentina

FOTBAL: Ianis, fiul lui Gheorghe Hagi, a semnat cu Fiorentina

Fiul lui Gheorghe Hagi, cel mai celebru fotbalist român, Ianis Hagi, se muta la Fiorentina la vârsta de doar 16 ani, după ce s-a bucurat de un sezon impresionant ca și căpitan pentru Viitorul. Fiorentina este o echipă din Serie A la care a evoluat și Adrian Mutu. Ianis a avut 31 de apariții în sezonul care s-a încheiat. Mijlocașul în vârstă de 16 de ani este cel mai tânăr căpitan din istoria ligii românești.

Fiorentina a finalizat semnarea lui Ianis Hagi, fiul legendei românești Gheorge Hagi. În vârstă de 16 de ani, mijlocașul a plecat de la Viitorul, unde a marcat trei goluri în 31 de meciuri sezonul trecut.

Povestea lui Ianis Hagi

Fiul lui Hagi a devenit cel mai tânăr jucător din istoria fotbalului românesc în august 2015, iar managerul Fiorentinei Paulo Sousa a monitorizat tânărul de-a lungul ultimului sezon.

Ianis Hagi, care a reprezentat, de asemenea, România, la nivel de tineret de până la U18, sosește la Stadio Artemio Franchi după ce a petrecut șase ani la Academia Hagi între 2009 și 2015 – formația de tineret fondată de tatăl său.

O declarație pe site-ul Fiorentinei scrie: “Fiorentina a anunțat că și-a exercitat opțiunea pentru achiziționarea drepturilor de înregistrare ale jucătorului Ianis Hagi, mijlocașul român, de la FC Viitorul.”

Legenda României, Gheorghe, s-a bucurat de fotbal la Real Madrid, Barcelona și Galatasaray în timpul carierei sale de joc strălucitoare și acum, în vârstă de 51 de ani, are în palmares 125 meciuri jucate pentru naționala țării noastre. A fost ”Fotbalistul Român al Anului” de 7 ori.

Ce a declarat Gheorghe Hagi

Hagi a declarat într-un interviu cu Times: ‘(Ianis) are talent și toate calitățile mentale. El joacă cu emoție, este generos, lucrează pentru echipă.

“El poate să asiste foarte bine, ia decizii rapid și el bun cu ambele picioare – eu am fost mereu bun numai cu piciorul stâng.

“El are o mulțime de treabă de făcut în viitor, desigur, dar este în creștere tot timpul. Trebuie să-l lustruim, dar el este mai căpitanul României într-o zi.”

”Ianis nu împlinise 16 ani în august 2014, când am început colaborarea cu Fiorentina. De atunci, el a fost la FC Viitorul sub formă de împrumut. Clubul nostru a încheiat un acord extrem de important cu Fiorentina, care a plătit o sumă foarte mare pentru Ianis. Suma constituie un sprijin imens în alcătuirea Academiei Hagi și a clubului FC Viitorul. În acest moment, transferul a fost definitivat, iar Ianis a plecat defnitiv la echipa mare a Fiorentinei.”

”Ianis este într-un amplu proces de dezvoltare, formare, perfecționare. Când am vorbit cu el, a spus că era extrem de încrezător și entuziasmat. Și-a dorit dintotdeauna să facă acest pas. Momentan nu trebuie să tragem nici un fel de concluzie, însă eu, și clubul nostru, suntem foarte mândri de evoluția sa și sperăm să aibă o carieră internațională incredibilă.”

Hagi i-a spus fiului său că talentul nu este de ajuns niciodată, el va trebui să muncească și să demonstreze că are ambiție. Acesta a adăugat că și șansa este importantă, la fel ca lucrurile neprevăzute și conjunctura.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult