FOTBAL: România și Calificarea la Mondialul din 2018

România și Calificarea la Mondialul din 2018

Mai mulți jucători ai reprezentativei naționale de fotbal a României au declarat, după finalul meciului cu Danemarca (scor 0-0), că România se mai poate califica la Cupa Mondială din 2019.

Cristi Săpunaru: ”Suntem foarte supărați pentru că am avut multe ocazii de a marca. Eu consider că am reușit un meci bun, chiar dacă în ultimul sfert de oră ne-au atacat brutal. E păcat, am fi avut șanse să ne apropiem de prima poziție din grupă. Ne vom lupta în continuare pentru calificare, până în ultimul minut de joc. Nu e prima dată când jucăm în trei fundași centrali – după cum ați văzut, am fost foarte ofensivi. Este însă păcat că nu am reușit să înscriem nici un gol. Putem spune că a fost egal pentru danezi”, a spus Săpunaru la TVR 1.

Keșeru Claudiu: ”A fost o seară destul de tristă, iar rezultatul a fost la fel. Mie mi s-a părut că am început excelent meciul, cu destul de multe ocazii, însă nu am reușit să înscriem. Eu mă simt destul de frustrat, pentru că am ratat enorm. Asta este, nu a fost seara românilor. Din pacate, trebuie să mergem înainte, și să nu ne dăm bătuți. Trebuie să fim pozitivi.”

Chiricheș Vlad: ”Nu este deloc o seară grozavă. Păcat de rezultatul din seara aceasta. Ne-am cam îndepărtat de locurile fruntașe și pot spune că e o seară destul de tristă. Noi știam clar ce ne așteaptă, știam că este musai să câștigăm. Am avut mari speranțe pentru acest meci, dar nu a fost să fie. Am avut 2-3 ocazii enorme în repriza inițială. Dacă am fi înscris măcar un gol, situația ar fi fost mult diferită pe parcursul meciului. Danemarca are niște jucători extrem de valoroși, de la multe echipe de top din Europa, însă nu pot spune că au o echipă de speriat.

Aș putea adăuga faptul că acesta nu este un rezultat de egalitate pentru naționala României, în nici un caz. Avem un program greu, nu am fost în stare să acumulăm punctele de acasă, nu am putut să luăm ce era mai ușor, iar asta ne trage în jos.

În mod clar, am început meciul cu un sistem nou și ne-am dat silința să ne adaptăm rigorilor sale. Consider că avem nevoie de ceva timp să înțelegem extrem de eficient principiile din noul sistem. Avem jucători tineri, jucători noi și îmi doresc ca fiecare să evolueze excelent la echipele de club, să ne ajute în continuare. Nu știu dacă mai sunt șanse, dar eu tot sper!”

Chipicu Alex: ”Am scăzut șansele pentru locul al doilea. În ceea ce privește meciul, pot declara cu ușurință că rezultatul a fost echitabil. Ideea e ca Danemarca ne-a dominat pe finalul partidei. S-au regrupat excelent, era aproape imposibil să le dăm gol din vreo centrare. În momentul de față, nu avem absolut nimic de pierdut. Jocul contează mai mult decât rezultatul. Mai sunt șanse, chiar dacă mici!”

Despre România

România și-a încheiat așteptarea lungă pentru competiții internaționale majore vara trecută, atunci când s-a calificat la Euro 2016, dar s-a văzut eliminată în faza grupelor după ce a acumulat doar în punct. Chiar și de atunci, echipa nu a fost în stare să se regrupeze nicicum. A urmat un 1-1 cu Muntenegru în primul meci de calificare pentru Cupa Mondială, un 5-0 cu Armenia care le-a crescut enorm încrederea.

A urmat un egal cu Kazakhstan și o înfrângere dureroasă cu 3-0, la București, cu Polonia, ajungând să aibă un deficit de 5 puncte în grupa de calificare, cu Polonia pe primul loc, și la un deficit de 2 puncte de al doilea loc, de playoff, ocupat de Muntenegru. Până la acest meci cu Danemarca, danezii se aflau pe poziția a 3-a, iar speranța românilor era chiar aici.

Așa cum au declarat și jucătorii României mai sus, ar mai fi șanse de calificare, dar probabil că este nevoie de un miracol.

Pariază Online

Dacă ești un mare fan al fotbalului și al pariurilor sportive, află că la Sportive-Pariuri.com ai parte de o platformă unde poți selecta cote și poți compara diverse case de pariuri online din România (legale). Începe să pariezi acum, prinde cele mai bune promoții și folosește-te de informațiile postate de echipa noastră săptămânal.

Începe acum!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult