GSP și motivele pentru eșecul Stelei

632047-steaua-costel-galca-ludogoret

Steaua nu va fi prezentă în grupele Ligii Campionilor, iar Gazeta Sporturilor scoate la iveală cauze și motive pentru care jucătorii echipei Steaua nu au reușit să meargă mai departe în cadrul acestui campionat.

Dintre cauze se remarcă pronunțat faptul că echipa Steaua nu a beneficiat de experiența unui preparator fizic de calitate, afirmație făcută chiar de Gazeta Sporturilor. Mai mult decât atât, Gazeta Sporturilor, atât în ziar, cât și pe platforma Gazeta Digitală, a dezbătut de-a lungul a 2 pagini toate motivele care au adus Steaua în această situație și ce ar trebui făcut pentru a o readuce în lumina reflectoarelor, incluzând aici și un sfat oferit patronului Stelei, Gigi Becali.

Cei de la Gazeta Sporturilor insistă că vina principală a eșecului Stelei a fost preparatorul fizic, Julian Jimenez, prietenul lui Costel Gâlcă, și cel care l-a înlocuit pe talentatul Thomas Neubert, preparatorul fizic care a avut grijă de echipă în perioada în care Laurențiu Reghecampf conducea de pe bancă echipa Steaua.

Gazeta Sporturilor a continuat cu o expunere a consecințelor unei pregătiri fizice ce lasă de dorit:

Steaua a fost dominată din punct de vedere fizic

Steaua a jucat 13 meciuri oficiale și în toate aceste meciuri, cu referire la ambele reprize ale fiecărui meci, roș-albaștrii nu au reușit să își domine adversarii din punct de vedere fizic.

Steaua nu a fost supusă unor încălziri corespunzătoare

Exemplul cel mai grăitor al încălzirii defectuoase a jucătorilor Stelei a fost demascat de Cosmin Băleanu, comentator la DolceSport, care a remarcat chiar înaintea începerii meciului cu Ludogoreț că „Ludogoreţ a ieşit la încălzire la ora 20:55. Ştiţi la cât a ieşit Steaua? La 21:25”. Pentru o evidențiere a importanței realizării unei încălziri „ca la carte” este de ajuns să se amintească că Thomas Neubert își încălzea echipa circa 35-40 de minute înainte de începerea oricărui meci.

Jucătorii Stelei au fost supuși unor accidentări în serie

Nu mai puțin de patru jucători ai Stelei au suferit accidentări de-a lungul meciurilor, aceștia fiind Gardoș, Tănase, Arlauskis și Lemnaru. Cauzele acestor accidentări? Probleme ale musculaturii.

Sînmărtean, victima unei pregătiri fizice necorespunzătoare

Sînmărtean a fost cel mai bun jucător al Stelei în meciul cu Sofia, nu a lipsit la nici un cantonament și a jucat doar jumătate din meciuri. Cu toate acestea, după cum ne-a informat Costel Gâlcă, Sînmărtean a jucat „meciuri bune cu infiltrații”, acuzând probleme musculare.

Dacă acest rezumat al analizei Gazetei Sporturilor v-a trezit curiozitatea și vreți să descoperiți mai multe detalii cu privire la cauzele ce se ascund în spatele eșecului echipei Steaua, vizitați platforma Gazeta Digitală.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult