FOTBAL: Manchester United, învinși de fotbalistul pe care l-au lăsat să plece

manchester united

Londra – După 144 ani, Cupa F.A., turneul original de fotbal, încă își păstrează un dram de farmec autentic. S-a schimbat, așa cum se schimbă toate lucrurile, dar după ce Arsenal a învins pe Manchester United, putem spune pe drepte că rezultatul a trimis un ecou peste tot pe unde se joacă fotbal.

Cupa s-a terminat luni și a fost câștigată de golul marcat de un jucător care s-a născut la 5 minute de stadionul Old Trafford, al celor de la Manchester United, acolo unde s-a disputat meciul.

Însă atunci când Danny Welbeck a trecut pe lângă portarul lui Manchester United pentru a marca un gol cu poarta goală după 75 minute, nodul în papură a fost că el, fiul unor imigranți din Ghana, a pus la pământ echipa visurilor sale. Welbeck a intrat în atenția celor de la United atunci când avea 8 ani, deci au știut totul despre el și visurile sale.

El a trecut de toate nivelurile din academia lui United, aceea pusă la punct de fostul manager – Alex Ferguson. El a urcat până la echipa de seniori, fie ca atacant central, dar și ca aripă – pentru ca United a avut bani să cumpere cei mai buni atacanți din lume. În orice caz, managerul Ferguson a considerat că Welbeck va munci și va fi capabil să joace pe orice post posibil. El a fost jucătorul tipic al lui Ferguson: talent combinat cu etica muncii.

În orice caz, Ferguson a trebuit să se retragă, iar Louis van Gaal, al doilea înlocuitor în mai puțin de 2 ani, nu a văzut în Welbeck ce au văzut alții. United deja îi avea pe Robin van Persie și Wayne Rooney, iar aceștia l-au achiziționat și pe Radamel Falcao.

”Din cauza lui Falcao l-au lăsat pe Danny Welbeck să plece”, a spus van Gaal în septembrie anul trecut. În orice caz, Falcao a stat pe bancă aproape tot sezonul, iar van Persie s-a accidentat după ce a jucat cu van Gaal pentru echipa daneză la Cupa Mondială anul trecut. Arsenal a plătit 16 milioane de lire sterline (24 milioane de dolari) pentru Welbeck. Luni, managerul Arsène Wenger a jucat ”law of the ex”, lăsându-l să joace pe jucătorul pe care vaan Gaal l-a aruncat.

În orice caz, aceasta nu este povestea tipică a băiețelului local care s-a întors să muște din mâna care l-a hrănit. Aceasta este povestea unei epoci moderne, cu jucători din 12 țări diferite care joacă pentru cele 2 echipe englezești.

Tradiția este englezească, dar Cupa este acum globală. Arsenal și Manchester United sunt cele mai de succes cluburi din turneu, iar fiecare a câștigat turneul de 11 ori. Una dintre ele a trebuit să aibă o slăbiciune, și se pare că echipa care a cedat de data aceasta a fost gazda, scorul fiind 2-1. Acel nu a flatat-o pe Arsenal, pentru că oricum a fost echipa mai rapidă mai unită și mult mai sigură pe sine.

Rezultatul a fost unul la limită, pentru că David De Gea, portarul lui Manchester United, a reușit două salvări incredibile. Prima dată a sărit și a blocat cu mâna stângă un voleu al lui Santi Cazorla. Apoi, cu o prindere și mai spectaculoasă, De Gea a prinsi cu vârfurile degetelor o minge și a deviat încă un șut, de data asta din partea lui Alexis Sánchez.

Portar spaniol, jucători spanioli și chilieni: atât de cosmopolitană a devenit F.A. Cup. Totuși, cu o mulțime reprezentată de 74.285 oameni pe stadion, dintre care mulți au condus în jur de 250 mile pentru a-i susține pe Arsenal, evenimentul teatral inventat acum aproape un secol și jumătate în mica Anglie a fost de excepție.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult