HANDBAL: Cristina Neagu – jucătoarea nr. 2 a lumii în 2014

neagu

În lumea handbalului se întâmplă lucruri foarte bune pentru imaginea României. Cristina Neagu se află pe locul al doilea în preferințele fanilor și este tot pe locul 2 în topul jurnaliștilor sportivi.

Site-ul Handball – Planet.com a făcut public un top, așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani, al celor mai bune jucătoare de handbal din lume în 2014. Același portal a desemnat și cei mai buni antrenori de handbal din lume în 2014.

Cum a decurs concursul

Clasamentul final a ținut cont și de voturile oferite de fani, dar și de voturile exprimate de o comisie alcătuită din 17 jurnaliști, din 17 țări, de pe 3 continente, printre care și Gazeta Sporturilor din România.

Cristina Neagu este interul stânga al ”naționalei” României și a ratat ușor titlul de jucătoare a anului, în fruntea clasamentului desemnat aflându-se Heidi Loke. Este vorba de campioana din Europa, cu echipa ei – Norvegia – fiind și câștigătoare a Ligii Campionilor cu echipa Gyor.

Heidi Loke a acumulat 65 puncte, cu 3 mai multe decât a acumulat Cristina Neagu. Jucătoarea româncă de handbal a disputat finala Ligii cu Buducnost Podgorica și a impresionat foarte mult la Euro 2014, în ciuda faptului că echipa națională de handbal a României a finalizat doar pe locul al 9-lea. Heidi Loke a câștigat confruntarea, obținând cele mai multe voturi de la fani: 9863 voturi, față de 7795 ale lui Neagu.

Este a treia dată în ultimii 4 ani când Heidi Loke a câștigat titlul de cea mai bună jucătoare de handbal din lume. Ea a mai fost prima în 2011 și în 2012. 2012 a fost anul în care jucătoarea unguroaică Zsuzsanna Tomori a primit titlul oferit de Handball Planet.

Cea mai bună jucătoare din lume pentru fiecare post

Portalul Handball Planet a stabilit pentru fiecare post în parte care a fost cea mai bună jucătoare a anului 2014. Astfel, la categoria portarilor, Paula Ungureanu a concurat și ea, fiind în prezent goalkeeper la HCM Baia Mare, portarul naționalei de handbal a României.

Deși românca a obținut cele mai multe voturi de la fani pe secțiunea respectivă (5026 voturi), o jucătoare norvegiană i-a luat fața Paulei, devansând-o în mod categoric. Este vorba de Katrine Lunde, care indiferent că nu a fost prezentă la Euro 2014 (ea a fost însărcinată), a primit voturi din partea foarte multor jurnaliști.

În condițiile acestea, Paula a obținut un total de 21 puncte, iar Lunde 39! Cu toate acestea, românca a fost peste nemțoaica Clara Woltering, de la Buducnost (20 puncte obținute) și campioana Europei – jucătoarea norvegiană Silke Solberg, care joacă în prezent la echipa Holstebro din Danemarca.

Thorstensson – apărătoarea nr. 1

Un număr de 4 handbaliste străine care joacă în acest sezon în campionatul României, și anume Linnea Thorstensson şi Carmen Martin (din Spania, joacă la CSM Bucureşti), Camilla Herrem şi Alexandra do Nascimento (de la HCM Baia Mare), s-au aflat în lupta pentru a intra în concursul cu echipa ideală a anului 2014.

Cea care a reușit să prindă echipa a fost doar interul stânga suedez, dar doar în categoria de apărare, după ce a fost numită cea mai bună jucătoare de handbal în zona defensivă, deasupra lui Heidi Loke și Suzana Lazovici (Buducnost).

Cu toate acestea, extremele de la echipa HCM Baia nu au ajuns nici măcar pe podium, finalizând pe poziția 4. Martin a ieșit a doua la poziția de extremă dreapta, după cea de pe locul 1 – Linn Kristin Riegelhuth (Norvegia).

Clasament final jucătoarea anului

• Heidi Loke (din Norvegia) – 65 puncte

• Cristina Neagu (din România) – 62 puncte

• Eduarda Amorim (din Brazilia) – 53 puncte

• Katarina Bulatovići (din Muntenegru) – 49 puncte

• Nora Mork (din Norvegia) – 40 puncte

Echipa ideală în 2014

• Poziția – Extremă stînga: Maria Fisker (vine din Viborg, Danemarca)

• Poziția – Inter stînga: Cristina Neagu (vine din Buducnost, România)

• Poziția – Centru: Anita Gorbicz (vine din Gyor, Ungaria)

• Poziția – Inter stînga: Katarina Bulatovici (vine din Buducnost, Muntenegru)

• Poziția – Extremă dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (vine din Larvik, Norvegia)

• Poziția – Pivot: Heidi Loke (vine din Gyor, Norvegia)

• Poziția – Portar: Katrin Lunde (Gyor, Norvegia)

• Cea mai bună apărătoare din 2014: Linnea Thorstensson (vine din CSM Bucureşti, Suedia)

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult