HANDBAL FEMINIM – Cum poate România să prindă locul 3 în grupă

handbal romana

Tricolorele din echipa națională de handbal feminin pot finaliza grupa pe poziția a 3-a doar dacă înving Polonia. Nu este însă suficient. Norvegia trebuie să învingă Ungaria.

România are meci astăzi cu Polonia și singurul scop este acela de a câștiga – în special după înfrângerea de anul trecut, din timpul Mondialelor – dar gândul româncelor este la locul 3 în grupe, pentru a se califica pentru primavara din Campionat European 2014. După aceasta, va urma, în mod automat, plecarea spre Budapesta, pentru disputa cu locul al 3-lea din cealaltă grupă principală, pentru locurile 5-6.

“Meciul va fi unul extrem de greu. Polonezele nu pot pierde nimic, probabil că își doresc și ele să obțină măcar o victorie. Noi, însă, vom lupta cu orice preț pentru victorie, mai ales că vrem revanșa după ce s-a întâmplat anul trecut. Chiar și atunci, am condus o mare parte din meci, dar spre final am fost înfrânte”, a spus extrema Laura Chiper.

Handbal feminim – România – la mâna Norvegiei

Obținerea locului 3 în grupă este foarte dificilă, mai ales că România stă la mâna Norvegiei. Jucătoarele norvegiene au poziția 1 asigurată, nu o mai pot pierde, iar ele vor juca cu Ungaria cu echipa a doua, pentru a menaja titularele.

Pe lângă asta, toate lumea se așteaptă astăzi, la Debrecen, ca Ungaria să fie ajutată să ajungă la Budapesta. Se vorbește despre interesul în jurul Europeanului, oricum foarte scăzut în țara vecină – iar acesta nu trebuie să se diminueze și mai mult. “Noi ne vom juca șansa în grupe. Rămâne de văzut ce va fi”, a declarat Cristina Neagu.

Este valabil și pentru celălalt meci din grupă – Danemarca-Spania, unde se va decide curând cine merge în semifinale cu Norvegia.

Un singur meci, dar bun

Româncele și polonezele s-au întâlnit de 3 ori în ultimul deceniu în meciuri oficiale. Echipa națională de handbal feminin a României a câștigat la Mondialele din 2007, tot cu antrenorul Gheorghe Tadici, scor 38-33. Mai apoi, peste un an, la București, româncele au obținut o victorie cu scorul de 27-26 în etapele de calificare pentru JO de la Beijing.

La polul opus, polonezele ne-au înfrânt anul trecut la Mondialul din Serbia, cu scorul 31-29, după o confruntare în care româncele au condus timp de 50 de minute, chiar și la 5 goluri diferență. Succesul acela le-a propulsat pe poloneze pe poziția 4 la nivel mondial. Tot în ultimul deceniu, au mai avut loc și 12 meciuri amicale între cele două echipe, iar toate le-au avut ca victorioasă pe România.

Variantele pentru echipa României – Campionat European 2014

Locul 3 în grupa. România câștigă, Danemarca scoate remiză sau victorie în meciul cu Spania, Norvegia obține o victore în meciul cu Ungaria.

Locul 4 în grupa. România câștigă și una dintre situațiile prezentate anterior nu se adeveresc.

Locul 5 în grupa. România pierde în meciul cu Polonia – și indiferent de celelalte variante, nu se califică.

“Trebuie să ne luăm revanșa în fața Poloniei. Jucătoarele nu au uitat confruntarea de anul trecut, atunci când am pierdut din vina noastră. Ele au jucătoare foarte bune, cum ar fi Byzdra, Kudlacz, Wojtas, însă eu consider că putem câștiga și ne putem îndeplini obiectivul”, a declarat antrenorul echipei de handbal feminin a României, Gheorghe Tadici.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult