Franța câștigă grupa după ce Albania învinge România

Franța câștigă grupa după ce Albania învinge România

Armando Sadiku a făcut istorie pentru Albania duminică, după ce golul său a asigurat o victorie cu 1-0 la Euro 2016 în fața României pentru a oferi națiunii balcanice prima victorie din toate timpurile – la primul lor turneu major.

Între timp, gazdele Franța au ocupat locul fruntaș în grupa A, cu o remiză fără goluri împotriva Elveției, care i-a dus și pe cei din urmă în șaisprezecimi.

Sadiku a marcat cu capul din careul mic după ce a primit balonul de la Ledian Memushaj și l-a trimis peste portarul Ciprian Tătărușanu cu două minute înainte de jumătatea reprizei. Meciul a avut loc la Lyon, Albania marcând primul loc gol la acest turneu și menținându-și șansele de a merge mai departe în șaisprezecimi.

Cum s-a descurcat România

România a fost eliminată în timp ce Albania lui Gianni De Biasi, cu trei puncte și un golaveraj negativ, trebuie să aștepte acum până la finalizarea etapei de meciuri din grupă înainte de a afla dacă se califică pentru ultimele 16 – ca fiind una dintre cele patru cele mai bune echipe de pe locul 3.

Albania a pierdut deschiderea, fiind înfrântă în primele două jocuri și mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei Tirana, fluturând steaguri, și torțe de iluminat în celebrarea victoriei istorice a echipei lor.

“Sunt sigur că albanezii vor fi cu adevărat fericiți. Nu numai cei care trăiesc în Albania, dar sunt cei care sunt, de asemenea, răspândiți în întreaga lume”, a declarat antrenorul italian al echipei, De Biasi.

“Sunt foarte fericit pentru echipă, în primele două jocuri nu am primit ceea ce am meritat, dar astăzi am câștigat împotriva unei echipe care sunt foarte dificilă, foarte bine organizată defensiv.”

În Lille, Franța lui Didier Deschamps, unde Paul Pogba a strălucit într-un joc sărac împotriva elvețienilor, se poate aștepta la meciuri mai ușoare după următoarea extragere pentru rundă – ca și câștigători de grupă.

Pogba, criticat foarte mult la finalul meciurului de miercuri, câștigat cu 2-0 împotriva Albaniei, a simțit că a avut de dovedit ceva pentru că a fost prins în capcanele unui joc jucat pe o suprafață îngrozitoare în Lille.

O lovitură timpurie a sa a fost salvată de portarul elvețian Sommer Yann și apoi încercat din nou de la 20 metri, loving bara.

Misiune îndeplinită

Starul de deschidere al două jocuri din Franța, Dimitri Payet, a început seara pe banca de rezerve, dar a intrat în minutul 63 și a lăsat urme pe bara transversală cu un voleu din pasa în adâncime a lui Moussa Sissoko.

“Am avut șanse și am lovit bara de două ori. Am fost acolo pentru a ne asigura primul loc și am făcut-o, așa că este misiune îndeplinită”, a declarat antrenorul francez, Deschamps, pentru televiziunea M6.

În calitate de câștigători ai grupei, Franța se va confrunta cu al treilea plasat din grupa C, D sau E în Lyon, pe 26 iunie, în timp ce Elveția va juca fie împotriva Germaniei, Poloniei sau Irlandei de Nord cu o zi mai devreme în Saint-Etienne.

Aceasta va fi prima dată când elvețienii vor apărea în faza eliminatorie a unui Campionat European.

“O să așteptăm să vedem cu cine vom juca și atunci vom fi gata. Noi ne putem organiza foarte bine cu adversari puternici și încă mai avem de îmbunătățit”, a declarat antrenorul elvețian, Vladimir Petkovic Said.

Echipa care au probleme din cauza fanilor

Mai devreme, duminică, UEFA a avertizat Portugalia lui Cristiano Ronaldo, Ungaria și Belgia cu proceduri disciplinare cu privire la problemele fanilor.

Portugalia a fost acuzată că a permis unui fan să intre pe teren după ce a trecut de securitatea de la Parc des Princes din Paris, sâmbătă seara și s-a grabit până la Ronaldo pentru a face un selfie cu el.

Agenții de pază au așteptat ca cei doi să facă fotografia înainte de a conduce fanul în afara terenului, la sfârșitul remizei 0-0 cu Austria.

Ungaria a fost acuzată de tulburări ale mulțimii de fani și a altor infracțiuni permise în meciul lor de sâmbătă cu Islanda și Belgia la fel, după ce fanii echipei au venit cu focuri de artificii și obiecte în jocul lor împotriva Republicii Irlanda.

Luni, Anglia și Țara Galilor vor avea ca scop să își cimenteze locurile în faza de knock-out de la Euro 2016 în Grupa B, dat fiind faptul că toate cele patru echipe au o șansă reală de a ajunge la ultimii 16.

Anglia se confruntă cu Slovacia în Saint-Etienne știind că o remiză le va trimite la runda următoare, cu o victorie garantând primul loc și un meci în șaisprezecimi.

Țara Galilor lor se va plasa în ultimii 16 cu o victorie asupra Rusiei, dar o remiză ar putea fi suficientă pentru a vedea debutanții turneului mergând mai departe.

Lăsați un comentariu