GOLF: Femei cu ACCES într-un vechi BASTION al bărbaților

royal golf

In 2007, Louise Suggs a spus că este fericită ca a trait indeajuns de mult pentru a vedea British Open-ul la feminin care s-a jucat prima oara la St. Andrews Old Course. Pentru Suggs, care are in prezent 91 de ani, minunile nu inceteaza niciodata. Marti, ea a fost una dintre cele 7 femei carora li s-a oferit calitate de membru in Royal and Ancient Golf Club, care a votat in septembrie anul trecut renuntarea la „all-male policy” (drept de membru oferit doar barbatilor).

Cine sunt femeile incluse în Royal and Ancient Golf Club

Celelalte femei onorate au fost Annika Sorenstam, Laura Davies, Renee Powell, Lally Segard, Belle Robertson și Princess Anne.

Pentru Sorenstam, de 10 ori câștigătoare mondială care provine din Suedia, calitatea de membru închide un cerc care a început să capete formă în 2007, la Women’s British Open. La momentul acela, Sorenstam a descris decizia de a le primi pe cele mai profesioniste femei în Old Course, ca un ”pas imens în golf-ul feminin.”

Louise Suggs și calitatea de membru la Royal and Ancient Golf Club

Știrile de marți reprezintă un imens pas înainte. Suggs, un membru fondator al Ladies Professional Golf Association, este câștigătoare mondială de 11 ori. Dacă o femeie merită să aparțină celui mai exclusiv club de golf din lume, aceea este Suggs, care a fost prietenă cu Bobby Jones, una dintre cele mai cunoscute figuri din acest sport și fondator al Augusta National. Până acum, ea a fost sărită de calitatea de membru al Augusta National, care în ultimele 30 de luni a adăugat 3 femei, toate fiind titani ai business-ului și politicii.

Royal and Ancient Golf Club merită credit pentru faptul că se menține la același nivel cu Augusta National în ceea ce privește calitatea de membru în funcție de sex, crescând ștacheta prin faptul ca a oferit status onorific lui Suggs și încă câtorva femei ale căror referințe și performanțe în golf sunt incontestabile.

Este păcat doar că Suggs a trecut de vârsta la care s-ar putea bucura de privilegiile calității de membru. La fel este și Segard, la 93 de ani, o franțuzoaică nativă care a devenit un golfer amator de top și a fost un administrator continuu al acestui sport, ca parte a ceea ce este acum International Golf Federation.

Davies, din Anglia, care are 51 de ani, este de 4 ori campioană mondială și fost jucătoarea nr. 1, care va fi introdusă în World Golf Hall of Fame anul acesta. Robertson, la 78 de ani, este o fostă jucătoare amatoare de top din Scoția în anii 1960, 1970 și 1980. Powell, la 68 de ani, a fost prima femeie afro-americană care să devină membră Class A în P.G.A-ul din America și prima femeie profesionistă din golf-ul din Anglia.

Prințesa Anne – sânge de rege în interiorul clubului

Prințesa Anne, fiica de 64 de ani a Reginei Elizabeta a II-a, a fost o alegere curioasă, dată fiind o vorbă celebră a ei, critică pentru joc: ”Golf-ul pare o ocazie bună să mergi la o plimbare. Eu prefer să scot câinii la plimbare.”

Ea este singura din cele 7 femei din Royal and Ancient Golf Club care nu vine din lumea golfului. Tatăl ei, Prințul Philip, și fratele său, Prințul Andrew, aparțin clubului, astfel că ei i-a fost ușor să pătrundă.

Un lucru nou pentru club – membri foarte tineri

Organizarea a trimis și un mesaj mai puternic de incluziune, atunci când a aprobat și introducerea unor oameni tineri în rândurile sale, prin extinderea calității de membru pentru Catherine, Ducesa de Cambridge, în vârstă de 33 ani, care l-a cunoscut pe Prințul William în timp ce aceștia erau studenți la St. Andrews University.

Prezența Prințesei Ana și a altor două persoane care nu sunt foarte în vârstă acordă un nou statut pentru Royal and Ancient Golf Club. La 44 ani, Sorenstam este cel mai tânăr membru femeie, al cărui medie este 70 de ani.

Organizația a ratat oportunitatea de a îndrepta o serie de greșeli prin oferirea calității de membru lui Judy Bell, în vârstă de 78 de ani, o jucătoare amatoare care în 1996 a devenit prima femeie care să conducă United States Golf Association, și Louise Richardson, care în 2009 a devenit prima femeie decan a St. Andrews University.

Cei care i-au precedat pe Bell și Richardson în job-urile lor au primit calitate de membru onorific în cadrul clubului.

Universitatea a eliberat un comunicat de presă, afirmând, ”Urăm R&A un succes masiv și așteptăm cu nerăbdarea reluarea tradiției cu care decanii anteriori ai St. Andrews au fost invitați să devină membri onorifici.”

Calitate de membru al acestui club contează enorm, pentru că nu este vorba de un alt club privat. Ca și Augusta National, este unul dintre cele mai prestigioase organizații din sport.

Influența Royal and Ancient Golf Club asupra acestui sport

Înainte de anul 2004, Royal and Ancient Club a fost unul dintre corpurile care guvernau golful, o responsabilitate pe care a preluat-o R&A, care își ia numele și mulți reprezentanți de la club, dar printr-o entitate separată. R&A organizează, de asemenea, și British Open, care are trei curse în rotația normală a turneului, cu calitate de membru doar pentru bărbați (”all-male”), inclusiv Muirfield, o locație a evenimentului din 2013.

Într-un moment în care acest sport încearcă să fie mai pe placul unui publicul mai tânăr, mai diversificat, Royal and Ancient Golf Club ar fi putut ajuta această cauză prin oferirea calității de membru lui Se Ri Pak, jucătoarea de 37 de ani din Coreea de Sud, a cărui succes în L.P.G.A. Tour este responsabil pentru boom-ul pe care l-a avut golf-ul în Asia.

Jucătoare non-americane

Înainte ca Pak să aprindă scânteia golfului în această regiuni, popularitea acestui sport în Asia era, în mare parte, limitată la Japonia, a cărei cea mai bună jucătoare de golf, Ayako Okamoto, membru al World Golf Hall of Fame, ar fi putut fi un membru pionier bun.

În 1987, Okamoto a devenit prima non-americană ce a câștigat L.P.G.A. În vremurile sale de succes, ea era un Tiger Woods al Japoniei, saturând imensul apetit al țării pentru un superstar al golfului.

Într-o declarație, George Macgregor, căpitanul Royal and Ancient Golf Club, a spus, ”Aceasta este o zi istorică pentru club.” El a mai adăguat și faptul că cele 7 femei sunt adăugări extrem de valoroase în cadrul membrilor clubului și că acestea vor deveni ambasadoare pentru club, așa cum ele au fost pentru sportul golfului pe toată durata carierei lor.”

Numărul femeilor valoroase este mare, atât de mare încât foarte mult pot intra în atenția cluburilor de golf.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult