FOTBAL: România, primul antrenor străin în ultimii 82 ani

Răzvan-Burleanu

Federația Română de Fotbal (FRF) a decis să numească un străin în locul lui Anghel Iordănescu ca antrenor al echipei naționale, a declarat duminică președintele organizației, Răzvan Burleanu.

Decizia președintelui FRF, Răzvan Burleanu

“(Noul antrenor) va fi un străin,” a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, presei locale, adăugând că a purtat consultări cu șefii altor federații sportive interne (rugby și handbal), care au angajat recent, de asemenea, străini ca antrenori și consilieri.

Acesta va fi a doua oară când România va desemna un antrenor străin pentru națională după ce austriacul Josef Uridil a condus echipa de la Cupa Mondială din 1934. Burleanu a declarat că va anunța decizia până la 10 iunie.

Noul antrenor va avea sarcina de a conduce România în 2018 la finala Cupei Mondiale din Rusia. Tricolorii vor juca în grupa E de calificare, alături de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan.

FRF a fost de acord să se despartă de antrenorul care a condus România la EURO 2016, în vârstă de 66 de ani, Anghel Iordanescu, după eșecul României de a trece de faza grupelor Campionatului European. A terminat pe ultimul loc în Grupa A, după ce a pierdut în fața gazdelor Franța, Albaniei, și a făcut egal cu Elveția.

Cine va fi noul antrenor

Mass-media din România a raportat că noul antrenor va fi un german care a antrenat în trecut VfB Stuttgart, Hamburg și Eintracht Frankfurt. Antrenorul Armin Veh este favorit, dar și Ralph Rangnick ex-Schalke 04 este un favorit pentru acest post.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că noul antrenor va fi străin pentru simplul motiv că se caută cineva care este străin de grupurile de interese. Se vrea un antrenor care să fie străin de tot ceea ce a însemnat ținerea fotbalului românesc în această mlaștină.

Președintele FRF a fost întrebat de Digi24 dacă este vorba de un antrenor din Germania, iar el nu a negat. A explicat, mai departe, ca s-a concentrat până acum pe țări cu o cultură fotbalistică bogată, dar care au trecut printr-un imens ”proces de reconstrucție” – Belgia, Olanda, Germania. Chiar și antrenori francezi au fost luați în considerare, a mai adăugat acesta.

De ce un nou antrenor

Președintele FRF a declarat că dorește să accelereze puternic absolut toate proiectele începute încă de pe acum 2 ani la acest nivel de reconstrucție. Negocierea se aproprie de final, astfel că vom vedea în curând un nou antrenor. Răzvan Burleanu a mai menționat că Federația Română de Fotbal este extrem de aproape de a-și îndeplini ținta – și aici se referea la faptul că antrenorul nr. 1 de pe listă este aproape de a semna. FRF dorește să anunțe noul antrenor până la finalul Campionatului European. Nu există mai multe informații pentru că noul selecționer a dorit să păstreze confidențialitatea.

Răzvan Burleanu a vorbit, însă, despre profilul antrenorului pe care îl caută pentru naționala României: ”Căutăm, în primul rând, un antrenor cu multă autoritate, cu personalitate și care să se fi bătut pentru trofee în diverse țări și să le fi câștigat – asta este esențial. Desigur, contează și adaptabilitatea. Avem nevoie de un antrenor care să facă performanță”.

Pariuri Fotbal

Platforma noastră îți aduce cote de la zeci de site-uri ce oferă pariuri sportive – de la cele mai căutate în domeniu în acest moment: UniBet, NetBet, WinMasters, etc. Salvează timp prin a intra aici în fiecare zi pentru a vedea cote live de la acești mamuți ai pariurilor sportive. Pariază cu cap!

Lăsați un comentariu