GOLF: Tiger Woods se RETRAGE temporar

tiger woods

Viața lui Tiger Woods s-a transformat într-o telenovelă care a luat o altă întorsătură miercuri, atunci când Woods a anunțat că v-a absenta pe viitor din lumea golfului pentru a lucra la jocul său.

Anunțul, făcut pe site-ul lui Woods, nu a fost neașteptat. Campionul din lumea golfului a jucat cel mai prost din toată cariera sa, iar el s-a retras din turneul de săptămâna trecută cu o accidentare la spate.

Însă lipsa detaliilor referitoare la cât va lipsi Woods – și comentariul său cum că absența nu are legătură cu operația la spate de anul trecut – a creat un nou mister în jurul lui Tiger Woods, iar de această dată se referă la ”rădăcinile” plecării temporare din lumea golfului.

Woods – ajutor specializat la un psiholog sportiv?

Iarna această, Woods și-a modificat swing-ul din nou, cu un alt antrenor, însă eșecurile sale din ultima perioadă par a fi mentale. El a ratat în mod repetat mingi de rutină, care altădată erau punctul său forte.

Întrebarea care a aparut în toată comunitatea golfului miercuri a fost dacă Woods – pe vremuri cel mai bun jucător de golf din lume – căuta ajutor de la un psiholog sportiv, un antrenor, un medic specializat în leziuni ale spatelui, sau toate trei.

Există o șansă ca absența care urmează a lui Tiger Woods să fie scurtă, dar există și o posibilitate ca aceasta să fie de durată. Jucătorul de golf a fost imprevizibil și secretos în ceea ce privește programul său, metodele de antrenament și pregătirile mentale.

Pentru cât timp se retrage Tiger Woods?

El ar putea să se întoarcă în competiții în două săptămâni, la PGA Tour’s Honda Classic, aproape de locuința sa din Florida. Însă, în trecut, Woods și-a mai luat pauze extinse, tocmai pentru că este greu să reinventezi sau se re-înveți golful la nivelul acela într-un mod foarte rapid.

Totuși, o absență mai lungă de 7 săptămâni ar însemna ca Woods să rateze Masters, care începe pe 9 aprilie.

Obiectivul suprem al lui Woods în cariera sa de golf a fost să depășească recordul lui Jack Nicklaus de 18 campionate majore. Tiger Woods a reușit până acum să câștige 14, dar nu a mai avut nicio victorie majoră în ultimii 7 ani. El a câștigat Masters de 4 ori.

Evoluția lui Woods

”În acest moment, am nevoie de muncă multă în jocul meu și trebuie să petrec și timp cu oamenii care sunt importanți pentru mine”, a scris Woods pe site-ul său. ”Jocul meu, scorurile mele, nu sunt acceptabile pentru turneul de golf. Așa cum am mai spus, eu intru într-un turneu pentru a juca la cel mai înalt nivel, și atunci când mă consider pregătit, mă întorc.”

El a adăugat: ”Sunt pregătit să mă întorc la vârful jocului meu. Mi-aș dori să joc în Honda Classic – este un turneu din orașul meu natal, și este important pentru mine – dar nu vor fi prezent acolo dacă jocul meu nu este de excepție. Nu ar fi corect pentru nimeni. Eu sper, totuși, să joc foarte curând.”

Woods, în vârstă de 39 de ani, a suferit 4 intervenții chirurgicale la genunchiul stâng și a fost operat la spate în martie anul trecut. El nu a jucat nici în Master, nici în United States Open, din cauza problemelor de spate. Tiger Woods a jucat într-un număr limitat de evenimente și a trecut de 4 etape ale acelor turnee în mai puțin de jumătate din cazuri.

Anul acesta a fost cel mai rău

Deși el menționase că spatele său se recuperase complet la Phoenix Open acum două săptămâni, Woods a ratat de câteva ori mingi ușoare, uneori stândând în același loc de 2 sau 3 ori. El a reușit un scor de 82, cel mai mare din cariera sa PGA. Săptămâna următoare, el a jucat doar 11 găuri înainte de a se retrage din Farmers Insurance Open – ținut în unul dintre locurile sale preferate, Torrey Pines în San Diego.

Tiger Woods se retrage?

Woods a fost observat deplasându-se foarte greu pe traseul de golf, din cauza problemelor de spate. Woods s-a retras din 3 din ultimele 9 turnee. Cea mai bună plasare a fost pe locul 18, într-un teren de 18 oameni.

”Ultimele două săptămâni au fost foarte dezamăgitoare pentru mine, în special Torrey, pentru că nu vreau niciodată să renunț,” a spus Woods pe site-ul său. ”Din păcate, în ultima vreme, accidentările au făcut ca acel lucru să se întâmple prea des.”

”Această ultimă accidentare nu este corelată cu ultima mea operație. Am în fiecare zi terapie fizică, și mă simt mai bine de fiecare dată. Vreau să le mulțumesc fanilor din Phoenix și San Diego. Ei au fost minunați. Apreciez enorm sprijinul tuturor.”

Absențele din trecut ale campionului

De când a câștigat United States Open în 2008, Tiger Woods a trecut printr-o serie de obstacole fizice covârșitoare, inclusiv reconstrucția genunchiului, o accidentare la tendonul lui Ahile, un cot luxat, o problemă cu un nerb al coloanei vertebrale și spasme recurente.

Woods de fiecare dată s-a întors. După ce și-a luat doza de absență în 2009, în urma unui scandal marital cauzat de un accident auto și raportări cu privire la adulter, Woods nu a mai fost printre cei 50 de golferi ai lumii. Într-un final, el și-a reluat poziția de Nr. 1 în clasament.

Miercuri, Woods se afla pe locul al 62-lea la nivel mondial. Este cea mai slabă poziție de când a trecut la nivelul profesionist în 1996.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult