HANDBAL FEMINIM – Țintă atinsă: România a învins Polonia

handball

Tricolorele din echipa națională de handbal feminin a României au învins în meciul de aseară la 5 goluri diferență – în ultima confruntarea din Grupa Principală I – luându-și revanșa pentru meciul pierdut anul trecut, în “optimi”, la Mondiale.

România nu a început atât de puternic în nici un meci din acest Campionat European. A fost ceva relativ asemănător doar în meciul cu Danemarca – jucătoarele de handbal feminin au condus atunci cu 4-0 în startul confruntării. În meciul de aseară, însă, împotriva Poloniei, s-a mers până la 5-0 într-un început de meci extrem de puternic și hotărât din partea româncelor.

Începutul meciului

Startul a fost asigurat de Neagu, cu 3 goluri, urmat de Brădeanu, cu 2 goluri. Ungureanu a avut și el 5 intervenții în începutul partidei. Ea are și o explicație.

Jucătoarele românce nu au uitat de înfrângerea de anul trecut, din timpul Mondialelor, atunci când au pierdut în optimi în meciul cu Polonia, după ce timp de 50 de minute conduseseră fără probleme partida. Pe lângă asta, voiau să încheie evoluția din grupe cu o victorie, pentru a oferi o ultimă impresie puternică suporterilor.

Prima repriză

Startul puternic și focul inițial s-au mai domolit însă în timpul primei reprize. Cu toate acestea, jucătoarea Paula Ungureanu a continuat să joace impecabil, în mare parte datorită mingilor scoase pe bandă rulantă. A fost mai greu în atac, dar este de menționat faptul că acolo nu s-au găsit cele mai bune scheme. Sau cele mai inspirate finalizări.

Cele mai multe reușite au fost notate în dreptul jucătoarei Neagu, ea fiind în plină acțiune în acest meci, cu foarte multe aruncări de la 7 metri.

Prima repriză s-a încheiat cu un avantaj destul de fragil, cu un scor de 11-9, dar și cu promisiunea unei superiorități de aproape 1 minut la începutul părții a doua.

Finalul meciului – unul destul de liniștit

Exact în momentul în care jucătoarele românce ar fi trebuit să mărească avantajul, s-a întâmplat exact inversul. Jucătoarele poloneze au revenit puternic, egalând la 11 și, conducând puțin, până la scorul de 12-11, prima dată pe parcursul meciului.

Atunci a intrat în acțiune – în morișca golurilor – puternicul inter Perianu. Este cea care a preluat responsabilitatea imensă a lui Neagu, aceea de finalizare.

Româncele au preluat din nou scorul în avantaj al confruntării și au debutat cu o altă desprindere, cu goluri marcate de Neagu, perianu și Ardean-Elisei, marcatoarele esențiale ale meciului de seara trecută.

Titlul de jucătoarea meciului i-a revenit portarului-minune – Paula Ungureanu, care a oprit jumătate dintre mingile care au venit spre buturile ei. Meciul s-a încheiat 24-19, revanșa fiind obținută, iar ultima impresie pozitivă asigurată.

Dacă Danemarca nu ne-ar fi egalat în ultimele secunde meci și dacă jucam într-o altă manieră ultimele minute cu Ungaria – istoria ar fi fost alta. Dacă.

Spania în semifinale. România nu pleacă spre Budapesta.

Spania învins în meciul de aseară cu scorul de 29-22 pe Danemarca. Ibericele au reușit să se califice în semifinalele Campionatului European. În aceste momente nu a mai contat rezultatul partidei Ungaria-Norvegia, pentru că echipa țării gazdă nu le mai poate întrece pe jucătoarele spaniole, care au o victorie directă asupra unguroaicelor.

Prin acest rezultat, România este pe locul 4 sau chiar 5 în grupă și merge acasă. Dacă Norvegia nu ar fi învins-o aseară pe Ungaria, România ar fi terminat pe locul 5, depășită fiind de Danemarca. Totul a fost legat de golaveraj: 123-124, față de 113-115, cât avem noi. Cele două echipe au încheiat grupa la egalitate, cu 29-29.

Echipele celor două naționale de handbal feminin și marcatoarele

ROMÂNIA 24 (11)

Neagu 9, Perianu 4, Ardean-Elisei 3, Brădeanu 2, Chintoan 2, Chiper 2, Pîrvuţ 1, Bondar 1

POLONIA 19 (9)

Siodmiak 3, Kocela 3, Kudlacz 3, Kulwinska 3, Byzdra 3, Zalewska 2, Niedzwiedz 1, Gega 1

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult